Aug 23, 2011

Nasib Baik Aku Tak Stuck in 'Banjir' :'|

Haloo guys. Camane dengan preparation korang for Hari Raya? Mesti dah lengkap kan. Betu lah. Semangat raya sungguh. whaha. Kalau dekat radio pun, sekarang dah start dah lagu lagu raya. Amboi. Orang nak gi sekolah, dia sebok dengan lagu raya dia. haha. Takpe takpe. Sabarlah sebentar. Sikit je lagi. Habis bulan Ramadhan, Mulalah Aidilfitri. :)


abstrato, art, color, colors, conceptual, cool


Hoiiii. Tak tahulah demam apa tetiba nak update entry nih. Maybe kejadian tadi yang menyebabkan desakan aku untuk menulis entry ini. You knowwww? Tadi kan, hujan lebat gila ohh. First time tahun ni, aku berdepan dengan situasi macam ni. Before ni, kalau hujan pun serious tak ada sampai banjir bonjour ni. 


Kisah nya bermula di sini. Aku balik sekolah pukul 5:30 p.m. sekolah petang lah katakan. Hujan mula turun dengan lebatnya mulai 5:15. Dooshhh Kababoomm.   Jadi, aku dah terfikir dah. Mesti balik ni susah sebab hujan. Hah Kisah apa. Redah je hujan lerr. Mula mula aku fikir nak main hujan. Idea budak budak. Serious. Aku nak mandi hujan tadi. Aiseyy. Mulalah aku buat buat terkena hujan sikit. Padahal, saje nak main. 


haha. Habis lenjun aku tahu. Kasut aku COKLATE sebab terkena air hujan. ngehehe. Okelah. Aku ni kira bertuah sebab mama aku ambil tepat pada masa. Kalau lambat, tak tahulah camane nasib aku dengan hujan. Alamatnya, aku kena demam lah esok. Yeahhoo. = = Tapi, malangnya jalan yang biasa mama aku jalan banjir teruk seteruks nya. 


Kalau kereta kena banjir, rosak lah dia. Tapi bukan semualah. Alhamdulillah lah kereta aku jenis yang tinggi. Banjir tu memang lebih daripada kena pintu kereta yang bahagian bawah tuhh, but kira safe lah sebab bergerak laju sikit. Takut woo. Ada kereta tu stuck tengah jalan, ada motor tu terpaksa turun carry motor dia. Yang peliknya, kereta depan aku tadi bawak lembap nak mampos. 


Dah tahu banjir janganlah lembap lambap. Nanti, lagilah stuck. Hapelah. Mak aku suruh aku berdoa agar selamat. Akhirnya, selamat lee jugokk. Tapi, serious pengalaman tu aku takkan lupakan. Bukannya sikit jalan banjir tuh, panjang you knoww. Dalam banyak banyak hari, hari ni pulakk yang aku tersesat nya. Haizz. Untung untung. Okie dokie. Itu je lah yang aku nak share dengan korang semua. Bye bye. Wassalam. :)

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥