Oct 17, 2011

What's up?

Hello. Whatsup? Whaddup. Assalamualaikum sebagai pembuka bicara. hoho Cepat kan masa berlalu. Macam baru UPSR je. For your information, aku baru je 13 ^^ Tapi, sesetengah orang kata budak kecik pun dah nak buat blog dan sebagainya? Takpe takpe hiraukan. So, korang mesti belajar stress stress kan nak hadapi Ujian Akhir Tahun ni. Wohoo. Tahniahlah kepada budak budak PMR sebab dah merdeka walau sementara. Yang lain ni masih membebankan kepala otak. Tak tengok lagi bebudak SPM. Kasihan mereka. hoho Aku rasa dah cukup lah aku nak berbahas bahas. 

Wey wey. Esok periksa lah. Camane ni? Sini lah nak kongsi sikit persediaan sebelum periksa. 

TIPS-TIPS SEBELUM PERIKSA

1. First, senang je. Baca lah buku korang tu. Aku tahu sure berhabuk kan cos lama dah tak buka. Siap ada ulat berlendir lagi. Me too xD Aku mana ada rajin sangat. Setakat nak satu dua page tu boleh lagi. Kalau lebih, bye bye lah jawabnya. Serious ohh aku tak boleh kalau terlalu banyak baca otak aku boleh pecah dalaman. Stress memikirkan soalan soalan huahuahua.

2. Second, komputer? #YES YES YES! hohohohoho Kalau komputer memang wajib buka. Sebab nak tahu apa benda soalan yang akan masuk ke, berita terkini ke, kang tak jadi pulok. pfffft. Memang banyak kegunaan Facebook. Dia baik. Dapat share bermacam-macam benda. Tapi, kalau setakat nak main games sims social baik tak yah loh. Bagi aku je semua coins and energy and house value bhahaha.


3. Dengar musik. woah. Really. I love musics! I hate musics! Tanya lah kita apa pendapat kita... Okaylah, kita ni kan baik bagitahu sebelum korang tanya. Sebenarnya, mengikut professor alikando segereuos kornoikeli purjo, dengar music adalah satu kaedah untuk mengingati apa jua bahan pembelajaran.  Sebab bila kita dengar musik, kita rasa lebih fokus terhadap apa yang kita nak hafal. Tapi bukan bagi orang yang mungkin digelar 'nerd'. hohoho Terserah lah kepada diri masing masing. 


4.  Makan ya banyak. Tak kisahlah, gemuk ke kurus ke, yang penting badan mesti diisi. Bukan berisi. Kalau tak, sakit perut time jawab pekse. Mampuih hang tegamam di situ. Makan tu biar lah makanan yang mengenyangkan macam ayam KFC. Taklah. Ayam KFC tu makanan favourite kite kite je. Makan telur setengah masak. Menjadi adat orang Melayu wangi. Orang Melayu busuk selalu minum arak. Bagus lah tu. Bagus lah sangat! Taik hidung busuk je. Geli ai dengan arak ewwwww. Haram lah still ada orang Islam yang minum. Otak hang kat mana haaa? 


Ai rasa tu je yang selalu aku buat. Kalau nak tambah tambah tu, fikir fikir lah baik atau pun tidak sesuatu tu. Okaylah. Salam tidur dari saya, Bubbye. :D I LOVE MIYYO AZMAN! 

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥