Jun 30, 2011

Followers owh Followers!

HEHE. First, hey visitors. WOIT ! Apa cer sekarang ni. Followers gua tak naik naik. hihi Mungkin entry aku tak berapa memuaskan and tek berapa menarik. Takpelah, blog ni bukannya nak mancari popularity, just for fun. HEHE Semua orang nak followers yang banyak rite? Gila lah aku sorang je tak nak followers.

But, bagi aku untuk mem-banyak-kan followers ni ialah untuk ke-happy-an sendiri je. Mungkin bagi orang lain, dengan banyak followers, maybe dia orang boleh popular! WAHH. Gua pon nak jugak popular. Tapi, popular dari segi apakah? 

Aku nak popular bukan dari segi kecantikan, but hmmm apa eh? hihi Entahlah, Menurut Fathin Zulkifli, yakni cousin saya sendiri, lebih baik kita tidak letak gambar gambar kita di tempat umum contohnya, blog, facebook, tumblr, formspring or apa ape je lah. Because ia boleh mendatangkan banyak keburukan erkkk termasuklah kebaikan. hehe

Keburukan!
 Keburukan yeew tuan puanw, macammane lah kalau perempuan yang tengok gambar kita, kot kot dia buat fitnah ke apa ke. Haa. Semalam, baru aku terbaca surat khabar yang seorang budak perempuan sekolah menengah telah difitnah oleh kawannya dengan menyebar gambar gambar bogeeel milik dia. Walhal, perempuan tu tak de pon gambar seumpama mcm tu. HAIH. Dia edit kat photoshop tuh! Wallahhualam. Almaklumlah, maybe dia jealous kat kawan dia!


Kalau pada lalki pulak, bagaimana ya kalau dia simpan photo kita tu dalam h/p dia ntah ntah dia mandram tak. So, lebih selamat jangan terlalu mendedahkan gambar. Termasuklah aurat. :)


Kebaikan
 Kebaikan... Korang rasa apa yang boleh dikaitkan dengan kebaikan? Hmmm Menurut  saya sendiri, kebaikan tu ialah, maybe kita senang hati sebab orang memuji kita sebab cantik ke apa ke. Tapi, tak taulah ap niat dia. Kalau nak kata other kebaikan? Apakah? hihi ntahlah.


Sumber : Fathin Zulkifli yang cun melecun. :)


Terimakasih ya Kak Fathin. Untuk pengetahuan, dia bukanlah ustazah yang suka menceramah. Saje je bagi nasihat. WEH sorrew tulisan agak men-sakitkan mata. hehe Maybe untuk menarik minat. Dahlah, Lupakan.


So, korang tolonglahhh (berharap gillewww weyhhh) beri pendapat kat aku. Apa yang patut aku tambah dalam blog ni. email je kepada puteri_sabrina123@yahoo.com Bye. Wassalam. 


p/s: Jangan ketinggalan dengan entry seterusnya. weeha (kalau esok masih ada) *bak kata Kak Piqah yang akan menghadapi SPM tahun ni. Good luck kepada Kak Piqah, followers nak naik bilalahhhhh! alahaiii :'(