Nov 28, 2011

TEHEE I'M BACK - TOO DEPRESSED



cute, harry potter, hermione, ron, rony

COMELS TAK COMELS GAMBAR NI. MWEHEHE CREDITS TO FAVIM.COM DI SITULAH SAYA MENCARI GAMBAR CANTIK CANTIK. HARRY POTTER, HERMIONE GRANGER, RON WEASLEY. :p

Assalamualaikum and good morning. Guys, aku tengok ada lagi dua tiga post dalam draft. Aku malas nak ungkit event or cerita yang lepas, just nak cerita or event yang sekarang. mwehehe. #sebenarnyamalasnakbuat. pfffft Okelah, bercakap pasal Internet sekarang ni, you know Tweeter dah naik dah. I don't know lah if aku yang lambat tahu about this. hihi Sebab aku pon tengah menerajui alam twitter. Happy sebab dapat meluahkan perasaan yang dipendam ketat ketat dalam hati. cewah




Tapi ada pulak sesetengah mulut yang mengatakan dia telah dikutuk. Kasihan jugak kat orang macam tu. Belum pape lagi dah terasa. Takde keyakinan diri. well, aku ni bukan jenis yang suka pendam. So, kalau ada orang yang terasa, sorry sorry sorry sorry! Korang pun tahu kan macam mane perasaan kalau orang sakitkan hati. Sama jugak macam aku. Orang tak de pendirian tu, kesian. Nak ikut je aku, aku pergi toilet pun, kau still nak ikut. bhahaha famous gila aku. Baru aku tahu.




So, aku rasa dia terbaca yeah post ni. Dia kan stalker terkemuka aku. Kaylah finee. Melebih pulak aku meluahkan perasaan. Tapi, sumpah aku nyatakan di sini, I'M REALLY DEPRESSED IF SOMEONE LOVE TO FOLLOW MY STYLE, COPY ANYTHING FROM ME. SO, GODIE. Look. Aku serious weh. Aku tak kisah kalau kau dah lama suka orang/benda tu. But, kalau kau cakap kau benci lah benda/orang tu, then, tetiba aku cakap WOWW I LOVE THAT LAH. SO NICE. kau tetiba suka jugak. one word -- GODIE. 




Sorry kalau saya terkasar bahasa or apa-apa. camane perasaan kauorang kalau someone tiru korang. Hancur luluhnya hati. haha kaylah. HAPPY! CHEERSSS! So, harap terasa ye and tersusun 10 jari saya meminta maaf atas segala kesilapan saya. Btw, yeay!  I'm back. I'm back! I'm back!!!  Happy blog masih diteuskan. ceh baru ada hajat nak delete beloh gua ni. Bye korangg. Assalamualaikum.kalautakjawabdosa,kalaujawabsayaaang. :P 

Nov 23, 2011

Sejarah Salasilah Nama Twitter



Hai. Assalamualaikum. wehh sorry giloks. Dah bersubun tak update blog. mungkin orang orang pon rasa nak ''ishh! baik unfollow budak ni. buat nyemak je'' LOL saya tahu saya ni annoying sikit. Tak baik tau. Kita follow orang, kita pulok yang tinggalkan blog biar berulat-ulat. But now, i'm coming here! weeee


Kau hado twitter? Aku hado. Nak bukti. Nampak tak butang cili padi TWEET kat atas entry ni. Tweet aku bebanyak. Seghonok sikit. Satu kejadian istimewa bagi aku, aku pernah tweet Cik Epal. Bukan main happy lagi dia reply tweet aku. haha. Bab perasaan tu aku tak jamin. Okelah. So, nama twitter korang mesti lah kekadang simple, ataupun nama korang sendiri but aku punya serious lain macam. Macam tengok gajah terbang. 


Okelah. Sebenarnya nama twitter aku ialah @ktlagibolleh. Ada lah orang yang mengada ngada tarik tarik ke lembah bujang untuk aku buat nama sebegini rupa. And takde Sejarah sangat pon cuma. Cuma ia singkatan dari nama kueytioiw lagi boleh. Ada lah something berkenaan pasal makanan. mwehehe. So, itu je yang boleh aku share. oke bye and Assalamualaikum :P

Nov 2, 2011

AGAIN



Assalamualaikum wahai readers ku sekalian. Kali ni, aku kena tag lagi! yeah. bestnya nak jawab soalan, tapi malas nya nak tanya balik. So, saya ada prinsip yang saya hanya akan jawab soalan sahaja. Dan siapa yang nak jawab jawab je soalan yang saya dapat. Nak tahu tak kali ni saya dapat dari blogger comel mane? Nama dia Ira Syahirah. Blog dia ala ala dekat space gituh. Title pon PROM SPACE. Jenguk jenguklah blog dia. hee Now, time to answer her questions. :P




QUESTIONAIR?

1.  Yours Ambition ?

= Forensic. ♥


2. Yours Hobby ?

= My hobby ni ada banyak dan ikut mood nak buat apa. Tapi biasanya saya suka online-ing fb, tweeter, update blog.


3.  Pernah ada musuh ? Nytakan sbb anda benci dia ?

= Hmm. Takde. Ada orang tak suka saya adalah /jeles/ Tapi, who cares? 


4. Ice Cream or Yogurts ?

= I love both. ♥


5.  Astro or Tv3 ?

=Astro lah. Tv3 tu ada sikit je cerita. Astro ada banyak channel :)


6.  Korean drama or Taiwan ?

= I prefer Korean drama lah. 


7. Lenka or Taylor swift ?

= Mestilah Taylor Swift. Peminat dia tau. hihi xD


8.  Wall to wall or Personal mesenger ?

= Suka lagi wall to wall. Sebab tak boring sangat bila nampak penuh notifications. whoahh 


9. Dance or Sing ?

= BOTH HIHI


10. Badminton or Chess ? 


= I love playing badminton because i'm not good in chess. yeeheee




11.  Single Or Couple ?


= Hanya saya yang tahu. ngeeehehehe


Okay done! hihihih Yang soalan nombor 11 tu, saya bukan single, bukan couple. Sebab  nak kata single, saya still ada my family and my friends. Kalau nak kata couple? Saya takdelah. But for, couple time kecik kecik tak beri apa apa erti pon dalam hidup. Penentu jodoh kita mungkin di University or time kerja. hohoho WOH Bila cakap pasal kerja, terharunya dapat husband yang kerja forensic macam aku. Boleh pergi kerja sama sama. awww. hihi ?#menggedik jap. byebye! Assalamualaikum! 

Nov 1, 2011

Review Movie The Real Steel

t

Assalamualaikum dan selamat petang. wee baru mengadap pisang goreng dan tea panas. Korang pulakkk? Buat apa petang petang cenggini? hiohio. Selasa baru baru ni kan cuti Deepavali. So, ada sikit perisian dalam hari tu. Mau tau? Jom serbu!!! 




Okaylah, pada hari Selasa, 25 Oktober 2011, saya dengan cousin saya pergi jenjalan dekat Ipoh Parade. Yelohh. Dekat Ipoh ni, ada 2 je tempat shopping complex yang famous lagi amous iaitu Jusco dan Ipoh Parade. Orang sini panggil Parade dan JJ je. Ahli yang pergi: saya, Najhan, Kak Mira dan Irfan Azhim. Semuanya cousin. Kalau bukan cousin, takdenya mama saya bagi pergi. Okaylah. Kembali kepada tajuk yang asal. You knowwww kitorang tengok cerita apa? heehee The Real Steel MMMMARI. woshh Memula tu, dalam hati ''eeeee cerita busuk ape tu. malas lah nk tengok cerita pasal tranformers, iron man ape kebenda ni, erghh'' 




Tuptap tuptap terpaksalah follow. korang nak ke tinggal sensorang kat luar tu selama 2 jam. aku tak nak. Baik tidur kat dalam. sejuk. tapi sebelum masuk tu, kena meronggeng dulu. Ataupun  panaskan badan atau hauskan kasut. Kita jenjalan dulu. So, tempat yang dituju tu tidaklah menjadi buangan duit saya. Maksudnya, aku tak beli apa apa pun. Nanti nantilah asyik beli jee. So, jalan jalan, adalah Kak Mira beli sikit barang dia, lepas tu solat and terus masuk panggung. Pop Corn dan Coke tetap diingati. huhu Thanks Kak Mira sebab belnja semuanya. 




Lepas 2 jam dalam panggung kesejukan tu, kitorang pergi somewhere dan beli itu ini dan sana. Beli yang itu nanti dulu. Post yang akan datang. Yang penting makan tidak ditinggalkan. Kitorang makan special punya dekat Tesco food court. huhu Aku pilih kuey tiow goreng! Sedap plus pedas gila plus lembap nak masak nya. Memang tak menyesal lah aku tunggu setengah jam semata-mata nak makan kuey tiow yang lazat lagi pedas itu. wahaha. Then, Kak Mira mane boleh pinjam aku lelama. Mesti pulangkan. :) So, pukul 6:50 kitorang sampai ke rumah mama. 




cehh. nak ke tau sinopsis movie real steel ni? Aku pun tak tahu nak explain camane. No idea. ==' Takpelah, korang search google jelah. hehee =D Tapi, yang pasti part robot lawan lawan tu, aku menjerit gila gila. Macam peperangan sebenar. huhu Night mare night mare! XD Okaylah byebye. Trailer pon jadi leee. Wassalamualaikum :)