Aug 1, 2011

Best Moments with Family- Malaysia vs Singa-Porehh

 Hye. And Assalam. Wassalammmmu. Ehcehceh. Huish. FIFAFIFAFIFA. Kenapalah Malaysia? Anda tidak msok FIFA? Kalau aku main, InsyaALLah dapat. haha. Wokeh wokeh. Dah dah lah musim bola after this yeah. Tak ada dah. Hollyshit betul. AstagfiruLLahalazim. Mencarut sudahh. Eh, sial lah Singapore. Puihh. Okeh dah dah dah.

Now, tak nak dah melepaskan geram dengan mencarut. Padahal, depan tv, teruk gila aku menjeritnya. Tanggal, 28/7/11, Malaysia vs Singapore. So, faham faham je lah apa nak buat. Nengok leee kat tv, takkan lah nak jadi tunggul kot ehh. Masalahnya, tv rumah aku problem. Eh bukan! Astro rumah aku problem. Menatang apa entah tulis dekat situ, ''PLEASE INSERT THE RIGHT SMART CARD'' Haihhh, setiap bulan bayar. Then, calllah astro. Rupanya, diorang ada kesilapan sikit dekat akaun Astro di rumah aku. Then, diorang cakap, akan check and baiki balik kesilapan diorang. Sampai sekarang tak boleh lagi. Ape kehallllll. 

So, pada malam itu, kitorang family pergi sekali dengan atuk and opah pergi ke rumah my aunt, Mak Yang. Hoyeah Hoyeah. Lagi best tengok ramai ramai. Baru gempak eh. Dah kisahnya bermula di sini. :) Kitorang berkumpul lah ramai-ramai depan tv tengok bola sama-sama. Kitorang tu refer to: My family, opah, atuk, Mak Yang, Najhan, Kak Mira. HEQHEQ Terkezut jiran sebelah dengar bunyi bising dekat rumah Mak Yang.


HAHA Sorang sorang ada je benda yang nak cakap. Atuk, asyik mengutuk pemain Malaysia. Macam macam dia cakap etc ''Eihh Hindu Pariya nih, kalau tak pandai main, cakap lah saya tak nak main.'' LOL. Itu baru satu, Kak Mira siap record lagi apa yang Atuk cakap tu. Opah pulak, asyik cakap Oploham, Oploham. Tak habis habis cakap ''hmm. Singapura orang import, Malaysia asli punya!'' Hmm Begitulah. Kak Mira, aku, Najhan and Hanis. Menjerit gila gila tu weh bila Malaysia gol. 


Ada part tu, orang Singapura terjatuh. Eceh bajet mintak simpati lah konon nak buat terjatuh. haha. Padahal, pengadil sebok mengejar bola. Good job Singapura, yang kali lengahkan masa lagi tawwwwwww. Memang patut lah keeper Singapura dapat kad kuning sebab melengahkan masa. Saje je buat sakit kepala. Walaupun  kalah, memang wa tabik sama lu lah Malaysia. Camanepun, diorang main tetap gempakkkk. 

Okelah, tak sabar rasanya nak tunggu sampai raya  2018. Sebab FIFA seterusnya tahun 2018. Harap pemain Malaysia lebih handsome dan lebih terror. HEE. Takdelah. Sekarang pun, pemain Malaysia hot hot jugak etc Amirul Hadi Zainal, Khairul Fahmi Che Mat. haha. Dah dah lah tu berangan nak jadi pemain Malaysia. HITAMKUNING HARIMAU MALAYA :) Bye byeeeeee. :')

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥