Oct 26, 2011

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger . Jom Serbu !!


Assalamualaikum and selamat pagi semua! Antara korang korang ni, pernah tak join segmen? Tak kisahlah segmen sape ke, apa ke. But sekarang ni, saya dengan berbesar  hatinya teringin nak join segmen Lyssa Faizureen. Ni first time lah saya ikut segmen segmen ni. Sebab dulu dulu kalau nak ikut segmen, jadi malas nak tulis panjang panjang. Okaylah jom tengok!



Ni lah header Lyssa tu. Lawa kan. So, apa lagi, click lah header tu untuk join segmen before pukul 4 petang ni. =p


Cerita about latar belakang saya :P

ahahh. Latar belakang nak cerita pasal apa eh? Okaylah. The first thing, kalau yang tak tahu nama sebenar saya tu, bolehlah tengok sini. My real nama is Puteri Nurin Sabrina. BINTI tu tak perlu lah ye. :) Saya berasal from Ipoh di Perak di Malaysia serta di Asia. Saya baru je form 1 tapi dah minat dalam bidang blog ni. hohoho Tapi korang boleh panggil Puteri je. Kalau nak contact dengan lebih lanjut, contact lah saya through FB ke, Formspring, Twitter ke. Tanya je kat sini. heheeee Tarikh lahir saya: 16 Januari 1998. Awek muda kan? muahahaha. :P Okaylah. Saya rasa tu je my latar belakang. EH cita cita belum lagi kan. Yes. my ambition ni boleh buat orang kecut perut. FORENSIC. huhu Bedah mayat. Entahlah saya macam gila minat dengan cerita CSI. Hobi saya pulak suka main komputer macam update blog, online facebook dan ber tweet-tweet. :P

Kenapa saya buat blog? o.O

haaaaaaaaaaaaa. Mesti semua orang tertanya tanya diri sendiri sebab kenapa nak buat blog. Bukan ke susah macam nak jaga binatang? kot kot design blog tu di curi ke, tetiba hilang ke.   But, bagi saya blog ni tempat kita luahkan perasaan. And kalau setakat 10 orang kawan kat sekolah tu, kawan kat taman perumahan tu, mana cukup. Kawan di alam maya pon bolleh. Menambahkan kenalan. best tahu kalau berblog ni. Kita buat tutorial, orang guna. Dapat pahala tuu. #tidak lah pulak aku tahu. pffft/ Blog ni memang terbaikkk. :P


Siapa yang menarik saya ke bidang blog?

hmmmm. Memang asal usul ni bukan lah dari kita sepenuhnya. Memang ada orang yang telah menarik baju saya sampai buat blog. Memula tu, rasa macam ihhhh gila bosan nak buat blog. Takde benda lain ke? o.P Tapi, lepas ditarik oleh my sister, Nurul Hanis dan my cousin Fathin Zulkifli, terus je minat. WA TABIK SAMA LU BLOG. Memang awesome. hihi Kawan kawan masa tu diorang pun lapok tak de blog. So, dengan kerabat family jelah, saya dapat ceburi bidang blog ni. :)


So, saya rasa itu je syarat syarat nya. Okaylah. First segmen sudah siap. Byebye. Wassalamualaikum. :P

34 comments:

  1. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan. Dari segmen yg sama. Dah follow sini. Nanti follow kita balik ek :) TQ
    http://duniakecilkuini.blogspot.com/2011/10/lyssa-faizureen-ajak-kenali-blogger-jom.html

    ReplyDelete
  3. hye dear ! ryn datang jengahh blog awak dari segmen sis lyssa :)
    hehe.. keep up blogging yurp !
    btw, ryn sudaa follow cnie jugakk..
    meh laa singgah blog ryn kalau awak sudi :)

    http://nurinassyahira.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  4. join segmen niey jugaks ;)

    http://senyumindah90.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  5. dri segmen sama...bertandang ke sini~

    http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  6. comei ~! SM berenang kat sini :) senang2 singgah lubuk SM wokey :)) happy blogging^^

    ReplyDelete
  7. hye singgah dari segmen cik lyssa. done follow u. jom terjah blog saya pulak ea ..

    ReplyDelete
  8. walking here from segmen sis lyssa. salam perkenalan :)

    http://miszathirah.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  9. singgah dri segmen yg sama..salam perkenalan

    ReplyDelete
  10. leen dtg serbu dari segmen lyssa :)

    serbu blog leen jugak ye :)

    http://ceritaaleensepet.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  11. Dri segmen yg sama..fllow awk….http://belogcikamirah.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html kalau blum fllow sya, fllow taw..

    ReplyDelete
  12. BW sni dri segmen Cik Lyssa kiut! :) hepi blogging fren :)

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum w.b.t :) Hello admin. Lina serbu blog ni, dah follow pun. Kalau ada masa, jom terjah sini koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html balik. Happy blogging~

    ReplyDelete
  14. Datang sini nak kenal2 dgn rakan blogger..
    Happy blogging....

    http://mylovely-fieda.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  15. Datang sini nak kenal2 dgn rakan blogger..
    Happy blogging....

    http://mylovely-fieda.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  16. salam pakjoe datang terjah lg tq sbb sudi terjah blog pakjoe....pakjoe nk bg tau nie pakjoe tolong tgk dekat link nie http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/10/korang-nk-duit-x.html

    ReplyDelete
  17. hello salam kenal, diya singgah sini membaca, follow kamu.

    diya dari segmen lyssa juga
    http://missydiyaempunya.blogspot.com/2011/10/3-segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    senang2 singgah lah ye :)

    ReplyDelete
  18. woot woot...singgah sini dari segmen yg sama..salam perkenalan..nice blog ^^

    ReplyDelete
  19. Genk datang sini
    Datang dari segmen yang sama
    Datang nak ziarah rakan blogger ^^

    http://genkcorner.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. hye awk , sy dtg jenguk blog awk :)

    http://sarahanimismyname.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  21. serbu sini. :) Saya dari segmen Lyssa. terima kasih kerana sudi jenguk http://www.puteri-puterisabrina.co.cc/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  22. hey..i'm BW here..cumei blog haa :P

    dah follow u nt singgah2 blog kite balik ea..kalo sudi follow balik dipersilakan..hehehehe :)

    salam kenal2 :)

    ReplyDelete
  23. cci dtg singah baca n folow...dari segmen yang sma.. http://ccicutewatermark.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html dan jom join contest skali http://ccicutewatermark.blogspot.com/2011/10/contest-cute-dolly-atau-doodle.html

    ReplyDelete
  24. marina datang serbu sini dari segmen lisa...selamat berkenalan.. :-)

    http://marinafazli.blogspot.com/2011/10/segmen-lyssa-faizureen-ajak-kenali.html

    ReplyDelete
  25. salam kenal..

    saya tak join segmen ni tapi saya tetap nak terjah & follow blog awak.. :-)

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. hallo dear!
    sweet pinky blog...
    pestime datang sini taw...
    ain ta juin segment sebab ta sempat....


    forensic?!
    tabik la!!!!!!
    ain tengok darah pun dah nak pensann...........

    =.=''

    keeping blogging!

    ReplyDelete
  27. shye dik....sis datang dari segmen yang sama juga...moh ler singgah belog akak....

    http://lobaksusue.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. @ain dzaya hahaha saya pon takut darah actually. Tapi, disebabkan nak capai cita cita tu, terpaksa buang perasaan takut. :)

    ReplyDelete
  29. @PU3 hehehe thanks. nanti saya visit pulakk :)

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥