Dec 14, 2012

Bola, Harimau, Pengadil?

Assalamualaikum and hello hello... 
So, heyyo. Tengah tunggu Maharajalawak Mega start ni. Sementara tu, baik hupdate ini belog. Musim bola lagi ke? Lepas Malaysia kalah? Deii, tak kisahlah siapa kalah, semangat sukan tu mesti ada! semangat lellsws. 


Memang agak frust lah semalam. Sedih pun ada. Hihiss Bukan main pun kan, saje je nak over feeling. The whole family ek tengok bola. Termasuk lah opah.. Kitorang memang semangat sikit tengok bola ke, cycling, badminton. Menjerit wut satu rumah. Jiran jiran maybe dengar jugak kot. 


Tu tak penting, yang penting ni masa footballer malaysia main. Diorang main okay. But, entah la something wrong. Maybe diorang cuai kot masa sepak bola tu. Entah ke mane past nya. Tu serious ni aku tabik sangat sangat kat keeper kita, Farizal Marlias. Triple wow lah aku bagi. Bagus and dia lah yang banyak tolong team malaysia. 


Apa yang kurang puas hati, pemain malaysia ni leka sikit. Sebab dalam minit ke 65 kot, keeper dah tolak bola and sorang pun tak cuba ambil bola. Tu yang rugi. But, semua dah jadi en. Btw, tahniah la Harimau Malaya sebab sampai ke separuh akhir. you guys did well! ;)


Ni part paling penting ni ! ahaks. Nampak ramai gila yang kutuk pengadil comel dari korea tu. Hahahaha memang gelak guling-guling la baca tweet bebudak twitter. Memang depan tv tu, aku menjerit gila ah kat reff tu. Yea, aku tau bukan dia dengar pun. But, at least dia sedar diri dia popular gila kat twitter dengan hasil kutukan, bukan pujian.


Suka hati dia je nak bagi kad merah. And sampai player tu menangis. Aku tak hafal sangat nama player malaysia, yang aku tau kfc, farizal, wan zack, safee and ada ler beberapa orang lain. Sedih la jugak. Dia tak cakap pun dengan reff tu sebok masuk campur hal orang. Er, aku pun tak tau dia cakap apa act. 


Tak tahan tu siap ada tweet peeps kat twitter ni cakap ada 3 haiwan kat padang. Harimau, Gajah, Khinzir. woah dahsyat nya ayat kauu. Tapi bagus jugak huahaha. Memang 'menci' ah reff koreo comel tu. haha comel kewwww.  :* Tak payah kot sebut nama dia. Semua orang tau. 


Ada orang cakap lagi , harap ada berita pasal reff tu mati kena bunuh bila keluar stadium. Tu lagi triple dahsyat. Berdosa wey harapkan orang mati. Kita ni semangat memang semangat habis lah. Tapi, mencarut tu satu kewajipan lah kan. Cuba berdoa sikit. 


Eh, btw im watching maharajalawak mega sekarang ni. And group shiro tengah kutuk thailand. Diorang cakap pasal padang sawah padi and reff korea tu. haha sempat lagi. Okay, okay. Nak stop dah la, nak tengok cerita ni. Conclusionnya, harapan menjadi layu lah  semalam. ;P


Harap-harap Singapore menang lawan thailand nanti. Siapalah kot sokong thailand. Orang Thailand je kot yang support diorang ngehehe. Hope tak kisahlah mane-mane game bola lepas ni Malaysia menang. :)


Nilah muaka-muka footbaler kiteeer. But, yang paling tabik dekat keeper la. And frust sikit wan zack tak masuk, sebab dia sakit en. Padehal, dia aktif gila kot. Kalau masuk, confirm menang ni ! Bagus dia main and im really sure ramai gila yang minat dia sebab handsome kan. haha  And safee sali masuk lambat. So, dah lambat la nak kejar thailand masa tu. :/


So, guys jangan tinggalkan semangat kesukanan kita, hihik
Written by, Puteri Sabrina.

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥