Mar 29, 2012

BOUT EXAM

Hellow. Assalamualaikum. Sumpah gila lama tak buat post baru. Pemalas ya amat! Aku pon tak taulah apa yang dah buat aku jadi malas. Post ni objektif dia nak share about my exam. Tak ler se-bagus mane. Tak ler se-teruk mane. cukup cukup mane and happy!

Crazy jap. Exam kali ni memang aku belajar tahap gaban ah. Aku pon tak tahu macam mane aku boleh hafal semua benda alah tu. Tak yakin dan buat apa yang tahu. Tau tak, time nak ulangkaji KH, aku menangis sambil jerit jeghit sebab stress sangat sampai tak sempat nk study. 

Pening keLAPA dibuatnya. Kat sekolah aku, bukan keluar bab bab form 2 je. Kalau camtu, 90% keatas lah jawabnya aku dapat. ?(MashaAllah! riak dan berlagaknya aku) Keluar semua bab form 1. Tak semena-menanya aku kena study balik. Penat tu memang lah penat cuma result tak setanding dengan kepenatan aku. tsk. 


SYSTEM PANDAI GILER.

cewohh. kita tipu je system pandei tu. muahaha. ingat! itu cume perlian. Sistem markah kt sekolah aku ni sungguh ler lain. Dia ikut style university. Contohnya, pra usbf, dpt 100%. usbf 1 dpat 90%. So, 40% dia ambil from markah pra usbf. 60% lagi dia ambik kt exam yang seterusnya. camtu ah. Kalau tak paham, buat buat paham. :) 

So, iniler result sebelum dah selepas system PANDAI ni muncul. ngeeeee ~

Before:-

8A *woooo. bangga perst time straight A's!

After:-

6A 2B. *woooooo pulangkan balik marakah aku! hew hew T.T

Conclusionnya, B nya Science and Geografi. Sorry der. Aku memang fail geografi. memang tak pandai nk baca peta. so, itujelah yang aku nak share. sawadikap, koqkunkap! 


No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥