Dec 29, 2012

JB and Singapore - Day 1

Assalamualaikum.. Hi...
Cis Cis. Sedihnya nak sekolah. Tak dapat nak manfaatkan cuti ni sebaik yang mungkin. Bukan main lagi plan macam-macam, bajet nak buat preparation for PMR next year. kuikui Yah, yang penting homework siap. Macam tahun lepas, aku tak siap homework. Kelam kabut nak siapkan masa dah start sekolah. teruk en.


This time, I wanna share bout my trip to Johor Baru and Sinapore. Tujuan aku bukan nak show off, berlagak or nak menunjuk kat orang lain. Tapi, nak share happy moment kita and recommend tempat-tempat best kat sana. I think semua orang tau kot tempat2 best kat sana. And ramai jugak yang dah pergi. Sokay, this is my experience. kiki


19/12/12 - Semua yang pergi ada 13, but yang aku kenal 6 orang jer. Aku, family makyang, family achik and family belah cousin. So..... yang paling aku rapat dengan Najhan. She lives in Ipoh too. 11 malam tu, kami semua naik train ke JB. fulamak, takkan la duk atas seat je. Mau sakit tulangbelulang nanti. So, kitorang ambil train yang ada katil. Tapi... bukan boleh tidur sangat. Gegaran dia macam earthquake. Kalau nak naik roller coaster budak2 punya, naik je train pergi JB. Agak serupa rasa dia. Aku tidur pun dalam sejam lebih. Yang selebihnya, dengar lagu, berangan sensorang. Camtulah.. 


Memang lama gila ah perjalanan dia. Train tu stop kat each station tu punya lah lama. Tapi, kurang la sikit penyeksaan kitorang. huaa Finally, we arrived at JB sentral around 6am. After breakfast semua, kitorang pergi Legoland. ''fuyyo legoland, excited gila weh'' But, jangan terkejut dalamnya. Ride dia tak setimpal dengan harga yang korang bayar. sobs. 


First time in my life, kitorang naik 3 ride je. Tiga2 tu roller coaster. ;p Orang punya lah ramai, panas, penat semua ada lah. :/ 4 of us, me, najhan, kak piqah and abdul yang naik semua-semua lah. Yang parent tu, naik train keliling legoland tu. Duduk kejap. But yang penting, kedai DALAM Legoland tu punyalah mahal. Imagine the price of ONE keychain is RM 20 and above. Yang bawah drpd tu tak perasan lah pulak. Ya Allah, tak kempunan aku nak beli. Kitorang pun makan kat luar Legoland. Sebab terlalu mahal sangat makanan kat dalam. melamauooo. :O



Ececeh berbaju pink di itu ;P

Masa ni semangat lagi. Tak penat lagi. Tough gittewh.

Fuh time ni memang penat habis lah. Aku sorang je senyum, then pandang camera. photogenic ahaks. 

Yah, ni the whole tour group kikiki. 

Nasib menyebelahi kami, pukul 4 petang camtu, boleh balik hotel dah. memang penat ya amat. Then malam tu, makan kat tepi laut. think so. No photo aa. Ingat makan je. hihi Seafood was our main menu malam tu. wahwah semakin naik wo berat badan guwa. cis Alhamdulillah.

First day kami berakhir dengan makan seafood. Kay, esok pulak di lain entry.InsyaAllah akan diupdate secepat ungkin and before sekolah start. wah assalamualaikum!

Written by;
Puteri Sabrina 






3 comments:

  1. aaaaaaaaaaaa bestnyeeeee! untg lerr korg, nak g next year. harap2. hehehe. :P no, cek fb kiki

    ReplyDelete
  2. Kak Fathin: Alhamdulillah kot dapat pergi. ^.^ oke.. pergila kak fthin, dgn anyah ker.:P

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥