Dec 11, 2012

Double Hello?

Assalamualaikum.. Dan selamat sejahtera...
HI! Saya kembali ber blogging. I really want to update my sweety blog because i'm so boring ! Tweeting, instagraming and what soo elseh? Im not busy because of study, books, novels. No! Because of this => u_u Facebook, twitter. Eh, im not keep updating status on facebook, i just scroll down and see whats going on on the earth? 


Triple OMG! I cant believe this! Next, im going to enter a horror room, with scary teachers, wearing school uniform, and keep writing! ohemgii, PMR man! But.. now im not going to post about exam, books, ahh so boring. I just wanna talk about my not-so-great holidays. But, bersyukur is a must!


12.12.12 im writing this post on 12th december 2012. What a wonderful number! yes, lets share our happiness on this beautiful date. no offence, spread love. Ada orang cakap on this date, diorang nak mintak couple, sebab tarikh cantik? Yes, ive read this thingy on facebook. But, ada orang cakap berdosa. Double what? 


Okay, but im not doing anything with this. I think today (12.12.12), im going to stay in the 'beautiful' house, sleeping, watching movies on tv, laptoping, cleaning, house working. okey.. seperti rutin biasa. But, come on! cuti panjang macam ni is once in a year okay. what about kita enjoyh sikit. sikit jer. Ops, bukannya enjoy sampai lupa diri. Just hang out, watching movies, eating,ice skating. bajet sunway pyramid dekat gila dengan rumah ceh. 


Kekurangan cuti tahun ni ialah; pergi holiday terlalu awal. Yknow what, saya pergi holiday bulan 11, on 17th november macam tu. Okey even 5 hari pun still awal. sobs. terlalu awal sih fenomena berlaku. Tempat bertuah yang dipilih ialah Melaka. Because on the first 2 days ada wedding ceremony cousin di Melaka. Alang-alang tu, pergi la bercuti terus. 


We went to Bandaraya Melaka yang terkenal dengan sejarahnya tersendiri and A famosa Resort yang terkenal dengan water world and cow boy town nya. Terbaik punya. Memang enjoy dekat sana. Tak boring pun. Best! :] Tapi time mandi kat water world tu, hujan petang tu. Last but not least, dapat mandi jugak kan. About a few hours. 

In Taming Sari Tower. 


D'Savoy Condo Hotel, A famosa Resort.

And this is my big family. Wedding ceremony di Golf Club, Ipoh. Hihi sya lah yang bagi goodies bag kat guest yuoll. 


Kalau kat bandar melaka, almost semua orang tau tempat yang popular. Macam menara taming sari,jonker walk, mahkota parade (perghh shopping) and river cruise. Kalau ada yang tertinggal tu entah la pulak. Sebab saya bukan orang melaka. :] And mama macam ada plan je nak pergi somewhere. Hope so! Because boring sangat duduk rumah melantak je k.. Ah tak kisah, yang penting moment dengan family tu yang paling penting. 


So, enjoy your life and spread love! 
Written by, Puteri Sabrina. :)

2 comments:

  1. Lame tak update wow!! tahniah !! hehe :)

    ReplyDelete
  2. Hihi jealous tengok hanis maju. kak fathin, 9 month ago.. hahaha

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥