Nov 1, 2011

Review Movie The Real Steel

t

Assalamualaikum dan selamat petang. wee baru mengadap pisang goreng dan tea panas. Korang pulakkk? Buat apa petang petang cenggini? hiohio. Selasa baru baru ni kan cuti Deepavali. So, ada sikit perisian dalam hari tu. Mau tau? Jom serbu!!! 




Okaylah, pada hari Selasa, 25 Oktober 2011, saya dengan cousin saya pergi jenjalan dekat Ipoh Parade. Yelohh. Dekat Ipoh ni, ada 2 je tempat shopping complex yang famous lagi amous iaitu Jusco dan Ipoh Parade. Orang sini panggil Parade dan JJ je. Ahli yang pergi: saya, Najhan, Kak Mira dan Irfan Azhim. Semuanya cousin. Kalau bukan cousin, takdenya mama saya bagi pergi. Okaylah. Kembali kepada tajuk yang asal. You knowwww kitorang tengok cerita apa? heehee The Real Steel MMMMARI. woshh Memula tu, dalam hati ''eeeee cerita busuk ape tu. malas lah nk tengok cerita pasal tranformers, iron man ape kebenda ni, erghh'' 




Tuptap tuptap terpaksalah follow. korang nak ke tinggal sensorang kat luar tu selama 2 jam. aku tak nak. Baik tidur kat dalam. sejuk. tapi sebelum masuk tu, kena meronggeng dulu. Ataupun  panaskan badan atau hauskan kasut. Kita jenjalan dulu. So, tempat yang dituju tu tidaklah menjadi buangan duit saya. Maksudnya, aku tak beli apa apa pun. Nanti nantilah asyik beli jee. So, jalan jalan, adalah Kak Mira beli sikit barang dia, lepas tu solat and terus masuk panggung. Pop Corn dan Coke tetap diingati. huhu Thanks Kak Mira sebab belnja semuanya. 




Lepas 2 jam dalam panggung kesejukan tu, kitorang pergi somewhere dan beli itu ini dan sana. Beli yang itu nanti dulu. Post yang akan datang. Yang penting makan tidak ditinggalkan. Kitorang makan special punya dekat Tesco food court. huhu Aku pilih kuey tiow goreng! Sedap plus pedas gila plus lembap nak masak nya. Memang tak menyesal lah aku tunggu setengah jam semata-mata nak makan kuey tiow yang lazat lagi pedas itu. wahaha. Then, Kak Mira mane boleh pinjam aku lelama. Mesti pulangkan. :) So, pukul 6:50 kitorang sampai ke rumah mama. 




cehh. nak ke tau sinopsis movie real steel ni? Aku pun tak tahu nak explain camane. No idea. ==' Takpelah, korang search google jelah. hehee =D Tapi, yang pasti part robot lawan lawan tu, aku menjerit gila gila. Macam peperangan sebenar. huhu Night mare night mare! XD Okaylah byebye. Trailer pon jadi leee. Wassalamualaikum :)

















No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥