Jul 12, 2011

Friends

Hye readers. Today, no talking talking about my self haa. Aku nak cakap pasal general issues ni. Okaylah, tajuk nya dah terang benderang about friends kan? Selama ni, mungkin certain orang menganggap kawan ni sebagai teman di sekolah, mahupun di kuliah, dorm, or whatever lah kat mana.


But, actually, aku pun menganggap sebagai itu. Itulah. Tak faham betul betul maksud kawan. Setelah dengar ceramah sikit sikit, baru sedar betapa rugi gilox kalau kita siakan kawan. Sebenarnya, bukan ramai sangat orang yang nak kawan dengan kita. Memang tak logik lah ada seorang ni semua orang suka kawan dengan dia. Paling tidak pun, sebab dia nak kawan sebab dia pun tak ada kawan.  Tak logik tuh.


Jangan cakap orang pun. Aku pun sama. Semua orang sama. Mungkin tak boleh tahan perasaan cemburu, sakit hati dan sebagainya. Macam pengalaman aku, memang banyak tak terklata. Memang kita tak tahu apa isi hati seseorang tu. Entah entah dia kutuk kita ke, benci kita ke, cemburu dengan kita ke. Mana lah tahu kan. Ye lah, itulah sikap sesetengah orang. Aku sendiri pun macam tu. 


Tak dapat nak mengagak apa perasaan dia terhadap kita. Ye lah. Even orang yang tak cantik pun ada yang cemburu. Tak tahulah nak cemburu buta apa?! Kita ni mestilah fikir jugak perasaan orang lain. Hehe Kadang-kadang kalau aku geram dengan sesiapa pun, aku pernah marah dan buat tak layan dia je. Bila balik, baru sedar kebodohan diri sendiri. 


Kalau fikir fikir balik, buat apa nak jealous dengan orang lain, bukannya dia show off pun. Kalau dia show off dah lama aku belah dari situ. Yelah sakit kot hati kalau berlagak tak tentu pasal. Hmm. Macam aku lah. (hihi nak jugak) Yeah. Time sekolah rendah, start from tahun 4, memang aku rapat sangat dengan gang aku. Memang sampai sekarang kitorang stil outing sama-sama, tengok wayang. Gahh. Memang tak boleh dipisahkan lah.


Agaknya, itulah maksud kawan sejati. haha Kalau dulu pun kitorang kuat bergaduh, but lepas je satu jam, memang tak boleh pisah. Melekat je. Sampai cikgu pun cakap ''Haihh 4 Gang lagi'' Yes. 4 Gang iaitu aku, najah, sara and zafirah. hehe I know lah aku memang pernah kutuk diorang samada dekat blog or dekat orang lain. Tapi, banyak kali terkantoi sudaaa. haha~ Memang rindu gila lah kenangan dulu. Sedih weh time nak berpisah. Nak buat reunion. Tak tau time bila. 





Macam ni lah aku dengan najah. hihi Ake Demi, Najah Selena. Memang sesuai lah sangat! Love u babeh!




Teringin nak jumpa whole class balik. Ye lah, walau macam mana pun kitorang bergaduh, tetap baik punya lah. WEEEHHHHHHH sorry kalau terlebih kutuk. Oppssssssssss Terlebih sudaaaaaaaaaa.


Yeahhh! ;D I know memang melampau sinetron nya. Apa apa pun hargailah kawan. Aku pun masa sekolah menengah, memang ada sorang dua yang fitnah aku, tuduh aku bukan bukan. Tapi, tak nak lah pulak mengaibkan orang. Tapi memang tragis lah aku kat sana. Kat mana mana pun ada orang macam tu. Aku ni tak lah teruk sangat sampai seteruk kawan aku tu. Okelahl, bye. True friends are the best for me. Bad friends bye bye, leave me alone. Bwahaha XD






Kenangan weh kitorang walaupun blur. 




Kat bawah ni lah lagu kenangan kitorang. teeheee~ missssss themm.♥





P/s: Sila sila lah play.

2 comments:

  1. Sedeh membaca nye! hehe

    http://fathinzulkifli.blogspot.com/2011/07/fashion-street-style-1-blazer-is.html

    ReplyDelete
  2. Amboiii! Memang lah sedeh. True friends lah katakan! :D

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥