Mar 29, 2012

BERTUKAR HIYYAH

Assalamualaikum... Aku dpat update ni pon sebab tak sekolah atas alasan yang memberangsangkan. So, dapeklah eden tulis dengan senang hatinya. Kali ni aku nak buat post yang ringkas dan biasa saje... hew hew~ Tujuannya untuk bagitau semua khalayak manusia bahawa blog aku dah bertukar URL. Kang ada pulak yang tak tahu mane aku pergi. Matikah?


So, URL belog aku skrg ni ialah http://putewisabwina.blogspot.com
Sebab aku tukar url before ni panjang sangat. Aku pon serious mlas nak typenya. hikhok. Itujelah post ringkas yang aku cakap tu. bye Wassalam. 

BOUT EXAM

Hellow. Assalamualaikum. Sumpah gila lama tak buat post baru. Pemalas ya amat! Aku pon tak taulah apa yang dah buat aku jadi malas. Post ni objektif dia nak share about my exam. Tak ler se-bagus mane. Tak ler se-teruk mane. cukup cukup mane and happy!

Crazy jap. Exam kali ni memang aku belajar tahap gaban ah. Aku pon tak tahu macam mane aku boleh hafal semua benda alah tu. Tak yakin dan buat apa yang tahu. Tau tak, time nak ulangkaji KH, aku menangis sambil jerit jeghit sebab stress sangat sampai tak sempat nk study. 

Pening keLAPA dibuatnya. Kat sekolah aku, bukan keluar bab bab form 2 je. Kalau camtu, 90% keatas lah jawabnya aku dapat. ?(MashaAllah! riak dan berlagaknya aku) Keluar semua bab form 1. Tak semena-menanya aku kena study balik. Penat tu memang lah penat cuma result tak setanding dengan kepenatan aku. tsk. 


SYSTEM PANDAI GILER.

cewohh. kita tipu je system pandei tu. muahaha. ingat! itu cume perlian. Sistem markah kt sekolah aku ni sungguh ler lain. Dia ikut style university. Contohnya, pra usbf, dpt 100%. usbf 1 dpat 90%. So, 40% dia ambil from markah pra usbf. 60% lagi dia ambik kt exam yang seterusnya. camtu ah. Kalau tak paham, buat buat paham. :) 

So, iniler result sebelum dah selepas system PANDAI ni muncul. ngeeeee ~

Before:-

8A *woooo. bangga perst time straight A's!

After:-

6A 2B. *woooooo pulangkan balik marakah aku! hew hew T.T

Conclusionnya, B nya Science and Geografi. Sorry der. Aku memang fail geografi. memang tak pandai nk baca peta. so, itujelah yang aku nak share. sawadikap, koqkunkap! 


Mar 15, 2012

Hold the cheese or extra cheese?

extra cheese I guess.

Ask me anything. But mind ur manners. ♥

SATISFIED .

Assalamualaikum all of you. Today is Friday. Hampir seminggu dah kita bercuti. Tapi, cuti kali ni aku tak puas. erkk -,- abaikan title kat atas tu. satisfied tu menatang lain. Tau tak sebab apa tak puas? Sebab tersangat lah boring. takpe takpe, tu kita cite lain kali. 


Now, I wanna talk about my new blog. erkk tak delah new sangat. Just renovate je :P Cuma nak terangkan secara terperinci belog rojak ini. hehe First, the theme is black and pink. So, tengok tengok ahhh persekitaran blog aku ni. muahaha pink balik. Tapi rock sikit lah sebab warna hitam tu dijadikan background post wa. 


Tulisan pulak warna putih so that macam shiny sikit eh yeke? Next, tab menu aku. Besar gedabak kan? Biarlee, lain drpd lain. UNIQUE Karang orang nak tekan apa pon tak tau. Lebih baik besaq drpd keciq! Thirdly, favicon aku. mwehehe strawberry. Aku dah cari dah strawberry yang omey omey ♥ tapi takku jumpa. Ada owner blog tu dah tutup blog. kwanghajaq tak? menyesal aku tak copy semua artwork dia. Bukan curi, dia bagi freebies. Lawoo pulakk tu♥ Jadilee strawberry kecik molek tu.


Lagi-lagi, kau tengok ahh sendiri. Malas nak beri penerangan. Sesape yang nak tanya questions or anything, tanya kat email or formspring. Kot kot, ada orang nak tanya pasal blog cantik sangat ni (perasan+annoying) silalah tanya ! goodbyeee. :)



Mar 14, 2012

HI EVERYBODEH

Hello Fellas! Good evening! Long time no see haa. Sebok sangat tahun ni. Takde masa nak update. Padahal baru form 2. Sebok macam tahap gaban. Nak buat new post pun, tak tau nak post benda ape. Tapi one thing aku nak semua orang tau, yanggggg AGHHHH BANYAK GILEE HOMEWORK. Nasib nasib. Homework ada je dalam apa apa subject pon. Even PJK pon ada nota. Rajin tak rajin, wajib buat !


Cuti oh cuti. 
 Pehall kaww? Seronok sangat ke cuti? Bagi aku sungguh MEMENATKAN. Kalau time sekolah, besttt sebab kerja guwa belajar je, takde kena buat kerja rumah. #errcamtupulak? Haa Sini, sini aku terangkan. Kalau time sekolah, kerja kita tu belajar. Pagi pergi KOKO. Then stayback sampai pukul 12.30. Sekolah. (Aku sekolah sesi petang) Malam tu, buat homework. Sorry der aku KOKO 3 kali seminggu. But bila tiba je masa cuti, mulalah sakit pinggang sebab buat kerja rumah.


Astagfirullahhalazim. Fineeee aku annoying kan -,-'' Tak tawlah pulak pemikirang korang camane. hehe so sorrrryyyy. sebab ini je mampu dan sempat aku type. Insyaallah aku akan merajinkan jari jemari aku untuk type pepanjang lagi yep. hehe Terimalah 1 gambar yang menandakan rasa sayang aku kat blog ni ! Wassalam. :D


Cewah. Ni homework aku. Baru sikit. Kau tak tengok lagi 3/4. Ni barun 1/4. ekeke~ So, buhbyee. :)