Sep 11, 2011

EID 2011 - Part1

Assalamualaikum and selamat sejahtera! Today, memang hajat dari dulu lagi nak buat entry pasal Raya ni. Tapi, masa dan idea tidak aktif mungkin. So, now I would like to update entry about this. Okayh. So, kali ini parte wone dulu yeh. Part 2 and seterusnya nantikan... Part 1 ni means Raya yang pertama je. Bukan apa, kalau nak campur adukkan. Putar belit karang. Aku yang tak faham dengan korang korang sekali. :)


So, first day raya tu memang lain dari raya yang tahun sebelumnya. PAgi pagi tu, bangun awal lah macam biasa. Tapi, aku tak ikut sembahyang raya. Sebab ramai sangat orang yang nak mandi and iron baju. Tahun ni raya dekat rumah aku jeh. Sebab my grandparents stay with my family. heee. Jadi, time orang orang pergi sembahyang raya, gua gunakan mandi and iron baju. 


First, sesi bergambar and bersalam-salaman. Tak lupa jugak duit raya. Banyak tu banyak lah. Tapi, tahun ni kurang dari seratus. Tengok lahh aku duduk kat tengah tengah bandar ni. Mane nak cari duit raya? Kalau dulu raya kat kampung, senang je sebab ada kenalan mama and lain lain tu. hehe. However pon, bersyukurlah. 


So, antara gambar gambar yang terpilih menjadi gambar di dalam entry ini: Toottt. *Sikit jeh sebab photographer nya Irfan Azhim. :) Bukan kita yang camera digital biasa ni. Dia tu guna DSLR. ;) Jadi, sedialah pop corn or apa apa pon jenis makanan untuk tengok gambar kita wokeh? ;D


Gambar ni lah yang first sekali aku di -snap! cred: Irfan Azhim.

Gojes tak gojes opah aku ni. I love her sooooo much! teheee


Ini adalah hero malaya kita iaitu Amer Faris. Baby yang comel gila ni!
Ini adalah tiga anak dara yang sangat awesome. hihi Yang sebelah kiri tu my mom. ;D




Beraya di kampung. Tapi keluarga ni tak lah sepenuh tahun lepas. Opah and atuk tak pergi sebab tak berapa sihat. :'(


Adikku manis, cantik bergaya, bolehkah kakak cubit sedikit. *mood lagu raya tak habis lagi yeha




Arif, my only brother. He likes to eat all the time. MUAHAHA


So, I think ni jelah yang part 1 punya. Hanis je tak de because dia suka menghilang pada hari raya. Maybe belajar tak untuk UPSR. haha. Kaylah. Wait for my next entry --> EID 2011 - Part 2. ;D







No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥