Dec 29, 2012

JB and Singapore - Day 1

Assalamualaikum.. Hi...
Cis Cis. Sedihnya nak sekolah. Tak dapat nak manfaatkan cuti ni sebaik yang mungkin. Bukan main lagi plan macam-macam, bajet nak buat preparation for PMR next year. kuikui Yah, yang penting homework siap. Macam tahun lepas, aku tak siap homework. Kelam kabut nak siapkan masa dah start sekolah. teruk en.


This time, I wanna share bout my trip to Johor Baru and Sinapore. Tujuan aku bukan nak show off, berlagak or nak menunjuk kat orang lain. Tapi, nak share happy moment kita and recommend tempat-tempat best kat sana. I think semua orang tau kot tempat2 best kat sana. And ramai jugak yang dah pergi. Sokay, this is my experience. kiki


19/12/12 - Semua yang pergi ada 13, but yang aku kenal 6 orang jer. Aku, family makyang, family achik and family belah cousin. So..... yang paling aku rapat dengan Najhan. She lives in Ipoh too. 11 malam tu, kami semua naik train ke JB. fulamak, takkan la duk atas seat je. Mau sakit tulangbelulang nanti. So, kitorang ambil train yang ada katil. Tapi... bukan boleh tidur sangat. Gegaran dia macam earthquake. Kalau nak naik roller coaster budak2 punya, naik je train pergi JB. Agak serupa rasa dia. Aku tidur pun dalam sejam lebih. Yang selebihnya, dengar lagu, berangan sensorang. Camtulah.. 


Memang lama gila ah perjalanan dia. Train tu stop kat each station tu punya lah lama. Tapi, kurang la sikit penyeksaan kitorang. huaa Finally, we arrived at JB sentral around 6am. After breakfast semua, kitorang pergi Legoland. ''fuyyo legoland, excited gila weh'' But, jangan terkejut dalamnya. Ride dia tak setimpal dengan harga yang korang bayar. sobs. 


First time in my life, kitorang naik 3 ride je. Tiga2 tu roller coaster. ;p Orang punya lah ramai, panas, penat semua ada lah. :/ 4 of us, me, najhan, kak piqah and abdul yang naik semua-semua lah. Yang parent tu, naik train keliling legoland tu. Duduk kejap. But yang penting, kedai DALAM Legoland tu punyalah mahal. Imagine the price of ONE keychain is RM 20 and above. Yang bawah drpd tu tak perasan lah pulak. Ya Allah, tak kempunan aku nak beli. Kitorang pun makan kat luar Legoland. Sebab terlalu mahal sangat makanan kat dalam. melamauooo. :O



Ececeh berbaju pink di itu ;P

Masa ni semangat lagi. Tak penat lagi. Tough gittewh.

Fuh time ni memang penat habis lah. Aku sorang je senyum, then pandang camera. photogenic ahaks. 

Yah, ni the whole tour group kikiki. 

Nasib menyebelahi kami, pukul 4 petang camtu, boleh balik hotel dah. memang penat ya amat. Then malam tu, makan kat tepi laut. think so. No photo aa. Ingat makan je. hihi Seafood was our main menu malam tu. wahwah semakin naik wo berat badan guwa. cis Alhamdulillah.

First day kami berakhir dengan makan seafood. Kay, esok pulak di lain entry.InsyaAllah akan diupdate secepat ungkin and before sekolah start. wah assalamualaikum!

Written by;
Puteri Sabrina 






Dec 15, 2012

Currently Addicted To Running Man

So, Assalamualaikum.. 
Now, dah 16 December.. and i still havent touch my superb duperb book. Come one! Manakah usaha dan azammu untuk berjaya? PMR is once in our life. Jangan lah sia-siakan wahai manusia. :O Noooo, sayalah batch terakhir yang menduduki PMR ni. So, confirm ah kementrian pelajaran bagi soalan baik punya! 


And i have some problems in some subjects. Terutamanya Science. walaaawai Kata nak jadi doktor bro, science form 1 and 2 tak lepas lagi ni der, macam mane? Sains lah subject yang paling aku fuhhh tak tau nak baca apa, tak tau nak faham apa. Seriously, aku lagi suka maths walaupun aku tak nak jadi accountant. 


But, cuti ni.. Takkan nak study 24/7. Mesti chilllloutt sikit. And Tengok tv is one of my wajib activities during this superb holidays. Cerita apa lah yang aku duk tengok selama ni/ Well, depends on pelakonnya jugak. Kalau sekali pandang dah cair memang akan kutonton sampai habis. But, not Nada Cinta. Memang hero dia handsome, but cuba tengok sikit the feelow of the story. ceh the flow of the story. Macam binging. 




Salah satu ceritanya ialah running man. Memang masa first time aku tengok cerita ni dekat laptop cousin. Dia download semua eps tu. Fuhh memang gelak guling2 lah sepanjang hari. wah Tapi, kali ni aku tengok kat tv jer. One hd. Apa yang aku geram gila, selalunya ada 4 eps running man setiap weekend. Tapi, minggu ni satu eps je. Nasib baik best. 


Masa first time tengok tu, memang tak faham apa. Dahlah korea, mane aku tau apa benda mission lah, character dia lah. Tapi kalau dah lama2 tengok, mesti terus addicted, ketagih. Sampaikan sanggup tidur pukul 4 pagi disebabkan cerita korea tu. Tau jelah kalau tengok cerita ni, gelak memang tak boleh kuat lagi la kan. And every time tengok cerita tu dengan siblings, mama marah sebab tengok cerita merepek. Ma, you have to sit infront of the tv and watch it! Baru tahu macam mane lawaknya gituwh. 


Kalau setakat dengar suara memang annoying lah, apa lagi suara Haroro aka Haha. Oh ya, running man yang paling aku adore lah kan, Jong Kok. Op course lah dia si berkuasa, harimau. Second, aku suka Kwang Soo. Dia memang si malang sebab selalu kalah awal-awal. But, dia lawak gila and suka nganga. See, dia buka mulut pun dah lawak. ;p


Thirdly, aku suka Ji Hyo. Even dia perempuan, fuhh pandai gila si ace ji hyo ni. lucky. Dia tak make up pun cantik! Then, si peaceful Gary iaitu si monday couple dengan Ji Hyo. Waaa cute gila diorang ni! Lepas tu, Haha. Dia... si pembelot, si pengkhianat. Semua yang berkaan dengan pembelot tu semualah watak dia. Jae Suk, biasa jer. Tapi lawak bukan main lagi lawak. Hihoo And lastly, Seuk Jin, si hidung besar or si tua. No comment lah bout him.


Okay, Running man ni tv show. Bukan berlakon macam Nada Cinta tu ye. Next, cerita wajib aku tengok - Cinta Bersemi Di Putih Abu-abu. Walaupun cerita indon, diorang berlakon not bad. Best. And hero dia, Alex perghghh hensem gituwwwh. But, aku lagi suka Billy aka Kevin Lukas. comels sih, tinggi, charm ewah. And gang si Alex ni nama dia R4. Tak perlu nak bajet F4 boys over flower sangatlah. :>


Yang lain tu, movie biasa. kat hbo, fox, layan je. Ahhh ; tonight ada cerita Abduction, taylor lautner you ollz. And this 29th, ada cerita Breaking Dawn Part 1 pulak. Shiss, wajib tengok lagi. Okeylah, off babeh. 

written by, Puteri Sabrina. 

Dec 14, 2012

Bola, Harimau, Pengadil?

Assalamualaikum and hello hello... 
So, heyyo. Tengah tunggu Maharajalawak Mega start ni. Sementara tu, baik hupdate ini belog. Musim bola lagi ke? Lepas Malaysia kalah? Deii, tak kisahlah siapa kalah, semangat sukan tu mesti ada! semangat lellsws. 


Memang agak frust lah semalam. Sedih pun ada. Hihiss Bukan main pun kan, saje je nak over feeling. The whole family ek tengok bola. Termasuk lah opah.. Kitorang memang semangat sikit tengok bola ke, cycling, badminton. Menjerit wut satu rumah. Jiran jiran maybe dengar jugak kot. 


Tu tak penting, yang penting ni masa footballer malaysia main. Diorang main okay. But, entah la something wrong. Maybe diorang cuai kot masa sepak bola tu. Entah ke mane past nya. Tu serious ni aku tabik sangat sangat kat keeper kita, Farizal Marlias. Triple wow lah aku bagi. Bagus and dia lah yang banyak tolong team malaysia. 


Apa yang kurang puas hati, pemain malaysia ni leka sikit. Sebab dalam minit ke 65 kot, keeper dah tolak bola and sorang pun tak cuba ambil bola. Tu yang rugi. But, semua dah jadi en. Btw, tahniah la Harimau Malaya sebab sampai ke separuh akhir. you guys did well! ;)


Ni part paling penting ni ! ahaks. Nampak ramai gila yang kutuk pengadil comel dari korea tu. Hahahaha memang gelak guling-guling la baca tweet bebudak twitter. Memang depan tv tu, aku menjerit gila ah kat reff tu. Yea, aku tau bukan dia dengar pun. But, at least dia sedar diri dia popular gila kat twitter dengan hasil kutukan, bukan pujian.


Suka hati dia je nak bagi kad merah. And sampai player tu menangis. Aku tak hafal sangat nama player malaysia, yang aku tau kfc, farizal, wan zack, safee and ada ler beberapa orang lain. Sedih la jugak. Dia tak cakap pun dengan reff tu sebok masuk campur hal orang. Er, aku pun tak tau dia cakap apa act. 


Tak tahan tu siap ada tweet peeps kat twitter ni cakap ada 3 haiwan kat padang. Harimau, Gajah, Khinzir. woah dahsyat nya ayat kauu. Tapi bagus jugak huahaha. Memang 'menci' ah reff koreo comel tu. haha comel kewwww.  :* Tak payah kot sebut nama dia. Semua orang tau. 


Ada orang cakap lagi , harap ada berita pasal reff tu mati kena bunuh bila keluar stadium. Tu lagi triple dahsyat. Berdosa wey harapkan orang mati. Kita ni semangat memang semangat habis lah. Tapi, mencarut tu satu kewajipan lah kan. Cuba berdoa sikit. 


Eh, btw im watching maharajalawak mega sekarang ni. And group shiro tengah kutuk thailand. Diorang cakap pasal padang sawah padi and reff korea tu. haha sempat lagi. Okay, okay. Nak stop dah la, nak tengok cerita ni. Conclusionnya, harapan menjadi layu lah  semalam. ;P


Harap-harap Singapore menang lawan thailand nanti. Siapalah kot sokong thailand. Orang Thailand je kot yang support diorang ngehehe. Hope tak kisahlah mane-mane game bola lepas ni Malaysia menang. :)


Nilah muaka-muka footbaler kiteeer. But, yang paling tabik dekat keeper la. And frust sikit wan zack tak masuk, sebab dia sakit en. Padehal, dia aktif gila kot. Kalau masuk, confirm menang ni ! Bagus dia main and im really sure ramai gila yang minat dia sebab handsome kan. haha  And safee sali masuk lambat. So, dah lambat la nak kejar thailand masa tu. :/


So, guys jangan tinggalkan semangat kesukanan kita, hihik
Written by, Puteri Sabrina.

Dec 11, 2012

Double Hello?

Assalamualaikum.. Dan selamat sejahtera...
HI! Saya kembali ber blogging. I really want to update my sweety blog because i'm so boring ! Tweeting, instagraming and what soo elseh? Im not busy because of study, books, novels. No! Because of this => u_u Facebook, twitter. Eh, im not keep updating status on facebook, i just scroll down and see whats going on on the earth? 


Triple OMG! I cant believe this! Next, im going to enter a horror room, with scary teachers, wearing school uniform, and keep writing! ohemgii, PMR man! But.. now im not going to post about exam, books, ahh so boring. I just wanna talk about my not-so-great holidays. But, bersyukur is a must!


12.12.12 im writing this post on 12th december 2012. What a wonderful number! yes, lets share our happiness on this beautiful date. no offence, spread love. Ada orang cakap on this date, diorang nak mintak couple, sebab tarikh cantik? Yes, ive read this thingy on facebook. But, ada orang cakap berdosa. Double what? 


Okay, but im not doing anything with this. I think today (12.12.12), im going to stay in the 'beautiful' house, sleeping, watching movies on tv, laptoping, cleaning, house working. okey.. seperti rutin biasa. But, come on! cuti panjang macam ni is once in a year okay. what about kita enjoyh sikit. sikit jer. Ops, bukannya enjoy sampai lupa diri. Just hang out, watching movies, eating,ice skating. bajet sunway pyramid dekat gila dengan rumah ceh. 


Kekurangan cuti tahun ni ialah; pergi holiday terlalu awal. Yknow what, saya pergi holiday bulan 11, on 17th november macam tu. Okey even 5 hari pun still awal. sobs. terlalu awal sih fenomena berlaku. Tempat bertuah yang dipilih ialah Melaka. Because on the first 2 days ada wedding ceremony cousin di Melaka. Alang-alang tu, pergi la bercuti terus. 


We went to Bandaraya Melaka yang terkenal dengan sejarahnya tersendiri and A famosa Resort yang terkenal dengan water world and cow boy town nya. Terbaik punya. Memang enjoy dekat sana. Tak boring pun. Best! :] Tapi time mandi kat water world tu, hujan petang tu. Last but not least, dapat mandi jugak kan. About a few hours. 

In Taming Sari Tower. 


D'Savoy Condo Hotel, A famosa Resort.

And this is my big family. Wedding ceremony di Golf Club, Ipoh. Hihi sya lah yang bagi goodies bag kat guest yuoll. 


Kalau kat bandar melaka, almost semua orang tau tempat yang popular. Macam menara taming sari,jonker walk, mahkota parade (perghh shopping) and river cruise. Kalau ada yang tertinggal tu entah la pulak. Sebab saya bukan orang melaka. :] And mama macam ada plan je nak pergi somewhere. Hope so! Because boring sangat duduk rumah melantak je k.. Ah tak kisah, yang penting moment dengan family tu yang paling penting. 


So, enjoy your life and spread love! 
Written by, Puteri Sabrina. :)