Jan 18, 2013

Oh My Korea :O #addicts

Hello everyone. wow fantastic baby. Aaaaaa help me. Now, Im so inlove with korean likeeee kpop. lols before, im not-so-in-love with this kindof stuff. yea, since running man masuk ke dalam hidup aku, porak-peranda jadinya. ahahaha Apa yang ketara sangat ni lagu diorang. See ya, walaupun tak faham macam mane pun bahasa diorang, tapi best berbanding dengn certain lagu yg kita paham like malay, indon etc..  Theirs are soo fantastic! baby. daebak!


Firstly, Im too depressed  exciteddd bout running man. But, bukannya aku tak suka group korea yg lain, memang suka gileeer. Tapi, tak boleh lawan running man punya show la. But one day, my holly sis uar-uarkan pasal bigbang. lols I of course la tau big bang. bukannya katak bawah tempurung sangat. XD Tapi, kali ni lebih dahsyat penangannya. hambik kau. She push/threaten/force me to love bigbang and other kpop group. 


Nooo Hanis. You cant. just.... you cant! Aku telah mengdownload lagu-lagu korea. And lagu-lagu tersebut telah memenuhi opacity phone aku. pigiraaahh lagu-lagu lain tu. :/ soray. But, serious sangat memang lagu korea akan ku dengar dan dendangkan walaupun salah ayat tu. kuang2. Lately, aku selalu jugak re-watch boys over flowers. ala yang gu junpyo and jandi tu. *melting* Zzzzzz


I know tu cerita lama but come on, bangengkah anda nak tengok cerita baru je. Macam ada orang ni, kita war-warkan lah ape lagu or cerita yang kita tengah suka. Tapi dia tak pernah dengar pun tajuk lagu/cerita tu. Bila bagitahu yang tu lagu/cerita lama, dia kata ''hakaalah, ape barang lagu lama.'' *not-so-tepat* Aaah even lagu lama, cerita tu popular hokeh?! Kau tak tau apesal. haha tetiba marah orang sebab tak tau cerita tu. wakaka


Oh yes. Tu cerita lameeeeee gila. Saje nak rewatch buat kali yang ke berapa entah. You know, ada banyak lagu-lagu yg disematkan dalam cerita tu. Antaranya, something happen to my heart, lucky, making a lover, stand by me etc.. Ada certain lagu tu memang sedih. And tiap2 hari aku dengar lagu tu, tiap2 hari aku nangis. ceh looo bukan nangis, fenfeeling je lebih. Sebab aku imagine kan cerita BOF tu. Lagi-lagi lagu something happen to my heart, yang part ji hoo and jan di. TRIPLE WOW! I loike. 


But, minat, addicted, obsess boleh. Tapi yang bahayanya aku akan abaikan homework, study, tidur. cisss. Tak cukup tidur aku kau buat. So, I dont know bila boleh stop semua ni. Tak boleh rasanya. And dah simpan impian dah nak pergi korea bila besaq and bergaji nanti. ohemgee. Relax lambat lagi. But, seriously I love korea. Bahasa diorang (chincha anyeeyoo, kamsahhmidaa, buyouuuoo, daebak, omo, fighting hwaiting!) haha entah betul entah tak. Ni jelah yang aku ingat yang aku pernah dengar dr mulut diorang sendiri wakaka. Ada lagi, tapi tak perlulah kan nyatakan di sini. sobs. okay kalau boring tengok gambar ni. hahahahahaha bye! annyoo. 




Oh my TOP. dia lah yang paling handsome. ah, same je macam G-dragon. 


Inilah bigaabang. GD, Seungri,Taeyang,Daesung and TOP.


Haih nak jugak en running man. ace ji hyo, peaceful gary, the giraffe. Haha Running man brings happiness. kekeke 


Jan 7, 2013

School Rumble

Hi. Hari ni hari yang ke-4 aku sekolah. And i'm going to fifteen this 16th. Time flies so fast. I thought i'm a form 2 student whereas i'm going to sit for PMR. wah cant believe this. Before this, i just tengok orang lain exam, ambil result. And i said, 'ah lambat lagi, tak perlu nak baca buku awal-awal'. Yet, i haven't read any book. Cos i'm not sure whether i'm going to sit for veryimportantexam (vie) or not. wah gitteew.


Dah. Kali ni aku curi-curi masa sikit nak post about school. And tak tipu lah. Memang penat sangat even sekolah pagi. You know, second week sekolah dah start koko. Dengan nak pikir pasal homework lagi. Ohya, dengan selambanya, aku dilantik menjadi classroon leader 2. Ni bukan first time in my life. But first time kat secondary school. hehehe Memula tu, tak nak jadi sebab takut penat, kena maah kalau buat salah etc.. But, ah senang je. And yang penting sekali markah. Tu je and experience. 


-The end-