Oct 27, 2011

EXAM IS OVER!

Comel kan cupcakes kat bawah ni. Rasa nak makan je. Untuk pengetahuan semua, saya ni HANTU CUPCAKES. muahaha Jom lah terjah entry ni! :D



cupcakes, cute, doces, frosting


Picture source: favim.com


Assalamualaikum. Saya seronok sekarang. Mahu tahu kenapa? Stay tune. Okaylah. First time kali ni dalam 2011, belajar sampai nangis nangis. Nak tahu kenapa? Sebab bila tak faham tu, aku bayangkan yang aku tak dapat buat lah, then aku rasa macam mane aku nak berdepan dengan soalan yang subjective punya lah. Berbagai soalan yang aku fikir sebelum aku belajar. Punyalah stress memikirkan periksa. But, bila hari jumaat tu, terus hooray merdeka. Lain lah macam tahun 5, 4. Bila habis final exam, sama je mcam dulu. Diorang bukan belajar apa sangat. Kita yang dah form 1 ni perlu catch up dulu, baru PMR tak payah nak bersusah payah belajar form 1 punya. Tambah tambah lagi, Sejarah, Geografi, and KH. Geografi lah yang paling aku tak suka. But masa Ujian Penilaian 1 and Pertengahan tahun, aku A tahu. Lepas je masuk bab peta peta dunia tu, hampesss. 


For the first time, form 1 ni aku belajar seni. Sebab my old school ambil aliran music. cehhh. Tapi tak lah sehebat suara ku yang bagai katak di bawah tempurung ni. huahuahua 14 October tu, aku ada periksa Seni and Sivik. Aku ni bukan lah orang yang berseni sangat. Kalau setakat nak melalak melolong tu, boleh aje. Tapi, ni seni lukisan sayanggggg. Ada 5 pilihan dan aku telah memilih untuk melukis gambar seorang wanita sedang mencuci kain dalam tandas. Tapi lukisan aku agak menjengkelkan sikit sebab ada washing machine dalam tandas tu. Tapi, sayangnya aku tak bawak crayon besar gedabak tu sebab hilang. Dahlah itu crayon buncho yang bagus kan. Dan dan tu jugak nak hilangnye. 


Sumpah weh Sivik tak baca satu benda pun. Kalau aku dapat 'A', memang aku takkan baca buku Sivik dah lepas tu. Kalau tak baca buku Sejarah, sila jangan datang ambik periksa sebab kalau korang datang pun, tak boleh nak ingat sepatah haram pun. pfffft Sakit hati bila Sejarah tu tak keluar apa yang aku baca. Geram pun ada, rasa nak putar masa, nak baca balik. Lawok kan. Malangnya, memang Sejarah susah sebab jawapan dia bagi ada 2/4 betul. Tapi, dia nak yang tepat. Memang habislah mulut aku kumat kamit baca doa, bagi ingat balik. 


Lepas tu, hari seterusnya, ada exam BM. BM tu Alhamdulillah lah boleh buat. Sebab tanpa kertas 2, aku tak boleh buat. Tak cukup kuat. huhu Seterusnya Maths, senang je. Bukan nak berlagak ke apa ke, maybe ini lah balasan nya untuk orang yang baca buku. yelah, kalau kita usaha, akan dapat lah balasannya. Next, paper BI. Paper 1 aku buat dengan TAK yakin nya. Paper 2 aku buat dengan yakin sekali miyahahaha. Then, kertas agama. Okay je. Macam biasa dah keluar soalan latihan. 


Apa lagi? Kalau yang tak penting tu macam PJK, Seni, aku tak baca buku langsong. Jangan tanya lah paper 2 tu. Bengong part part tu. ohh hampir lupa subject Sains yang sangat cantik. Entahlah, bagi aku senang. Tapi, orang kata jangan terlalu yakin sangat. Tapi, takpe nanti aku post tentang result periksa aku dekat blog. But for now, aku nak buat post lain pulokk. Okaylah. bye for now. Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥