Dec 11, 2010

Amazing Race Asia

So, x kan korang tak pernah dengar kot perkataan nih! Actually, dah bape tahun dah aku start tgk cerita ni, but tak taulah why kali ni aku nak post ttg cerita ni. hari ni 1st time in my life, aku tgk cerita ni from 12 p.m sampailah pukul 10 malam. season 4. hey! non stop~ ngee~ yeahhh mmg ramai yg ckp aku pelik atau dikenali sebagai 'WEIRDO'. sampai my mom pon kate bila lah nk habis cerita nih! mama pon nk tgk tv jugak! adoih!


haha. then, mandi ptg pon aku x mandi. sanggup okay sebab nk tgk cite tu sampai habis. i think diorang twins coz name and muka diorang same. anddd sebab cerita tu lama sgt sbb dye sambong teros from first episode sampai lahhh episode finalee. F-I-N-A-L-E.nahh cuba korang tgk nii :) same kan kan?







Yg ni kurang hot ckit. sbb ade satu part nih, diorang buat fast forward so, diorang kene laa shave rambut diorang. haha siap hafal lagi tuhh part mane! of coz lah! kawan aku pon ckp aku nih mmg tak kan lupa setiap kejadian kt mane mane pon! eh eh ade lagi! see ya! ♥








OMG! they are soo hot! name diorang dua dua richard. eh tak bagi tau name lagi kan? haha lol
but, yg kanan tuu lag comel! but, in this pic diorang x cute sgt coz diorang belom shave lag! wait yaa~










haaa. cute kan? jap yg richard yg paling i suka tuh yg sbelah kiri tu! haha alololo comel nya! ni time dkt new zealand. woohoo~ hafal?!! weheeeeee~ ohh diorang tgh maen ski nihh. omg! gila ahh!









HAaaa~ kepada yg tak tau amazing race tu ape?! lol ni lah! haa siap ade proof lagi tuhh! season 4! yeahh ;P








Dec 9, 2010

TAMAN YANG TAK BERGUNA!

Haa~ ni bukan nk post ttg taman permainan, tapi nii aku nak cerita ttg taman perumahan aku. eh eh, bukan housing area jea, aku rasa satu ipoh nih yg berkenaan. rasa rasa jea! then, pasa satu malam nihh, aku tgh tgk tv kt depan. ececeh. bajet x ngantok lah tgk tv pukul 9. padehal, itu lee masa untuk aku tido. okayhh lupakan! -.-'' sambil-sambil tu, aku dgn semualah adik aku tgk tv kt depan. kt bawah lah~ kitorang duduk mcm biaselah kt atas sofa tu. adik aku yg sorang tuh, sarah, dye tgh makan ntah apelah dye makan lambat. x fhm aku. mcm biase lah, mama tgh ade kt bilik air atas. heheee~

tiba-tibaje, aku rasa mcm aku nii dah pengsan. lalala~ tapi aku boleh dengar adik aku menjerit. auww auwwww. hey mende tuhhh. tibe tibe jea gelap semacam nihh. then, baru aku perasan rumah blackout. hmmphhh kt housing area aku nii, selalu lah jugak blackout nye. bukan x bayarn bill! itu tak pe gak, aku yg kt bawah ngan adik adik aku tuhh ingt pengsan, yg kt atas tu! mama! dye menjerit gila-gila ahh. dye ingt kitoang yg tutupkan lampu, tibe tibe jea mama membebel keluar bilik air, mama terkejut sial ahh. gelap semacam jea. then, baru lee mama perasan yg blackout. tu laa maen tuduh jea! x pe lah~ itu aku mafkan coz kalo aku pon menjerit mcm pontianak mcm yuhh ye?! jd jgn terkejut!

mama pon tak taulah nk buat ape. selalunye, opah n atuk ade dkt rumah, but diorang dah balik kampung. kitorang pon mencari lee lilin. adoiii -.- tap sebatang pon x jumpa weyh! tepaksa guna torchlight handphone. torchlight pon ntah ke mana. opah, opah mane lee dye simpan lilin nye. adoiii.

pukul 10 lebih kot, kitorang kelua cari lilin kt kedai. jgn harap aku nk tinggal kt rmh ngan adik-adik aku. pejam mata pon sama, bukak mata pon same! jadi, semualah naik kerete yg ade aircon tu. tgk-tgk sume rumah weyh x de elektrik! haiizzzz. peg lah beberapa kedai, x de gk! bkn housing area kitoang jea, but sampai rumah my aunt pon same gk!

then, pegi lah terus rumah my aunt, ade lilin lebih x? coz kt kedai dah habis, semuanye. ya lah! banyk rumah yg x dek elektrik, so, ape lag! mesty ahh beli kt kedai! then, my aunt kate, ade dua batang jea, coz anyah pon nk gune gk! tskk tskk sedey tido dlm kepanasan.. balik jea rumah kitorang tolong tolong lee mama pasang lilin. hik hik nasib baik mama ingt mama ade simapn lilin yg wangi wangi tuhh. then mase tuhh, aku tgh duduk kt luar, atas kereta sbb x thn dlm rumah panas sgt. takut ahh gk. teehee~ then, tetibe ade cahaya terang bendarang. yeaahooo! ade elektrik blk. aku terus ahh tiup lilin. hik hik. then, sambung tgk tv! that's my story! daa~

mmg ahh ckit post aku kali ni, tapi adik aku tuhhh lawak giler ahh! sarah dye bwk sekali pinggan nasi dye tuh sampe dlm kete. sampe rumah anyah, mmg ahh penting ahh pentingkan makanan betul!