Feb 5, 2013

This is Parents. randomly,

Assalamualaikum. Fening phening tengok title kali ni. well, ada perasaan happy, sedih ah tu la pasal randomly kots. So, i just came back from my tuition class. yah tahun ni pmr. so wtheel mmg kena wajib tuition lewls. But, yknow, 'i got a feeling ey' hahaha tiada siapa tahu kecuali sayaa. It's just about my daily life. Ye, sape takde feeling. everyone does. but, feeling kali ni lain sikit. hehe ah susah nak tafsir or takbirkan sebab sungguh mendalam ceh. woi focus study weh. pegi tuition untuk belajar ngahaha. *frankly speaking, im totally changed yu*


erk, nothing to do about it la. saje meluahkan perasaan zass. so, sebenarnya time nak balik tusyen tadi, aku nampak something happen in my heart.  And waktu tu dah pukul 7 lebih. So, memang dah maghrib wahai umat manusia sekalian. Apa  yang sedih and geramny, there was a boy main main dekat longkang besar tepi jalan. and i was like wadehel mane mak bapak kau. im not kidding. memang kesian gila plus geram tengok situation tu. That boy baru 4-5 years and keseorang dalam hening maghrib. Actually, memang my mom nak tolong hantarkan ke rumah dia ke. or help that kid la. masalahnya, aku tak bagi sebab i think biar jelah maybe ada parents dia perhati dari jauh (gittu ye). Bukan takde perikemanusiaan. cuma ya Allah, nanti orang lain anggap family aku nak kidnap dia. perghh adik aku pun dah beriban, nak tambah sorang lagi. 


So, kitorang pun biarlah and kebetulan ada satu family cina ni. diorang naik kereta and stop tepi jalan. Maybe diorang tertanya-tanya pasal budak tu and nak tolong dia. Nasib baik budak tu lelaki, kalau perempuan.. tak tau lah. But ala zaman sekarang ni pondan, pengkid pun nak culik. masalah negara+soSial. lahaizzz. Pernah jugak terjadi, kat tempat and waktu  yang sama, ada dua orang budak lelaki, melayu, adik-beradik, 4-5 tahun, naik basikal. pergh complete. Kesian memang kesian so my mom temankan diorang and drive tepi diorang (sambil bawak basikal). sampai masuk dalam rumah. punyalah ya Allah, mane la mak diorang. Bila my mom tanya, diorang cakap ada dalam rumah. come on ah siapa yang sanggup biarkan anak dia berkeliaran kat luar rumah time maghrib. Oh correction, bukan depan rumah, bape meter dari rumah. cuba bayangkan kala sesar or something bad happen. wallahualam. 


So, guyz tujelah nak marah/luahkan. haha tetiba sebab ya geram sangat. Please take care of our children. Jangan jadi katak di bawah tempurung. tetiba lagi. :P Okay salam sayang gahaha assalamualaikum! 

4 comments:

  1. tetibe katak di bwh temp? hahaha. amboi concern nye dieee kat anaks anaks tu hehehe

    ReplyDelete
  2. haha katak di bwh tmepurung means mcm sorang2 je. yekeer? lol memang kesian kt anaks anaks tuw. hehe

    ReplyDelete
  3. betul tuuu :) achik and kpiqah pun pantang kalau nampak mak bapak yang buat tak kisah je kat anak. bila pape jadi, kan susah?

    ReplyDelete
  4. Kak piqah: soo true. macam ape entah diorang ni. tak kisah pasal anak sendiri.

    ReplyDelete

thanks for reading this post ♥