Apr 4, 2012

SHOOOOH DOGIE !

Assalamualaikum ...

dan selamat pagi semua manusia. Setelah 6 hari tak beactive, aku kembali kuat! ceh macam nak berperang pulak kat The Hunger Games tu. Haa Bercakap pasal benda tu, aku baru je tengok movie tu 2 minggu lepas. memang best ahh tak bazir beli. Kalau faham je best. Kalau jenis orang blur tahap melampau memang blur lah korang time tengok cerita tu.

Bytheway, aku dah order dah novel The Hunger Games. Ada syarikat SCHOLASTIC datang sekolah. Ake belek-belek ah catalog dia. Sekali terjumpa novel THG. Harga dia semua murah2. Ada potongan harga yang membuatkan korang nak beli semua! Harganya.... RM18 daripada RM4+. Entah lah. Then, ada novel Mirror mirror. hehe macam Snow White tu. But, sabar ke kau nak tunggu 3 minggu. Yes. Buku tu akan sampai ke tangan aku lagi 3 minggu. Ramai kot nak beli. 

Secondly, aku nak cerita pasal dogie comel. Tahu apakah dogie? ANJING. sobs. trauma aku :( Bermulanya macam ini... aku pergi dan naik bas ke sekolah. So, pada petang tu, aku ngada ngada keluar kelas awal. motif, nak dapat tempat duduk yang strategik. So, aku lari cepat cepat kat tempat bas tu. Bas tu memang park kat depan rumah cina longlai tu. 

Aku memang dah rasa pelik gila dah first time, driver bas tu keluar and berdiri kat pintu tempat kitorang masuk. Apekehallder? -,- Tanpa bersegansilu, aku terus melangkag walau apa yang terjadi. Tetiba --, pakcik driver tu kata naik perlahan2. Terbeliak mata aku tengok ada dua ekor anjing besaq gedabaq tak sampai 1 meter dari bas tu. Patut ahh.

Apa lagi, dup dap dup dap. Gila, aku tak pernah kena kejar ngan anjing, apetah lagi kena woof! Baru sekaki melangkah tangga bas, anjing tu mengluarkan bunyi yang tak senonoh iaitu bunyi WoofWoof sebanyak 4 kali. Dan ia cuba mengejar aku. Mujur aku ni athlete sekolah dan berjaya melangkah dua lagi kaki ke dalam bas. Then, aku memang tak tengok dah rupa anjing yang huduh itu. grr

Trauma trauma. Menyesal tak tunggu orang lain nai bas sesama. Ni lah padahnya kalau tergesa-gesa nak naik bas. By the way, anjing tu ada 2 ekor. Yang seekor muka tak comel sikit tu kejar aku. Yang omey sikit tu duk diam. good dogie! hikhik Sampai sinilah yang mampu aku type. Assalamualaikum. 

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥