Jul 22, 2011

Suka Hati Aku Lah!

Assalamualaikum. And Hai. Today, hari ni aku nak update entry about perasaan aku sekarang ni. Tak nak buang masa dah. Nak cakap jugak apa perasaan aku sekarang ni. Yeah. I know. Siapa yang nak baca about my entry ni. It's okay. Aku baca lah sendiri or seorangseorang. Puas hati sebab dapat luahkan apa yang kita rasa.


True. Blog ni bukan tempat nak mem banyakkan followers. Murahan punya. Cuma, sekrang ni baru aku perasan yang bila aku baca post lama aku, rasa sedih, terharu dan tak sangka benda tu berlaku. Like now lah. Macam macam yang berlaku. Bila ada orang complain sana, complain sini, ada kita complain tentang dia. Bukan aku nak aibkan orang lainm, but think possitive lah.


Cuba lah berfikir dengan waras sikit. Takkan tak sedar diri tu ada buat kesalahan jugak. TYak kisahlah lah aku ni lagi mmuda dari orang tu, but aku boleh je complain. Tak nak lah pulak. Sekadar luahkan kat adik aku je dah cukup puas. Ada jugak orang yang faham, dan sedar kesalahan orang tu sendiri.  Dah lah, tak nak tambahkan dosa. I wanna talk about my life wokayh. :P


Actually, ini kisahnya adalah satu kejadian yang berlaku ni. And ia tak melibatkan semua orang. Just aku lah suspek utama. Bukan suspek polis. Just dalam satu kejadian ini. Then, kalau nak mengumpat pasal aku ppun, biarlah bertempat dan menjaga perasaan. Yes, i know dalam kejadian itu, memang aku  kesalahan utama dia. But, tak boleh ke cuba faham. yes. Aku tengah menangis tulis ni. Kalau boleh, aku nak capture je diary aku post dalam ni. Bu, blog ni public kan?


Okelah. Macamlah aku tak pernah mengumpat. Exactly yes. Aku pernah mengumpat pasal orang. Ni dekat tengah tengah dunia diorang mengumpat pun. Aku dalam bilik tengah main komputer dengan Hanis pun terdengar ngumpatan diorang. Sorry kalau terkasar bahasa. Harap siapa yang makan cili tu, terasa lah pedasnya. Dan siapa yang rasa rasa pernah buat macam tu, cubalah ubah perangai. Tak tahulah itu sikap korang dari kecik kot.


U know? Facebook tu open kan? Siapa yang add orang tu, of cos lah boleh comment or post something dekat wall dia. Lainlah kalau dia private. So, memang aku ada pertalian darah dengan dia. Rightttttt. It's my mom. Then, I just comment lah something. Saje nak eratkan hubungan ibu dan anak. Then, ada notifications. Bukaklah. First comment t terasa sikit but can be accepted lah jugak. Dia kata budak kecik jangan sebok. I'm a kid? Maybe yes. But, for me, I am a teenager. So, I boleh tentukan mana yang I suka, and mana yang tak sesuai with me? Faham tu? It means, aku tahu dah macam mana nak buatkan keputusan? Nak pilih itu ke nak pilih ini ke? Aku yang nak buat perkara tu, so aku pilih lah mana yang sesuai untuk aku.


Lepas tu, boleh pulak dia comment lagi and lagi. Aku baca je pagi tadi. Terus aku delete comment aku yang sebelum tu. Malu kalau orang tujukan comment dia tu bke aku. Korang boleh bayangkan tak? Malu gila sial. Tolonglah, Facebook tu open to public. Janganlah nak mengumpat kat situ. Kalau nak diikutkan hampir saja tanan aku nak klik publish post. But, nanti terasa pulak and mengaibkan orang. Yeah I know now. Sekarang malas nak bercampur dengan orang. Kekadang, cousin sendiri pun boleh sakitkan hati kita walaupun dah terlalu rapat macam mana pun. Cetttt. Sampai sini je lah. Berbuih mulut aku melepaskan geram. hee. Yep. Friends are the best family. *Reka quote sendiri bagus jugak. guddeh. bye. Click here kalau nak dapat hadiah cabutan bertuah and sesutu menarik. (Tak de virus pon) Just click and scroll bawah and bawah and habis. Thanks. Assalamualaikum. 

2 comments:

  1. amboi kemain.

    ehem. Kekadang, cousin sendiri pun boleh sakitkan hati kita walaupun dah terlalu rapat macam mana pun. Cetttt.

    :D

    ReplyDelete
  2. Yup. Keluarga sendiri pun kan seperti Hanis dan Sarah. :P

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥