Dec 15, 2012

Currently Addicted To Running Man

So, Assalamualaikum.. 
Now, dah 16 December.. and i still havent touch my superb duperb book. Come one! Manakah usaha dan azammu untuk berjaya? PMR is once in our life. Jangan lah sia-siakan wahai manusia. :O Noooo, sayalah batch terakhir yang menduduki PMR ni. So, confirm ah kementrian pelajaran bagi soalan baik punya! 


And i have some problems in some subjects. Terutamanya Science. walaaawai Kata nak jadi doktor bro, science form 1 and 2 tak lepas lagi ni der, macam mane? Sains lah subject yang paling aku fuhhh tak tau nak baca apa, tak tau nak faham apa. Seriously, aku lagi suka maths walaupun aku tak nak jadi accountant. 


But, cuti ni.. Takkan nak study 24/7. Mesti chilllloutt sikit. And Tengok tv is one of my wajib activities during this superb holidays. Cerita apa lah yang aku duk tengok selama ni/ Well, depends on pelakonnya jugak. Kalau sekali pandang dah cair memang akan kutonton sampai habis. But, not Nada Cinta. Memang hero dia handsome, but cuba tengok sikit the feelow of the story. ceh the flow of the story. Macam binging. 




Salah satu ceritanya ialah running man. Memang masa first time aku tengok cerita ni dekat laptop cousin. Dia download semua eps tu. Fuhh memang gelak guling2 lah sepanjang hari. wah Tapi, kali ni aku tengok kat tv jer. One hd. Apa yang aku geram gila, selalunya ada 4 eps running man setiap weekend. Tapi, minggu ni satu eps je. Nasib baik best. 


Masa first time tengok tu, memang tak faham apa. Dahlah korea, mane aku tau apa benda mission lah, character dia lah. Tapi kalau dah lama2 tengok, mesti terus addicted, ketagih. Sampaikan sanggup tidur pukul 4 pagi disebabkan cerita korea tu. Tau jelah kalau tengok cerita ni, gelak memang tak boleh kuat lagi la kan. And every time tengok cerita tu dengan siblings, mama marah sebab tengok cerita merepek. Ma, you have to sit infront of the tv and watch it! Baru tahu macam mane lawaknya gituwh. 


Kalau setakat dengar suara memang annoying lah, apa lagi suara Haroro aka Haha. Oh ya, running man yang paling aku adore lah kan, Jong Kok. Op course lah dia si berkuasa, harimau. Second, aku suka Kwang Soo. Dia memang si malang sebab selalu kalah awal-awal. But, dia lawak gila and suka nganga. See, dia buka mulut pun dah lawak. ;p


Thirdly, aku suka Ji Hyo. Even dia perempuan, fuhh pandai gila si ace ji hyo ni. lucky. Dia tak make up pun cantik! Then, si peaceful Gary iaitu si monday couple dengan Ji Hyo. Waaa cute gila diorang ni! Lepas tu, Haha. Dia... si pembelot, si pengkhianat. Semua yang berkaan dengan pembelot tu semualah watak dia. Jae Suk, biasa jer. Tapi lawak bukan main lagi lawak. Hihoo And lastly, Seuk Jin, si hidung besar or si tua. No comment lah bout him.


Okay, Running man ni tv show. Bukan berlakon macam Nada Cinta tu ye. Next, cerita wajib aku tengok - Cinta Bersemi Di Putih Abu-abu. Walaupun cerita indon, diorang berlakon not bad. Best. And hero dia, Alex perghghh hensem gituwwwh. But, aku lagi suka Billy aka Kevin Lukas. comels sih, tinggi, charm ewah. And gang si Alex ni nama dia R4. Tak perlu nak bajet F4 boys over flower sangatlah. :>


Yang lain tu, movie biasa. kat hbo, fox, layan je. Ahhh ; tonight ada cerita Abduction, taylor lautner you ollz. And this 29th, ada cerita Breaking Dawn Part 1 pulak. Shiss, wajib tengok lagi. Okeylah, off babeh. 

written by, Puteri Sabrina. 

3 comments:

  1. here me for new friend yg giler korea leh la share2 nantikan

    ReplyDelete
  2. HAHA same goes to me :D Lawak gegila en? Btw, jom join http://nurul-hanis.blogspot.com/2012/12/lets-get-these-free-items-d.html :)

    ReplyDelete
  3. Yusra Yunus: Hihi Memang sngt sngt gila kan running man. sure, we can be friends. :)

    Hanis: hahahaha partnership ah cenggini. :P

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥