Aug 15, 2011

Nak Kahwin. :/

Assalamualaikum korang. So, hari ni hari ke-16 kita berpuasa. Tapi, malangnya aku tak berapa sihat dan terpaksa menggatinya pada tahun hadapan. Actually, tak de ribut, tak de angin, tetiba aku demam. Yang peliknya, sekali dengan pening dan sakit kepala. Bukan main sakit lagi dibuatnya. Dah dua hari aku tak puasa sebab sakit. Hari ni walau sakit macam mnaapun, nak puasa jugaklah. Malas nak ganti tahun depan. Jelous tengok orang makan. Kita dok meleleh air lior. nghehe. Tapi, mak aku suruh bukak puasa nak makan ubat. Sayang jugak eh.

Dah dah. Aku kalau bab bab majalah Media Hiburan, URTV, setiap bulan aku ada. Sebab mak aku akan beli dua kali setiap bulan tak silap aku. Bukan apa, banyak cerita artis terkini dalam tu. Semua ada. :) But, baru sat ni aku terbaca satu page tentang Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya. Dulu, banyak gosssip dekat tv, majalah, surat khabar yangmengatakan diorang tu pergi sana sesama lah, pergi tempat tak elok lah. Dulu. Entah betul tah tak. 

But, aku rasa bukan betul pun cerita tu. No bukti ha. But, kali ni gossip panas jugak. Serious aku cakap aku tak berapa minat sangat. But setelah tengok cerita Awan Dania and Syurga Cinta, memang aku melekat kat tv. Tapi sayangnya, aku ni jenis suka pasangkan artis. ewah. Means aku suka padankan artis lelaki tu dengan artis perempuan yang ni. Memang itulah kenyataanya. Sebab kalau aku rasa sesuai tu, memang aku akan ingat sampai bila-bila. Titik.

Berita kali ni ialah, diorang tengah cari tarikh yang sesuai untuk berkahwin. hai. Dulu, aku dah set mind aku nak Heliza dengan Awal. Sebab diorang pernah berlakon sama sama. Dan cerita tu memang menyentuh hati aku yang kasar ni. So, memang tak berapa terkejutlah bila dapat tahu mereka tu ehem ehem. Sebab memang cerita ni dah lapok dah. But, ingatkan dah break kah, apa ke, sebab dah lama tak dengar cerita. Rupanya, still on. 

Heliza pulak dengan siapa. Kalau Intan Ladyana dengan Kalam Adli, memang aku sokong 100%. You know, diorang tu tersangatlah sesuai. cun. Memang aku suka diorang sejak dulu lagi. hihi. But, kalau artis yang macam aku tak verapa suka tu memang rasa geram pun ada. Katanya, Kamal and Intan nak buat tema perkahwinan diorang macam dalam taman. Wow. Bestnya. Macam jadi princess pulakk. Kalau Farah AF2 dah dalam boat, Mawi dah siap ada helicopter and kuda lagi, apa lagi themes themes yang ada lagi. 


Kiut miut kan diorang. aww I loike.




Aku memang mengaku jugak diorang memang comel. 

Itulah chit chat tentang artis dunia ni. hehe. Bukan nak menyebok mahupun mencapap/mencapub but, kenyataanya. Okelah. Bye.

Note: Kamus kata pada hari ini : Mencapap/Mencapub = Mencari publicity murahan. Jangan nak mencapap tengah tengah dunia okeh kalau tak nak digelar macam itu. Good luck kepada semua UPSR,PMR and SPM candidates. PMR aku lagi 2 tahuun, boleh bawak banyak bersabar. Kalau cousin cousin aku, ramai yang akan menduduki pepeiksaan. So, good luck lah korang termasuklah adik aku sendiri. Good luck babeh! ♥

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥