Jul 11, 2011

Banjir Gila Babeng!

Lalala~ Baru rasa free sikit nak update. Kalau tak, aku mati kena electric shock. Eh, tak de lah. Jangan lah sampai beranggapan macam tu. Kalau terjadi nanti, nak bagi kat siapa lah blog ni. == Ke situ pulokk. LOL

Okaylah. Nak straight to the point je lah. Malas nak berbahas-bahas ni. Maklumlah, saya ni tak pandai sangat dalam BM. Habis tu, English? Lagi broken maaa. Actually, hari ni semua orang cuti kan kan? So, setidaknya boleh lah kemas rumah ke, apa ke. Tapi, lain jadinya pulakk.

Okelah. Hari ni tak tahulah bangun pagi pukul berapa. Sebab mama kejut je untuk solat Subuh. Bab bab bangun ni memang liat sikit. Tapi, lagi baik lah bangun sebab solat tu wajib. 

Then, lepas solat terus tidur balik. Memang janganlah ikut semua ni eh? hehe. Okelah. Then, bangun pegi pukul 10 lebih. Apa lagi memang menuju ke dapur lah mencari breakfast. Ngehehehe~ Then, tengok tv. Cerita apa sekarang ni. Memang banyak cerita yang tak best sekarang ni. Hmmm What to do kan. 

Tetiba pukul 12 lebih, naik atas. Maklumlah nak membersihkan diri dulu. Tapi, bila sampai je atas. Terus terbatal niat nak mandi. Sebab apa? Sebab nampak banyak air dekat luar bilik mama. Haihh? Amende ni? Time tu aku dengan Sarah je. Hanis dah agak lama lah jugak naik atas. 

Kitorang (sarah and I) terus bukak pintu bilik mama. Then, satu bilik tu penuh dengan air dan macam banjir besargilababeng je. Semput kitorang. Tak tau mana puncanya. EH EH Lepas check check check it out, baru lah tau mana puncanya. Rupanya rupanya dari bilik air mama.

Apa lagi, macam di mahkamah lah jadinya. Aku mulalah soal Hanis macam macam. Yes. Dia kata pagi tadi, dia basuh muka dekat bilik air mama. Memang sah lah dia. Tambah tambah lagi sink dekat situ memang tak boleh guna and rosak. Bocor kot, kalau guna pon, air tu keluar balik ikut bawah tu. 

Itu pun tak pe lah jugak setakat basah sikit je. Ni, Hanis lupa nak tutup air tu. Ditambah lagi dengan lubang dekat toilet tu tersumbat. Okayh, actually, bilik air mama ni mcam ni. Ia terbahagi kepada dua. Satu, shower. Satu lagi, toilet and sink. So, ada pintu slide yang bahagikan. Tapi, transparent lah. 

Haih Apa lagi bising opah suruh kitorang bersihkannya. Tak henti henti opah cakap ''Haa Tulah, Degil lah apa lah and blaabla blaa'' Cukup opah hihi. Agaknya sepuluh tuala kitorang keluarkan semata-mata nak lap air yang melimpah tu. Ambil mop lah, guna macam macam cara kitorang gunakan. Perah punya perah kain kain tu macam mak limah pulak. Agaknya, macam tu lah orang dulu eh. Tengok ni nak pijak bilik air pon tak sanggup sebab mcam kolam air panas dah gayanya. Sambai bertenggek kat mangkuk tandas.



Last last fed up lah aku. Malas nak pikiaq dah. Mama pulak dah balik time tu.
Bising bisinglah mulut mamaaku sorang ni. And, pukul 2.00p.m terus berhenti and biarkan lah sisa sisa air tu diserap oleh matahari. Orang belajar sains, mestilah tau. Evaporation :) Alhamdulillah, petang tadi dah surut and hilang lah jugak air tu walau terasa lembap sikit. Hehe. Takpelah, mulai malam ni, memang kitorang tidur dalam bilik sendiri. Takut tengah tengah tidur, banjir pulokk. hehe :) Bye and Assalamualaikum guys. Harap dapat exchange cerita tentang apa apa bencana di rumah lagi. 

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥