Dec 9, 2010

TAMAN YANG TAK BERGUNA!

Haa~ ni bukan nk post ttg taman permainan, tapi nii aku nak cerita ttg taman perumahan aku. eh eh, bukan housing area jea, aku rasa satu ipoh nih yg berkenaan. rasa rasa jea! then, pasa satu malam nihh, aku tgh tgk tv kt depan. ececeh. bajet x ngantok lah tgk tv pukul 9. padehal, itu lee masa untuk aku tido. okayhh lupakan! -.-'' sambil-sambil tu, aku dgn semualah adik aku tgk tv kt depan. kt bawah lah~ kitorang duduk mcm biaselah kt atas sofa tu. adik aku yg sorang tuh, sarah, dye tgh makan ntah apelah dye makan lambat. x fhm aku. mcm biase lah, mama tgh ade kt bilik air atas. heheee~

tiba-tibaje, aku rasa mcm aku nii dah pengsan. lalala~ tapi aku boleh dengar adik aku menjerit. auww auwwww. hey mende tuhhh. tibe tibe jea gelap semacam nihh. then, baru aku perasan rumah blackout. hmmphhh kt housing area aku nii, selalu lah jugak blackout nye. bukan x bayarn bill! itu tak pe gak, aku yg kt bawah ngan adik adik aku tuhh ingt pengsan, yg kt atas tu! mama! dye menjerit gila-gila ahh. dye ingt kitoang yg tutupkan lampu, tibe tibe jea mama membebel keluar bilik air, mama terkejut sial ahh. gelap semacam jea. then, baru lee mama perasan yg blackout. tu laa maen tuduh jea! x pe lah~ itu aku mafkan coz kalo aku pon menjerit mcm pontianak mcm yuhh ye?! jd jgn terkejut!

mama pon tak taulah nk buat ape. selalunye, opah n atuk ade dkt rumah, but diorang dah balik kampung. kitorang pon mencari lee lilin. adoiii -.- tap sebatang pon x jumpa weyh! tepaksa guna torchlight handphone. torchlight pon ntah ke mana. opah, opah mane lee dye simpan lilin nye. adoiii.

pukul 10 lebih kot, kitorang kelua cari lilin kt kedai. jgn harap aku nk tinggal kt rmh ngan adik-adik aku. pejam mata pon sama, bukak mata pon same! jadi, semualah naik kerete yg ade aircon tu. tgk-tgk sume rumah weyh x de elektrik! haiizzzz. peg lah beberapa kedai, x de gk! bkn housing area kitoang jea, but sampai rumah my aunt pon same gk!

then, pegi lah terus rumah my aunt, ade lilin lebih x? coz kt kedai dah habis, semuanye. ya lah! banyk rumah yg x dek elektrik, so, ape lag! mesty ahh beli kt kedai! then, my aunt kate, ade dua batang jea, coz anyah pon nk gune gk! tskk tskk sedey tido dlm kepanasan.. balik jea rumah kitorang tolong tolong lee mama pasang lilin. hik hik nasib baik mama ingt mama ade simapn lilin yg wangi wangi tuhh. then mase tuhh, aku tgh duduk kt luar, atas kereta sbb x thn dlm rumah panas sgt. takut ahh gk. teehee~ then, tetibe ade cahaya terang bendarang. yeaahooo! ade elektrik blk. aku terus ahh tiup lilin. hik hik. then, sambung tgk tv! that's my story! daa~

mmg ahh ckit post aku kali ni, tapi adik aku tuhhh lawak giler ahh! sarah dye bwk sekali pinggan nasi dye tuh sampe dlm kete. sampe rumah anyah, mmg ahh penting ahh pentingkan makanan betul!

2 comments:

  1. KELAKAR! tergelak gila pasal Sarah bawak pinggan nasi masuk kereta sampai umah anyah

    Seriously funny xD

    ReplyDelete
  2. haha tulah! dye x kan tinggalkan mknn dye tuhh

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥