Jul 18, 2011

New School. Boredomness XD

sekolahhKau bosan? Tadi, aku gila bosan. Tak tahu nak buat apa. Actually, korang tak tahu pun apa yang aku maksudkan ni. Kisah sebenarnya ialah tadi, aku daftar buat pertama kalinya ke sekolah yang baru. Yeah u know. I kan sekolah SEMESTI dulu rite? So, paham paham je lah alasan aku apa.

Dulu dulu, banyak aku post kan entry yang aku tak tahan dekat asrama. Sebab? Biarlah rahsia. Shhhh. Sebab peribadi punya hal. Aku pun tak tahu apa masalah aku sendiri. I really don't know. Sampai sekolah menengah je, aku terus jadi pendiam ya amat. Setahu aku, aku ni adalah antara orang yang sangat bising di dalam kelas dulu.
Semua orang tabik dengan aku dulu sebab I was a prefect. Now, aku rasa tak pecah lagi dinding yang halang aku ni. Apa yang aku takut? Padahal, 7 jam lebih je dekat sekolah. Agak ahh jugak. Aku rasa nak nangis je tadi. Nasib baik ada kawan yang friendly. Harap harap aku boleh jadi bising macam dulu. Awwwh rindu gila kat diorang semua.

Nak tahu siapa yang aku jumpa tadi? Kawan lama aku, Aiman Quyyum, satu kelas dengan aku. Ammar Fikri, Zulfiras kelas lain. Oh mak datokk. Kan best kalau ada kawan perempuan sekolah ampang sama dengan aku dulu. Wehhh nak kisah apa? AAK? Tak pe, atas nasihat my cousin, Rina Comel, just buat buat tahu je kan kan. Bajet dowhh Kau. Kau -> me

Weehuu~ Takpelah, dah tukar sekolah pun bersyukur. Cuma, sekolah tu yang aku kurang sikit. Aku nak sekolah Raja Perempuan. Mama yang apply sekolah tu. Lantak lah kau. Kata kau alalala~ Heqheq Teringat pulak cerita tu. Untuk pengetahuan, ada dua orang cousin aku kat sana. First, Afiq. Form 1. Second, irfan. Form3. Dua dua aku jumpa tadi.

Masa aku jumpa Afiq, dia tak perasan pun. Bila aku terserempak dengan Irfan, dia nampak. Then, buat buat tak nampak. Ehhhehhhhh? Macam tu pulokk. Sepanjang rehat kat sekolah tadi, aku tak rehat pun tak tahu nak beli apa. Of course lah, kalau kita tak sesuai lagi dengaan sesuatu tempat tu, macam mana nak menikmati juadah kat situ. Pulokk dahh.

Tapi, what do I care? Amalkan konsep ada kisah?. Ni lah muka ke-boredoomness nya. Rasa nak nangis pon ada. Macam macam ada.
Terkezut Oh mak datokk. Okaylah, that's it! Bye lah. Ngantuk sial nak tido. Have fun ehh reading my entries. :P Lupa pulak. Sekolah aku sekarang ni SMKGR,

6 comments:

  1. Cekalkan hati, tabahkan hati. doa banyak2 kat Allah. InsyaAllah semua akan berjln dgn lancar. Dah dpt sek baru, bersyukur.=) anyway, jgn pendam kan perasaan sorg2. i'll be there for you when u need me=)

    p/s: jgn susahkan hati mama. die dah byk berkorban for you(:

    ReplyDelete
  2. Thanks K ten. Maybe baru msok kot

    ReplyDelete
  3. yeah i agree with kakten. jangan biar perasaan takut tu menguasai diri kita. leave a space in your heart for change. ada himahnya sume ni. lelama nanti insyaAllah dah biasa. kay kay :D

    ReplyDelete
  4. hey pu3.. da tukar skola bru ehh??? bgus la...dpt jumpe..( gurau jerk..camane nk jumpe..skola pown laen kn??)

    ReplyDelete
  5. Kak Piqah: Thanks K. Piqah. Harap macam tu laa. Tak tahu laa esok boleh sekolah ke tak ni. Rasa macam ada something yang buat nono takut nak sekolah. :(

    ReplyDelete
  6. Adilah/momoko: Hey. hehe InsyaAllah buat reunion nnti jumpa ramai ramai. Baru gempakk. hehe :D

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥