Jan 28, 2012

Hangout with Beloved Cousins

Hai and Assalamualakum! 


Apa khabar umat manusia sekalian? Anda sihat? hehe Rindu yee kat saya sebab dah lama tak muncul muncul. Ala kita kan budak sebok. *bak kata orang tu. ishh Mane ada sebok. Cuma beberapa hari ni ada sanak saudara yang datang melwat orang sini. Then, homework bukan main banyak lagi. Nasib baik lah aku dapat bersabar. hohoho


So, hari Selasa, 24/1/2012 kitorang pergi Jusco untuk release tension. Rakyat jelata yang pergi -- Aku, My sis, Hanis and Sarah, and my cousins Kak Piqah and Kak Fathin.. And thank you Kak Fathin sebab jadi driver kitorang ngehehe. So, nak tau tak apa yang kitorang buat, apa yang kitorang makan, and apa yang kitorang dok usha usha? sini, jangan tinggalkan entry ini dulu yepp.


So, mula mula tu kitorang cari kasut kak piqah. Dah 10 kedai cari masih tak jumpa hoho. And akhirnya kasut bewarna biru  gelap menjadi pilihan hati. Comel bangett. Jealous pon hado. Then then tau tak kitorang makan kat foodcourt. Makanan nya sangatlah sedap. Cuba teka apa makanan yang aku makan? hew hew. Kueytiow goreng! Favourite uhh. Sedap gilaaaa. Nak lagiii. Ops lupa pulak, before tu kitorang makan kat baskin robin. Ice cream dia sangat lah babylicious. Tapi harga pon megalicious lah kan, takkan lah minilicious pulak. 


After that, kitorang nak pergi karaoke. But....... Bila kitorang masuk ke counter dia, tetiba lelaki yang jaga kat counter tu pusingkan board and tertulis : SORRY. FULL. FIRST COME FIRST SERVE. WOIII Kau takde mulut ke nak cakap. Saje je nak malukan aku. ieshh Aku tak malu. Yang malu tu engkau yeeee. Takde mulut bisu (bak kata jabegoh)


So, what to do kan. Kitorang pon mainlah bowling. Yang dahsyatnya, kitorang tak bawak stoking. memang budusss lah! Kasut bowling tu sangatlah semerbak baunya. Nak beli, membazir pulak, so, we decided nak pakai jelah. HAVE FUN YAW! Tau tak sapee yang menang? Of course lah KAK FATHIN WOHOO. Second, hihihi it was ME! And third, my sis, Hanis and last sekali Kak Piqah. Alhh chill cuiii erkk. Beza markah tak banyak mane pon. :S


Jom usha usha gambar yang kitorang ada! :)




hehe Ni depan bowling lane tu. ;P


Dalam kereta weee


Pssst ♥ dalam rumah ku. hikhuk


Ni lah ais krim nya. sedap enggakkk. :)









Ini saya. Yang kanan tu Kak Fathin. pheewwwitttt. ;D


Tsskk. Comel ohh yang tengah tu (Kak Piqah)


Suka gambar ni. Nampak cam cool je. :P


Cewahhh bajet orang besar kononnyaaaaaaaaa. 


Cehhh main bowlinggg. hehe terrors taks sayas? sesesssss :>

Kdahlahh. terlalu banyak gambar tak elok jugak dipandang ken? hoho So, berhenti di sini, assalamualaikum! :D

Jan 20, 2012

SCHOOL MOOO


HI guys! Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. ^^ Dah lama tak berupdate kan? So, thats me. Tengok lah blog I skrg dah di-renovate baru oleh yang di-pertuan comel nurul hanis, my sistah! hehehe header tu amacam? lawoo enggak? muehehe. Terimas, trimas. *tanpa dipuji


So, korang korang ni happy enggak di sekolah? Yang form 1 tahun 2012 ni, mesti best kan dapat kawan baru ngehehe. Tak best lah kalau kawan from sekolah rendah ken? Kawan ramai baru siok. *syok. Entahlah. Aku takde nak cakap apa sangat tak taulah. Yang sekarang ni aku nak siapkan homework. Then, study untuk pra-usbf. 8 haribulan 2 taw. kau hado? Tak taulah kotkot sekolah korang pon sama. 


Sekolah aku ni cikgu katalah nak lebih standard from budak budak sekolah lain. cluster ler katakan. mwehehe. Tau tak, KOKO hari selasa, rabu, khamis setiap minggu. kau bayangkan?!! setiap minggu, ada 2 essay bagi setiap subject. About apa yang kita belajar. seyhh Kalau 2 darab 8: 16 essay seminggu/ MATIGUA. erkk gua yang mati. bukan aku. pfft LOL


Kayylah yang pasti sekolah kali ni, aku tak nk dah pemalas macam dulu, aku sangat malas dulu-dulu. suka tangguh kerja. Sekarang ni nak beljar PMR 8A. blinnk blink* ngeee bye bye Assalamualaikum. :)

Jan 3, 2012

2012 ;D


HAI korang! Assalamualaikum! hehe first entry nih dlm 2012. Lol. So, aku buat entry ni sebelum pergi ke sekolah pada hari pertama. tskk tskk. Aku kan sekolah petang. So, mungkin lah ada sedikit masa untuk aku tidur sekejap after solat subuh tu. HAHH. Btw, korang dah bersedia ke nak sekolah? Aku baru pagi ni letak buku dalam bag. Tengok-tengok benda tu aku buat kurang dari seminit. hohoho


So, happy new year! Orang cakap tak elok cakap lah. apa lah. But for me, bergantung pada niat kita. Niat aku: Saje je berikutan dengan sempena tahun baru, 2012 aku nak ucap lah happy new year. selamat menyambut tahun baru. Bior bersemangat sikit tahun ni. Takde lah malas malas je macam aku tahun lepas. Sumpah malas. Sangat malas. Suka tangguh kerja. 


ISHH Dosa pulak aku ni mengaibkan diri sendiri. kayfoineee. Today, semua adik aku termasuk aku-aku sekali sekolah. Kalian happy happy ya! Tahun baru, so semuanya baru. hehe So, amacam blog rupa baruu ni? Entahlah bagi aku, blog aku sekarang ni happy gila. Macam wahh excited gila nak update entry bawu. #troll face


Ehh sambung tadi. Adik aku  yang form 1 tu sekolah menengah ampang, but dalam proses untuk tukar ke sekolah aku iaitu Royal Princess School. Sekolah Raja Perempuan. Beshh semuanya perempuan takde lah menggatal sangat dengan laki. And menggatal dengan kaum sejenis jauh sekali dari cara aku. :D


Adik aku yang year 4 pon still sekolah sama. Ni yang seronok sangat ni adik aku bongsu tu masuk tahun 1!! hehe comel kemain dia. Semua baru, beg, botol air, pencil case. SEMUALAH! Berbanding aku ni: sobs sobs Beg lama, tapi still nampak baru sebab lawa sangat. cehh nk bangga beg lama balik kampung lah weh!



Cuba teka cuba teka. Mane satu Arif?  hehe yang pandang sini tuler.


Ini gambar after balik from sekolah. Dia ada orientasi! Comel je budak tahun satu ada orientasi. Tak macam form, kisahku, hanya Tuhan saje yg tau. asdfghj

So, guys. wish you all the best! Happy happy di sekolah yang baru mahupun yang lam! Yang penting pelajaran diutamakan! Couple diketepikan dulu. Eh, cakap pasal belajar belajar ni, terdengar pulak berita from twitter yang Amalina tu dah berubah. Betul ke? Aku taknak lah main serkap jarang je. Cuma aku adalah tengok gambar dia and ramai dah org ckp. Yang penting, aku tak ambik kisah sangat lah. Pi lah hang main jauh jauh. *loghat kedah jap. :P trololo byebye Nak siap pergi sekolah dah lerrr.  Assalamualaikum. :)