Jul 20, 2011

Siapa Tiru Siapa?

Hye and Assalamualaikum semua serta salam satu Malaysia. Tak lupa juga salam satu dunia. Ye lah, kan serata dunia boleh  baca blog I. Actually, kali ini aku nak post tentang gossip-gossip terkini. Blog ni bukan blog untuk mengutuk mahupun mengumpat. Cuma, aku nak bahaskan tentang gossip tiru meniru nih.  Ceh ayat tak boleh belah bahaskan. 

Apa kejadahnya nak tiru meniru nih. Baik ikut style sendiri. Barulah cool. Tak cool lah kalau asyik ikut orang punya style. Okelah, tipulah  kalau saya ni ada pendirian sendiri sentiasa. Aku pernah jugak tiru orang, copy sana, copy sini. But, takdelah sampai melibatkan saman menyaman dan pergaduhan teruk.

Actually, bukan sekarang aku baru bukak lagu Ku Menunggu from Rossa. And baru sekarang aku nak siasat sikit. Sebab tengok kat youtube, ramai weh yang kutuk dia. Aku tak tahulah siapa yang tiru siapa. Dan siapa yang buat lagu tu dulu. Antara lagu Rossa-Ku Menunggu dengan Ella-Ku Merindu.

Bukan nak kutuk artis artis eh, cuma Rossa tu agaklah jugak artis favourite saya. Dia cantik, suara pun sedap walaupun lembut sangat. Btw, janganlah sampai nak kutuk kutuk orang. Takkan tak tahu kot  apa hukumannya kalau menggutuk ni. Lebih baik bersalawat ke atas nabi . Eceh. >.< Entah siapa lah yang mula dulukan  kan? But seriously I dengar Ella yang start dulu. But, kalau Rossa tu tiru, asal telinga aku tak berdesing pon cakap Ella saman Rossa. Btw, mantopp eh lagu korang.  I loike. Simple kan mmy entry kali ni. Awak baik hati? Kliklah iklan cantik+comel kat sidebar tu. Trimas! Wasalam.

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥