Jul 25, 2011

Plan Birthday Mama!

Hey peeps! And Assalamualaikum. HAHA Tanggal 27/7/2011. Lahirlah mama ke dunia ini. But, hari nya belum datang lagi. Esok hari Rabu. So, macam mana nak plan nih. Aku seorang je ehh yang belum buat apa apa pun. Kalau adik beradik aku yang lain, Sarah, dia dah buat kad dah, Hanis? Entah dia. Arif? Dia kecik lagi. Mana tahu apa-apa. Plan nak share duit dengan Sarah.  Dalam RM60.00 nak beli something. But, what to do kan kan? Tak sempat dah nie. Plan nak pergi Jusco than beli something dekat Lovely Lace. Mama kan suka bunga. Goshh. But, bila nak pergi, petang ni sekolah, of course lah penat balik pukul 7.00 p.m. Kalau malam, mama mesti shak apa apa. Eh EH. Macam mana ni wehh?  Bagi ideeeeeaa! T.T Woke Thats all. hee hee sahaja mane tau ada idea from siapa siapa. Walaupun tak ada siapa comment, Tskk Tskkk.

New School Again! AGAIN!

Hey peeps! And Assalamualaikum.  Sekarang ni tepat pukul 9.53 a.m. Ecececeh. Tak sekolah ke. Eh eh nak cerita lah ni dekat blog. Semua orang dah tahu yang aku baru je pindah sekolah. So, pada entry yang terdahulu  iaitu New Shool. Boredomness XD. Click lah kalau nak baca or lebih faham. Thanks. Seperti yang semua orang tahu, aku sekolah sehari je. Sehari je weh dekat SMKGR iaitu Sekolah Menengah Kebangsaan Gunung Rapat. Dekat je dengan rumah. 

But, ada masalah sikit yang memang dari dulu lagi dah ada. Aku agak fobia  tak berapa sukakan sekolah yang campur dengan lelaki. Bagi aku, macam aku ni budak baru lah katakan. So, macam mana ya nak mulakan percakapan. As you know, dulu time dekat primary school, memang bising gila. Walaupun, aku jadi pengawas sekolah dulu, cikgu asyik sound je. Memang aku dah biasa dengan sekolah tu selama 6 tahun. Tambah tambah lagi aku ada Gang sendiri. Sampai sekarang still contact eh. Betapa setianya kawan.

Okelah. Itu sebab pertama. Ada lagi sebab sebab yang lain, but aku memang tak boleh open kat public. Maybe dengan family aku je, aku boleh share. Btw, start dari semalam, Isnin 25/7/2011 aku telah mulakan perjalanan  yang baru. Aku telah mula sekolah baru iaitu bekas sekolah Anyah (my aunt) iaitu RPS (Sekolah Menengah Raja Perempuan Ipoh) Kalau aku tak masok asrama, confirm aku masok RPS. Sebab masa cuti sekolah panjang, erkk ke sekolah cuti panjang, aku memang dah mintak situ. Memang menyesal aku masok asrama kalau aku tahu macam tu. The most important sekali is aku rindu kat family. Rindu lah sangat. Jyeah memeng eeh. *Bak kata Adyy Putra

Masa first day masok tu, Alhamdulillah, aku tak takut pun macam aku takut dekat SMKGR. Okelah kot, sebab all girls. Rasa bebas sikit. Apa pun aku mesti teruskan perjuangan! Ecehh banggaa seyh.  Aku selalu berangan-angan nak jadi macam Kak Fathin, Kak Mira, Kak Min, Kak Ekha and semualah yang dah berjaya menamatkan secondary school. Diorang nampak bahagia. Mungkin, kena banyak bersabar. InsyaAllah boleh.

Okelah, jam 12.00 p.m. gua gerak dulu. wakkluu. teehee~ Sekolah petang sumpah penat. but memang boleh tidur lama waktu pagi. Janganlah tinggal Solat SUbuh pulak. Okelah. I think tu je lah ehh. Bye!

Jul 24, 2011

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

Hi there and Asslamualaikum. haha. Sekarang ni gempak kan cinema movie Harry Potter ni. Almaklumlah series terakhir. Eh eh Why? Nape sekrang dah habis? Kan best kalau berterusan. I don't know lah. Kadang-kadang tu, memang ada hajat  teringin nak pergi sekolah Hogwarts t. teehee. Memang wujud kah. Harap wujud eh sekolah tu. But, bukanlah ada ilmu sihir. Just study macam biasa and group group tu etc. Gryffindor, Slytherin, Revenclaw and Hufflepuff. 

Weh. Serious teringin nak ada group macam tu. Tak kisahlah dekat mana pun tempat nya. Sanggup eh. Sudah lah merepek. Now, actually, aku baruuu je tengok hari tu bersamaan dengan tarikh 22/7/2011. Titik. Tamat sudah pengembaraan aku dengan Harry Potter Series. Actually, tak terancang pun nak tengok wayang you know. Just cakap cakap je before tu, nak tengok Harry Potter.

Then, hari tu, my mom suruh siap nak pergi tengok movie. Bhahaha. Kelam kabut. Sebab lagi setengah jam and 15 minutes lagi dah start. Ticket apa pun tak book. Lantak lah. Kalau ada, ada lah, Kalau tak ada, nasib nasib. Weeehu Nasib menyebelahi kitorang. Actually, banyak lagi seat dalam tu. Bukannya 3D pun. Alah menyusahkan je. Tambah tambah lagi aku pakai speck. 

Sempat lagi pulak tu beli pop corn and air lagi. Kitorang tak sempat makn ape ape kat rumah disebabkan movie tu start 1.45 p.m. Yeah. Mana tak kelam kabut. Apa pun, tak tahan nak pergi toilet that time. Terpaksalah skip satu part ni. Bila tanya Hanis, dia marah cakap ''Jangan kacau lah'' Kurengggg. Weh tanya pun tak boleh. And bila aku pusing kiri tengok Hanis tengah tutup mata dengan tudung dia. Apee lah yang ditakutkan. Tengok sebelah kanan cina lelaki tu tengah peluk peluk dengan GF dia. 

Eh eh. Orang sebelah tak memberangsangkan betul. Orang depan pulak tak habis habis gelak macam sakai. Okelah. Memang lah ada certain part yang memang kelakar, tapi tak perlulah gelak macam lawak gila tu. Tengok mama pulak, dia tidur. Hampehh. Sarah baring dekat Hanis. Kata sejuk. Aku je yang semangat tengok cerita tu. Yayy me! 

Now, nak bagi sinopsis ehehe. :)

With Harry and Griphook under the Invisibility Cloak, Hermione disguised as Bellatrix and Ron as a foreign wizard with bushy facial hair, the trio and Griphook Apparate to Gringotts. During the first phase of the mission Harry and Ron are forced to use the Imperius Curse on Bogrod to cover up Hermione's unsuccessful impersonation of Bellatrix. They manage to get into the vault despite their disguises being removed by The Thief's Downfall, and inside the vault they find Helga Hufflepuff's Cup, the Horcrux, but set off the Geminio curse, causing everything they touch to multiply exponentially. Griphook takes the sword from them after they get the cup, saying that he never said he would help them get out, only in. He runs for it and calls security, the trio are almost crushed by the gold and captured but Hermione gets them to jump on the back of a dragon kept as a security measure.
Having sensed Voldemort thinking of his Horcrux and Hogwarts through their connection, Harry tells the other two they have to go there and destroy it before Voldemort can get to it, and that Voldemort seems to be getting more fragile and afraid with each Horcrux destroyed. They Apparate to Hogsmeade but immediately trigger Caterwauling alarms set up by Death Eaters, waiting for Harry. The trio are almost captured but Aberforth Dumbledore gets them safely into his home and berates them for coming to the village. Harry discovers that it was him who had been watching them through the mirror shard and him who sent Dobby to rescue them before after seeing the two-way mirror hung up on the wall. Aberforth provides them with food and advises them to give up on their mission, go into hiding and save themselves.
In the Hall, Snape orders anyone who may hold information regarding Harry's location to tell him immediately or face punishment. Harry then reveals himself after hiding within the crowd and rebukes Snape for standing where Dumbledore once stood as Headmaster, ordering him to tell the students the truth of how he betrayed and killed Dumbledore as Order of the Phoenix members enter the Great Hall. 
In the Room of Requirement, Draco, Gregory Goyle, and Blaise Zabini confront Harry as soon as he finds the diadem in a wooden case which he was able to sense through his connection to Voldemort. After destroying the diadem, Harry has a vision of Nagini and Voldemort in the Boathouse, with Voldemort telling Lucius to bring him Snape. The trio run through the devastated castle, avoiding the Dark monsters and attacking the Death Eaters as they went. Fenrir Greyback and was feasting on Lavender Brown's flesh but Hermione blasts him away from her over a cliff although they are shocked at what they had just seen. Hundreds of Dementors descend on the castle but Aberforth, Kingsley, Katie Bell, Ginny, Romilda Vane, Padma, Leanne and Seamus steps in and Aberforth casts a massive shield-like Patronus Charm to repel them. 
Nineteen years later, Harry and Ginny are married with three children, Albus Potter, James Potter II and Lily Potter. They arrive at Platform 9¾ to see Albus and James off to Hogwarts. They meet up with Ron and Hermione, also married with two children, Hugo Weasley and Rose Weasley. Draco is also present, married and with a son who resembles him in many ways, named Scorpius Malfoy. Albus asks his father what would happen if he was Sorted into Slytherin. Harry told him that if that happened Slytherin will have gained a wonderful young wizard although the Sorting Hat also takes one's wishes into account. Addressing him by his full name, Albus Severus Potter, Harry also reveals to him Albus that he was named after the two men who had been headmaster when he was at Hogwarts, and that one of them was a Slytherin and the bravest man Harry had ever known. 

Credit :  HERE.

HP7P2poster.jpg


Nilah Albus Potter. Okeh. Nasib baik tak de Speck bulat tu.

Bawah nilah semua series Harry Potter. Bukan semua yang aku dah tengok. :)

1) Harry Potter and Philosopher's Stone.2) Harry Potter and the Chamber of Secrets. 3) Harry Potter and the Prisoner of Azkaban4) Harry Potter and the Goblet of Fire.5) Harry Potter and the Order of the Phoenix.6) Harry Potter and the Half-Bloof Prince.7) Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 & 2

hee~ Tu je lah entry todya. Btw, siapa yang tak tengok lagi, wajib tengok. Bye. ;D


p/s: tskk tskk quote ape kat bawah ni. T.T Tak nak pun = =
       




Jul 23, 2011

I am Super Kakak.

HAHA Rasa nak tergelak pon ada bila baca title. Superb lah sangat? Actually, I am Super Kakak tu merujuk kepada beberapa perkara. heheh. Ye lah. I am a Kakak. Mesti ada tanggungjawab sebagai kakak. Macam my adik adik, they have tanggungjawab jugak lah. So, today, I wanna talk about my tanggungjawab. *Kalau nak cakap mat saleh, tak reti, what to do kan? Terpaksa cakap oghang peghok. hihi. I'm from Perak meeeh.

So, Kalau nak jadi kakak yang superb tu bagaimanakah? mestilah tanggungjawab dia lebih dari tanggungjawab seorang kakak yang wajib. So, the first one, kan ada cerita title Super Mak. So, macam ni lah Super Kakak. Ada  tanggungjawab lebih sikit. Tanggungjawab yang penting sekali ialah menjadi hero or heroin lah kiranya di rumah. Kiranya dia yang menjadi ketua di antara adik-beradik. 


But me? LOL Aku lah yang sulung, aku kena dengar cakap adik adik aku. Bila aku suruh buat itu buat ini,  diorang tak nak buat. Bukannya diorang buat sensorang. Aku pun join jugak. Chill Man! Bukan susah sangat pun kerja tu rite? So, itulah tanggungjawab yang pertama. It is simple aight. Kiranya, adik adik ni kena ikut perintah  cakap kakak diorang. 


Next, yes. Kakak ni kena lah beralah sikit. Tapi bukannya banyak. Sikit je. Kalau tak, mana superbnya. Tak jadilah Super Kakak. hihi Btw, aku bukan lah orang yang suka mengalah or beralah. For me, apa yang aku buat semua betul. And kalau aku rasa tak betul, aku akan beralah. Just, tengok tempat lah, Takkan lah adik aku nak koyak buku aku, kena bagi jugak. Tu lah pasal. Itulah yang terjadi pada aku sekarang ni. Nak beralah tak bertempat. GiloksSial.


Takpe takpe == We go to the next point. :) Now, kalau nak jadi Super Kakak of cos lah kena pastikan bilik kemas dan cantik. Okeh Itu bukan aku ehh. Aku ni bukan jenis yang kisah sangat dengan bilik. I don't know. Kalau ada mood nak bergotong royong kemaskan bilik, buat je lah. Kalau rasa malas tu, nanti nanti. Yep But sure ke adik adik nak ikut weh. 


But for me, jangan harap lah adik adik aku tu nak ikut. Diorang akan buat if mma bertempik. Itu sahaja. :) And kalau ada idea, sumbangkanlah dengan menyumbangkan beberapa idea nak menambahkan semangat bergotong-royong untuk mengemaskan bilik. Clear? Now, Buku berselerak, baju atas lantai. Hampehh = = Silap hari bulan, jadi tempat haiwan beranak or sarang haiwan. Nahas aku. 


Next, kena dapat best result. hehe Bercakap pasal marks, yes. Kalau makin meningkat umkur, mestilah makin susah pelajaran tu. And makin banyak lah formula yang perlu ingat dalam maths. Actually, sekarang ni, memang lah agak menurun but at least, dapat 'A' jugak walaupun 3 A. Dahh dahh. hihi Tak nak cakap pasal result lagii weh. Dahhh capek. After nih, memang kitorang adik beradik kena dapat good result lah lepas nih. Nanti mama gua akan kasi dia punya sengggggat karang. bwahahaha.


Okelah, I think ni je lah. Nak jadi kakak yang Superb macam Super Mak or Mr Mama. I loike. Loike what? Aku suka nama dia. Nama gelaran yang diberi. Thanks. Btw, visit lah blog baru I => MissTerryDoodles. Here banyak doodles yang di import  dibuat oleh saya sendiri. Click lah jangan tak klik. Terima kasih jika anda klik. Samama-sama kalau tak klik. xoxo♥ Bye Wassalam. 

Jul 22, 2011

Suka Hati Aku Lah!

Assalamualaikum. And Hai. Today, hari ni aku nak update entry about perasaan aku sekarang ni. Tak nak buang masa dah. Nak cakap jugak apa perasaan aku sekarang ni. Yeah. I know. Siapa yang nak baca about my entry ni. It's okay. Aku baca lah sendiri or seorangseorang. Puas hati sebab dapat luahkan apa yang kita rasa.


True. Blog ni bukan tempat nak mem banyakkan followers. Murahan punya. Cuma, sekrang ni baru aku perasan yang bila aku baca post lama aku, rasa sedih, terharu dan tak sangka benda tu berlaku. Like now lah. Macam macam yang berlaku. Bila ada orang complain sana, complain sini, ada kita complain tentang dia. Bukan aku nak aibkan orang lainm, but think possitive lah.


Cuba lah berfikir dengan waras sikit. Takkan tak sedar diri tu ada buat kesalahan jugak. TYak kisahlah lah aku ni lagi mmuda dari orang tu, but aku boleh je complain. Tak nak lah pulak. Sekadar luahkan kat adik aku je dah cukup puas. Ada jugak orang yang faham, dan sedar kesalahan orang tu sendiri.  Dah lah, tak nak tambahkan dosa. I wanna talk about my life wokayh. :P


Actually, ini kisahnya adalah satu kejadian yang berlaku ni. And ia tak melibatkan semua orang. Just aku lah suspek utama. Bukan suspek polis. Just dalam satu kejadian ini. Then, kalau nak mengumpat pasal aku ppun, biarlah bertempat dan menjaga perasaan. Yes, i know dalam kejadian itu, memang aku  kesalahan utama dia. But, tak boleh ke cuba faham. yes. Aku tengah menangis tulis ni. Kalau boleh, aku nak capture je diary aku post dalam ni. Bu, blog ni public kan?


Okelah. Macamlah aku tak pernah mengumpat. Exactly yes. Aku pernah mengumpat pasal orang. Ni dekat tengah tengah dunia diorang mengumpat pun. Aku dalam bilik tengah main komputer dengan Hanis pun terdengar ngumpatan diorang. Sorry kalau terkasar bahasa. Harap siapa yang makan cili tu, terasa lah pedasnya. Dan siapa yang rasa rasa pernah buat macam tu, cubalah ubah perangai. Tak tahulah itu sikap korang dari kecik kot.


U know? Facebook tu open kan? Siapa yang add orang tu, of cos lah boleh comment or post something dekat wall dia. Lainlah kalau dia private. So, memang aku ada pertalian darah dengan dia. Rightttttt. It's my mom. Then, I just comment lah something. Saje nak eratkan hubungan ibu dan anak. Then, ada notifications. Bukaklah. First comment t terasa sikit but can be accepted lah jugak. Dia kata budak kecik jangan sebok. I'm a kid? Maybe yes. But, for me, I am a teenager. So, I boleh tentukan mana yang I suka, and mana yang tak sesuai with me? Faham tu? It means, aku tahu dah macam mana nak buatkan keputusan? Nak pilih itu ke nak pilih ini ke? Aku yang nak buat perkara tu, so aku pilih lah mana yang sesuai untuk aku.


Lepas tu, boleh pulak dia comment lagi and lagi. Aku baca je pagi tadi. Terus aku delete comment aku yang sebelum tu. Malu kalau orang tujukan comment dia tu bke aku. Korang boleh bayangkan tak? Malu gila sial. Tolonglah, Facebook tu open to public. Janganlah nak mengumpat kat situ. Kalau nak diikutkan hampir saja tanan aku nak klik publish post. But, nanti terasa pulak and mengaibkan orang. Yeah I know now. Sekarang malas nak bercampur dengan orang. Kekadang, cousin sendiri pun boleh sakitkan hati kita walaupun dah terlalu rapat macam mana pun. Cetttt. Sampai sini je lah. Berbuih mulut aku melepaskan geram. hee. Yep. Friends are the best family. *Reka quote sendiri bagus jugak. guddeh. bye. Click here kalau nak dapat hadiah cabutan bertuah and sesutu menarik. (Tak de virus pon) Just click and scroll bawah and bawah and habis. Thanks. Assalamualaikum. 

Jul 20, 2011

Siapa Tiru Siapa?

Hye and Assalamualaikum semua serta salam satu Malaysia. Tak lupa juga salam satu dunia. Ye lah, kan serata dunia boleh  baca blog I. Actually, kali ini aku nak post tentang gossip-gossip terkini. Blog ni bukan blog untuk mengutuk mahupun mengumpat. Cuma, aku nak bahaskan tentang gossip tiru meniru nih.  Ceh ayat tak boleh belah bahaskan. 

Apa kejadahnya nak tiru meniru nih. Baik ikut style sendiri. Barulah cool. Tak cool lah kalau asyik ikut orang punya style. Okelah, tipulah  kalau saya ni ada pendirian sendiri sentiasa. Aku pernah jugak tiru orang, copy sana, copy sini. But, takdelah sampai melibatkan saman menyaman dan pergaduhan teruk.

Actually, bukan sekarang aku baru bukak lagu Ku Menunggu from Rossa. And baru sekarang aku nak siasat sikit. Sebab tengok kat youtube, ramai weh yang kutuk dia. Aku tak tahulah siapa yang tiru siapa. Dan siapa yang buat lagu tu dulu. Antara lagu Rossa-Ku Menunggu dengan Ella-Ku Merindu.

Bukan nak kutuk artis artis eh, cuma Rossa tu agaklah jugak artis favourite saya. Dia cantik, suara pun sedap walaupun lembut sangat. Btw, janganlah sampai nak kutuk kutuk orang. Takkan tak tahu kot  apa hukumannya kalau menggutuk ni. Lebih baik bersalawat ke atas nabi . Eceh. >.< Entah siapa lah yang mula dulukan  kan? But seriously I dengar Ella yang start dulu. But, kalau Rossa tu tiru, asal telinga aku tak berdesing pon cakap Ella saman Rossa. Btw, mantopp eh lagu korang.  I loike. Simple kan mmy entry kali ni. Awak baik hati? Kliklah iklan cantik+comel kat sidebar tu. Trimas! Wasalam.

Jul 19, 2011

Hi Chelsea!

Hye readers yang setia. And tak lupa jugak walaupun pernah visit sekali dua kali.  Tak pe, asalkan korang ikhlas baca weh. And kalau rajin, click lah  nuffnang tu sekali. Hee~ bodek dahh pulakk. Weh weh, korang demam bola tak? Demam ke tak? Sepanjang hidup aku, tak pernah aku tengok bola full tau.


Tahun ni kira first time lah aku minat bola nih. But sebelum ni, tak pernah pon aku terminat kat diorang semua. Cuma Man U je yang aku terpikat  minat. Sebab diorang handsome  pandai main. Sesuai untuk calon suami sesiapa je. Btw, ada seorang dua yang aku minat kat pasukan Harimau Malaya ni a.k.a. pasukan bola sepak Malaysia. 


Yang pertama: Mohd Amirul Hadi Zainal. Dia tinggi lampai dowww. Handsome  Ehhe ehhe. Time perlawanan dengan Liverpool hari tu, ceh dialah yang bawak bola sampai ke gol. Walaupon, bukan dia yang golkan. Dia ialah pemain tengah dan lahir pada 27 Mei 1986 yang berasal dari Selangor. Complete habis.  Tapi, I tetap suka dia. xoxo ♥ gatalgiloksgeliguah. Gambar dia sungguh perfect. awhh ==








Kalau sekali pandang, macam muka Sam Bunkface. :)


Yang Kedua: Khairul Fahmi Che Mat. Dia pun aku suka. Penjaga gol yang giloksterror. Wahh Kita lahir bulan yang sama eh. 17 Januari. ngehehe~ Kelateeekelate. heqheq


Yang Ketiga: Mohd Safee Mohd Sali. Apa yang aku minat? Sebab dia penyerang negara   dalam pasukan bola sepak Malaysia. Dialah yang banyak berbakti kepada negara. Alah, Okelah lawan Liverpool 3-6. Dah kira cantekk dah tu. 


Yang terakhir a.k.a. Yang keempat: The capten. Mohd Safiq Rahim. Dia pun tak kurang terror jugak. hihi Kapten mestilah terror rite? :D


Sudah sudah lah cakap pasal bola. Btw, Hi Chelsea. Lusa, Malaysia vs Chelsea ehh? Tak minat sangat weh. haha. Teringat dulu aku pernah bergaduh dengan seorang budak lelaki dalam kelas aku waktu darjah lima. Kitorang berdebat cakap siapa lagi terror. M. U. ke Chelsea. Hahah! Dia sampai mintak vote satu kelas untuk membuktikan Chelsea lagi hebat. Last last, aku give up je lah. :P


Okelah, Arsenal sudey, Liverpool sudaa, Chelsea, akan datang, Manchester United bila lagi? *Sakit hati pantun yang tak menarik langsung perhatian orang ngehehe. 


Okelah. Last sekali, I wanna post gambar pemain pemain bola sepak Malaysia. Now, demam bola sepak, silap hari bulan, aku yang demam betul betul karang. Btw, aku memang minat sukan but aku kureng terror sukan. Sekadar bola jaring and bola keranjang tu no hal lah. What Duppp. Chowww dulu mehh. :P





xoxo♥

Jul 18, 2011

New School. Boredomness XD

sekolahhKau bosan? Tadi, aku gila bosan. Tak tahu nak buat apa. Actually, korang tak tahu pun apa yang aku maksudkan ni. Kisah sebenarnya ialah tadi, aku daftar buat pertama kalinya ke sekolah yang baru. Yeah u know. I kan sekolah SEMESTI dulu rite? So, paham paham je lah alasan aku apa.

Dulu dulu, banyak aku post kan entry yang aku tak tahan dekat asrama. Sebab? Biarlah rahsia. Shhhh. Sebab peribadi punya hal. Aku pun tak tahu apa masalah aku sendiri. I really don't know. Sampai sekolah menengah je, aku terus jadi pendiam ya amat. Setahu aku, aku ni adalah antara orang yang sangat bising di dalam kelas dulu.
Semua orang tabik dengan aku dulu sebab I was a prefect. Now, aku rasa tak pecah lagi dinding yang halang aku ni. Apa yang aku takut? Padahal, 7 jam lebih je dekat sekolah. Agak ahh jugak. Aku rasa nak nangis je tadi. Nasib baik ada kawan yang friendly. Harap harap aku boleh jadi bising macam dulu. Awwwh rindu gila kat diorang semua.

Nak tahu siapa yang aku jumpa tadi? Kawan lama aku, Aiman Quyyum, satu kelas dengan aku. Ammar Fikri, Zulfiras kelas lain. Oh mak datokk. Kan best kalau ada kawan perempuan sekolah ampang sama dengan aku dulu. Wehhh nak kisah apa? AAK? Tak pe, atas nasihat my cousin, Rina Comel, just buat buat tahu je kan kan. Bajet dowhh Kau. Kau -> me

Weehuu~ Takpelah, dah tukar sekolah pun bersyukur. Cuma, sekolah tu yang aku kurang sikit. Aku nak sekolah Raja Perempuan. Mama yang apply sekolah tu. Lantak lah kau. Kata kau alalala~ Heqheq Teringat pulak cerita tu. Untuk pengetahuan, ada dua orang cousin aku kat sana. First, Afiq. Form 1. Second, irfan. Form3. Dua dua aku jumpa tadi.

Masa aku jumpa Afiq, dia tak perasan pun. Bila aku terserempak dengan Irfan, dia nampak. Then, buat buat tak nampak. Ehhhehhhhh? Macam tu pulokk. Sepanjang rehat kat sekolah tadi, aku tak rehat pun tak tahu nak beli apa. Of course lah, kalau kita tak sesuai lagi dengaan sesuatu tempat tu, macam mana nak menikmati juadah kat situ. Pulokk dahh.

Tapi, what do I care? Amalkan konsep ada kisah?. Ni lah muka ke-boredoomness nya. Rasa nak nangis pon ada. Macam macam ada.
Terkezut Oh mak datokk. Okaylah, that's it! Bye lah. Ngantuk sial nak tido. Have fun ehh reading my entries. :P Lupa pulak. Sekolah aku sekarang ni SMKGR,

Jul 14, 2011

Fobia Dahh!

Hey. Ni entry ribngkas sahaja oke?! Actually, tadi petang opah gorang keropok. So, makan makn lah. Then, aku nak kerat keropok tu sebab besar sangat. Tetiba, something yang tajam masukjari aku. Ibu jari pulokk tu. Sakit gila oh! Menangis aku. Apa lagi, aku terus cabutlah benda tu. But, aku rasa itu tulang keropok ikan. Sakit weh!!

Then, bila aku cabut dengan tangan aku, sakit gila. Tak terkeluar pulokk tu. Mak Aii. Teqoyak aku. Hihi hmmm. Aku rasa satu taman dengar tangisan aku nih. Then, cuba dengan pengepit kuku. Takut jugokk. Sampai mama balik, dia offer nak tarikkan. Haihh Air tangan ibu ni mungkin tak sakit kan? But, macam ni lah aku yang degil sangat.

Hmmm. Terus je aku buat sendiri. Last last, terpotong terus tulang tu. Mak aii. Ada tulang kecil yang tertinggal kat kulit tu, ngehe Sampai sekarang masih ada lagi. Korang tolonggggg lah sangat doakan masa tidur benda tu hilang. Harap gilani weh! :P Berharap masih~

J Card Day!

Assalammualaikum. Hey readers ku. Hehe Capek baru baklik from Jusco. Anda tahu sendiri, tengok tajuk pon dah tahu ada J Card day. Biasalah ramai orang and sale sana sini. Kaki pon dah kejang ni.Yang aku tahu sekarang ni aku nak tidur, penat. Tapi, sempat lagi update blog. Hhiiihi Takkan ku lupakan blog aku ni.

Korang tahu sendiri kan, raya nak dekat dah. So, tujuan kitorang pergi tadi, nak shopping untuk baju raya. Now, adik aku tu, Sarah and Arif dah cukup dah baju raya. Ni yang seronok ni bila aku je di pentingkan hehe. Maklumlah, baru tenang sikit beli baju raya. Kalau tak, mama tengok baju kat sana lah, sini lah, pening aku pon terpaksalah mengikut je mana mama pergi. Kang tak pasal pasal hilang macam hari tu kat Times Square, Haanis hilang. Kitorang yg kena caari. Rupanya, dekat entrance Cosmo World. Dahlah mama tak tahu coz dia dah msok dah. Sebab reahat and makan tadi lah. Hanis tersesat mana tah.

Okelah. Tadi aku beli baju satu je sebab yang lain tak berkenan sangat. Baju aku tu jemnis macam jacketfull lah.Meamang cantik lahhhh. Hihi Hanis pulokk beli seluar. Sarah beli sepasang baju. Mama beli 2 pasang kasut. Banyak kan kan? Tak lah banyakmane. = ='' Tapi, harga mmg cantik. Nak dekat 5** lebih dah. Shopping tak ingat dunia! Then, kitorang makan kat food court.

Hanis & Sarah makan chicken chop. Aku and mama makan kuey tiow gorang. Sedap weh! Hehe Mestylah cuba something else kan? Ni nak makan western food je. Muak jugak kalau selalu sangat makan. Then, balik je lah. Kaki meleset dah ni sebab pakai wedges. Bye lah. I want to sleep. Hehe Tiredddddd. :P

Jul 12, 2011

#1 Wordless Wednesday: Marimar. Auwwwww.



p/s: Cerita philippine yang best and gempak gilaks. Hoho. Memang takkan lepaskan cerita ni setiap hari. But, kadang-kadang tu, sakit hati gila kalau berlakonnya orang orang yang tak pandai berlakon dalam cerita tu. Yes. Memang sebelum ni ada lain version. Tapi, kalau dah tengok version ni, memang hari duduk depan tv.

p/s/s: Actually, aku tak tengok dari first pon. Just tengok tengok macam tu, terus ikut je. Dan dan masa aku tengok, memang best. hihi♥ Marimarrrrrrr... Auwwwwwwwwwwww! grrr

Friends

Hye readers. Today, no talking talking about my self haa. Aku nak cakap pasal general issues ni. Okaylah, tajuk nya dah terang benderang about friends kan? Selama ni, mungkin certain orang menganggap kawan ni sebagai teman di sekolah, mahupun di kuliah, dorm, or whatever lah kat mana.


But, actually, aku pun menganggap sebagai itu. Itulah. Tak faham betul betul maksud kawan. Setelah dengar ceramah sikit sikit, baru sedar betapa rugi gilox kalau kita siakan kawan. Sebenarnya, bukan ramai sangat orang yang nak kawan dengan kita. Memang tak logik lah ada seorang ni semua orang suka kawan dengan dia. Paling tidak pun, sebab dia nak kawan sebab dia pun tak ada kawan.  Tak logik tuh.


Jangan cakap orang pun. Aku pun sama. Semua orang sama. Mungkin tak boleh tahan perasaan cemburu, sakit hati dan sebagainya. Macam pengalaman aku, memang banyak tak terklata. Memang kita tak tahu apa isi hati seseorang tu. Entah entah dia kutuk kita ke, benci kita ke, cemburu dengan kita ke. Mana lah tahu kan. Ye lah, itulah sikap sesetengah orang. Aku sendiri pun macam tu. 


Tak dapat nak mengagak apa perasaan dia terhadap kita. Ye lah. Even orang yang tak cantik pun ada yang cemburu. Tak tahulah nak cemburu buta apa?! Kita ni mestilah fikir jugak perasaan orang lain. Hehe Kadang-kadang kalau aku geram dengan sesiapa pun, aku pernah marah dan buat tak layan dia je. Bila balik, baru sedar kebodohan diri sendiri. 


Kalau fikir fikir balik, buat apa nak jealous dengan orang lain, bukannya dia show off pun. Kalau dia show off dah lama aku belah dari situ. Yelah sakit kot hati kalau berlagak tak tentu pasal. Hmm. Macam aku lah. (hihi nak jugak) Yeah. Time sekolah rendah, start from tahun 4, memang aku rapat sangat dengan gang aku. Memang sampai sekarang kitorang stil outing sama-sama, tengok wayang. Gahh. Memang tak boleh dipisahkan lah.


Agaknya, itulah maksud kawan sejati. haha Kalau dulu pun kitorang kuat bergaduh, but lepas je satu jam, memang tak boleh pisah. Melekat je. Sampai cikgu pun cakap ''Haihh 4 Gang lagi'' Yes. 4 Gang iaitu aku, najah, sara and zafirah. hehe I know lah aku memang pernah kutuk diorang samada dekat blog or dekat orang lain. Tapi, banyak kali terkantoi sudaaa. haha~ Memang rindu gila lah kenangan dulu. Sedih weh time nak berpisah. Nak buat reunion. Tak tau time bila. 





Macam ni lah aku dengan najah. hihi Ake Demi, Najah Selena. Memang sesuai lah sangat! Love u babeh!




Teringin nak jumpa whole class balik. Ye lah, walau macam mana pun kitorang bergaduh, tetap baik punya lah. WEEEHHHHHHH sorry kalau terlebih kutuk. Oppssssssssss Terlebih sudaaaaaaaaaa.


Yeahhh! ;D I know memang melampau sinetron nya. Apa apa pun hargailah kawan. Aku pun masa sekolah menengah, memang ada sorang dua yang fitnah aku, tuduh aku bukan bukan. Tapi, tak nak lah pulak mengaibkan orang. Tapi memang tragis lah aku kat sana. Kat mana mana pun ada orang macam tu. Aku ni tak lah teruk sangat sampai seteruk kawan aku tu. Okelahl, bye. True friends are the best for me. Bad friends bye bye, leave me alone. Bwahaha XD






Kenangan weh kitorang walaupun blur. 




Kat bawah ni lah lagu kenangan kitorang. teeheee~ missssss themm.♥





P/s: Sila sila lah play.

Jul 11, 2011

Banjir Gila Babeng!

Lalala~ Baru rasa free sikit nak update. Kalau tak, aku mati kena electric shock. Eh, tak de lah. Jangan lah sampai beranggapan macam tu. Kalau terjadi nanti, nak bagi kat siapa lah blog ni. == Ke situ pulokk. LOL

Okaylah. Nak straight to the point je lah. Malas nak berbahas-bahas ni. Maklumlah, saya ni tak pandai sangat dalam BM. Habis tu, English? Lagi broken maaa. Actually, hari ni semua orang cuti kan kan? So, setidaknya boleh lah kemas rumah ke, apa ke. Tapi, lain jadinya pulakk.

Okelah. Hari ni tak tahulah bangun pagi pukul berapa. Sebab mama kejut je untuk solat Subuh. Bab bab bangun ni memang liat sikit. Tapi, lagi baik lah bangun sebab solat tu wajib. 

Then, lepas solat terus tidur balik. Memang janganlah ikut semua ni eh? hehe. Okelah. Then, bangun pegi pukul 10 lebih. Apa lagi memang menuju ke dapur lah mencari breakfast. Ngehehehe~ Then, tengok tv. Cerita apa sekarang ni. Memang banyak cerita yang tak best sekarang ni. Hmmm What to do kan. 

Tetiba pukul 12 lebih, naik atas. Maklumlah nak membersihkan diri dulu. Tapi, bila sampai je atas. Terus terbatal niat nak mandi. Sebab apa? Sebab nampak banyak air dekat luar bilik mama. Haihh? Amende ni? Time tu aku dengan Sarah je. Hanis dah agak lama lah jugak naik atas. 

Kitorang (sarah and I) terus bukak pintu bilik mama. Then, satu bilik tu penuh dengan air dan macam banjir besargilababeng je. Semput kitorang. Tak tau mana puncanya. EH EH Lepas check check check it out, baru lah tau mana puncanya. Rupanya rupanya dari bilik air mama.

Apa lagi, macam di mahkamah lah jadinya. Aku mulalah soal Hanis macam macam. Yes. Dia kata pagi tadi, dia basuh muka dekat bilik air mama. Memang sah lah dia. Tambah tambah lagi sink dekat situ memang tak boleh guna and rosak. Bocor kot, kalau guna pon, air tu keluar balik ikut bawah tu. 

Itu pun tak pe lah jugak setakat basah sikit je. Ni, Hanis lupa nak tutup air tu. Ditambah lagi dengan lubang dekat toilet tu tersumbat. Okayh, actually, bilik air mama ni mcam ni. Ia terbahagi kepada dua. Satu, shower. Satu lagi, toilet and sink. So, ada pintu slide yang bahagikan. Tapi, transparent lah. 

Haih Apa lagi bising opah suruh kitorang bersihkannya. Tak henti henti opah cakap ''Haa Tulah, Degil lah apa lah and blaabla blaa'' Cukup opah hihi. Agaknya sepuluh tuala kitorang keluarkan semata-mata nak lap air yang melimpah tu. Ambil mop lah, guna macam macam cara kitorang gunakan. Perah punya perah kain kain tu macam mak limah pulak. Agaknya, macam tu lah orang dulu eh. Tengok ni nak pijak bilik air pon tak sanggup sebab mcam kolam air panas dah gayanya. Sambai bertenggek kat mangkuk tandas.



Last last fed up lah aku. Malas nak pikiaq dah. Mama pulak dah balik time tu.
Bising bisinglah mulut mamaaku sorang ni. And, pukul 2.00p.m terus berhenti and biarkan lah sisa sisa air tu diserap oleh matahari. Orang belajar sains, mestilah tau. Evaporation :) Alhamdulillah, petang tadi dah surut and hilang lah jugak air tu walau terasa lembap sikit. Hehe. Takpelah, mulai malam ni, memang kitorang tidur dalam bilik sendiri. Takut tengah tengah tidur, banjir pulokk. hehe :) Bye and Assalamualaikum guys. Harap dapat exchange cerita tentang apa apa bencana di rumah lagi. 

Jul 10, 2011

Recipe Biskut Batik Chef Cili Padi.

Hello Peeps sekalian. Eceh. Dah makin lawoo blog kita. Takdelah, just saje nak tukar template coz dah boringgiloksbabeng guna template yang lama. Btw, memang rindu blog yang lama, hehe but kena lah membbuat satu perubahan yang drastik

Haha. Drastik eh? Ye lah kot. Tanpa memberitahu apa-apa. So, kali ini bukan nak tiru sesiapa ya nak buat recipe recipe ni. Just for fun. Actually, chef cili padi tu tak lah se chef mana. Saje nak buat gimmick sikit. Wah. Btw, korang patut lah try recipe ini. Bukan aku baru buat je, dah lama dah. Cuma tak terlantas pon di fikirang nak share dalam blog. 

Alang alang semalam, mama beli banyak biskut Marry, buat je lah. Tapi, tak tangkap gambar banyak. Yelah, ingat nak makan je.



Bahan-bahan untuk Membuat Biskut Batik
1) Serbuk Milo. (sediakanlah banyak banyak sikit, nanti takut tak cukup)
2) Biskut Marry. (kalau nak buat biskut lain tu, pandai pandai lah korang cari mana yang sesuai. Beli lah dalam satu packet)
3) Susu cair. (Tak kisah lah nka jenama apa ke)
4) Mentega. (Jenama apa pon tak kisah and aku suggest Planta lah sedap)



Cara-cara Membuatnya:
1) Tumbuk biskut Marry tu sampai hancur sehancurnya. Tumbuklah dalam setangah packet.
2) Lepas hancur, masukkan dua sudu mentega dan gaulkan ia.
3) Done? Masukkan serbok Milo dan sampai dah tak nampak biskut Marry tu. Biar diselaputi Milo.
4) Masukkan susu cair sampai biskut-biskut Marry tu melekatlekat.
5) Rasa sedikit. Kalau manis, tambah lah Milo. Kalau tawar, tambah lah susu.
6) Masukkan dalam tupperware dan tutup eh. Before tutup, tabur kan serbuk Milo di ats hancuran biskut, baru kemas dan cantik!
7) Then, masukkan ke dalam refrigerator.
8) Korang jenguk-jenguk lah bila dah sejuk and keras macam kek sikit, boleh lalh di makan. 

Dah. Amacam. Ada harapan tak nak jadi chef ni. Hehe. Macam ni lah rupanya biskut batik.


p/s: Kena lah buat dengan tekun.
p/s/s: Tolonglah basuh tangan or pakai something masa nak buat. Pentingkan Kebersiahan, Amalkan gaya hidup sihat. >.< Cukup cukup. Bye.

Jul 9, 2011

KL Gangsta Maa

First of all, hye and salam. Hehe. I know musim Gangster gangster ni dah lapok. Erkk Tak lah lapok mane. Just dah lama dah ada kat cinema. Btw, aku mengaku aku tak pernah tengok cerita KL Gangster ni kat wayang eh.

Apa susah. Ambil je dekat Astro First. Lagi best, lagi save money, boleh tengok sepanjang 3 hari berturut turut. Yes, I know ramai dah buat tentang post ni. But, apa salah nya kan kalau kita buat. Just blog ni about my daily life lah kan.

Tak de lah sampai terbawa ke mimpi pulak dengan kehenseman Aaron Aziz tu, just terbayang bayang je time nak angkat kain, dalam bilik ke and kat mane  mane je lah yang melibatkan aku seorang dan boleh berlakon sorang sorang. 

Memang merepek kankan? hehe Actually, kalau kita dah tergila gila kan sangat, nak buat mcammane. Okay, time musim Nora Elena tu, semua orang jerit, SETH TAN! SETH TAN! OMG. hehe Orang nya adalah peminat peminat tak lah setia sangat, baru je setia  termasuklah Kak Fathin. 

So, apa yang aku nak bagitahu sekarang ni ialah, seriously, time time dulu, aku tak pernah pun minat sangat dengan Aaron Aziz. But, seriously, kalau ada Aaron Aziz berlakon dengan Syamsul Yusuf, of course lah I pilih Syamsul Yusuf. Reason, dia comel handsome, hot lah. hihi♥ Menggatal pulak tengah hari buta ni.

Di bawah ni ciri-ciri yang saya suka dekat Aaron Aziz. 


Yeah Memanglah little bit blur and tak besar sangat. Nampak sangatlah aku curi  pinjam dekat Google.

The cirit  ciri-ciris are:-

1) handsome
2) cute
3) protectiveeeeeeee gilaaaaaaa. 
4) brave :) I loike. 

Hmm. Itu je kot. But, dia attractive kot. Aku selalu sangat bayangkan yang aku dapat berlakon sebagai kakak Malik dalam cerita KL Gangster tu. wahh. Ada harapan ke weh? Ye lah, nak jugak merasai macam mane nak protect adik sendiri kan. haha

Okayhlah. haa~ Lagi satu, betul lah tu orang cakap cerita tu sekejap je. Btw, memang cun habis lah cerita tu. Gua tabik luuuu. heehe Nak jugak try ayat macam tu. Yang tak boleh lupakan masa Ajib tu cakap. Tak habis habis dengan perkataan 'SENGAT'. haha. Tergelak akuuu. And ada certain part yang sedih tu memang mengalir air mata lah. Okay derrrr. Gua Chiaaaaaooo  dulu. :P 

Jul 4, 2011

Apa Cer?

Hey! Dear semua orang hehe. Apa cer sekarang? Mana visitors aku ni? Hilang kah? hmm. XD Boys Over Flowers ni kegilaan ramai ke? Ye lah, cousin aku sorang ni, OMGEEE Dia terlalu addicted sangat weh. Aku pon terikut-ikut lah kan macam kuda. 


You know what? Yeah. Dulu, memang aku pernah dengar dan pernah tengok cerita ni sikit-sikit. Tapi, tak full lah tengok. Because aku ni entah macam tak suka sangat Korea ye. Dulu! Bukan skarang eh. hihi Sekarang pulak semakin gila. Bukan gila kan apa, gilakan drama dia. 


Walaupon sikit je episodes, ye lah daripada cerita lain tu sampai beratus ratuih episodes. But, masih rasa yang cerita ni lama. Oh maafkanlah. =,='' Terlalu suka sangat. But, actually, sedih lah. But, why tak boleh nak keluarkan air mata. Ke memang aku ni dah kehabisan air mata. Nope? Alah, chill lah kan. Drama je weh!


So, aku tak tengok habis lagi. Adalah satu website ni penuh dengan drama and movie Korea, Japan, Taiwan. hihi But, BOF (boy over flowers) ni tak habis ;agi tengok. Cuma, aku dah tengok first, second, third and episodes 21,22,23,24,25. Banyak lagi nih kena habiskan.


Now, tengah skip skip sebab kalau tunggu je sampai bila tak habis. Ni yang geram ni.Lembappp-bun betul lah. Sama je macam youtube. Ingatkan nak download, but tak tahu nak download kat mana? LOL


F4. F4 yang paling aku suka eh mesti lah Kim Bum. Dia ter-sangatlah comel. hihi Harap jadi pasangan hidup saya! Yang lain pon comel. Jan Di, Jan Di. Bertuahnya dia. Jealous gila weh! 


Okaylah. Aku rasa setakat ni je lah. Korang doakan ye dapat habiskan drama tu. haha  Saranghae, Kim Bum.