Apr 21, 2013

STEGHESS


Tumblr ♥


Hi you. Back for more boringdrasticbombastic entries. wiwi Whole week kot steghess (stress). I think most of the students know apa yang boleh stress kan diorang. Tak lain tak bukan, *drumroll* EXAM. Ya Allah, seronok sangat exam ni. Aku pun bosan sebenarnya nak post entry pasal benda yang membosankan iaitu exam/test or whatever it is called. Sebab dah bosan, that's why aku post entry sebegini rupa supaya dapat lah aku melepaskan stress (stress lagii) and semua orang tahu bahawa dalam setahun aku ada 1001 exam ye ! ^^


Fyi, aku bukannya jenis yang cepat pickup apatah lagi bab bab hafal-menghafal ni. Mula-mula blur gila. Bila nak dekat nak exam baru kelam kabut nak fahamkan jugak. And then nangis sensorang sebab still tak boleh faham. T.T And yes! Exam kali ni memberi effect yang sangat dahsyat. sobs For the first time dalam tahun ni, aku stay up to study, and study and study because tetiba semangat membakar nak dapat 8A. Jealous tengok kenkazen yang dapat 8A. Huahua So, dengan rajinnya aku stay up lah walaupun sekejap. But it only lasted for a few hours till 1 am. *stay up lah sangat katenya*. Nyway, dalam pukul 4 pagi macam tu, I woke up and start reading especially history book cos' that 'IS' my weakness. Apatah lagi bab nak menghafal nama. Zzz 


Dah 8 tahun, cara aku belajar is baca hafal. Tak kemana pun. =) But, bukan semua information yang aku baca tu masuk otak. Only certain part je yang masuk and lekat selama 1 hari. But this time, I asked and followed someone's advice and finally managed to memorize all the topics yeay! Big thanks to you ♥ And caranya senang sangat iaitu mind map. I think most of the teachers suruh buat macam tu. Buat, buat jugak. Tapi, takde apa pun perubahan. So, that is the easiest way to memorize anything. pheewww~ last but not least, aku rasa marah lagi sebab lepas seminggu rehat daripada pra-ppt (pra pertengahan tahun), ada lagi exam yang mendatang. Sedih woieeyy ;'(  

Apr 6, 2013

Throwback time

Heiey people. Today is the day. It's weekend guys! TV, Food, Running Man, To the Beautiful You, Vixx. Ah~ cukup-cukup sudah. Banyaknya dugaan tak nak bagi aku rajin. 


What is throwback? Macam orang buat hashtag kat instagram or twitter or facebook. Means kenangan masa lampau yang melampau indahnya atau sebaliknya. Or dikenali sebagai flashback. Tetiba aku teringat masa aku jadi newbie kat facebook, twitter, formspring, myspace, blog, tumblr. Noob gila time tu. Sangat terpesong dari kematangan. 




First social net yang aku ada ialah myspace. Time tu punyalah popular and famous amous lagi kauww. Kalah friendster yang tak tau apa functionnya. Aku siap buat background gothic lagi tu. Dengan lagu Aril af. Hesy ingat lagi tau setia di ingatan. Then, kita boleh pilih dalam lapan orang kot, and letak kat myspace punya timeline. Yang bestnya ada game macam pet society etc. 




And then, kematangan meningkat dan aku mula lah buat facebook. Tapi memula buat tu macam aman gila. no war hihiks. Takde eh group group ''syayew syayang shupo junior'' lagi. Yang pandainya aku pergi add semua orang yang aku jumpa and tegur dekat chat. Selamba gila bajetttt dah kenal lama pfft. Paling tak tahan aku pergi upload gambar-gambar duckface, lidah terkeluar kat facebook. Ya Allah, naifnya aku dulu. hua Orang pun like and comment lah. HAHAHAHA  Tak sangka sebegitu rupa. But, seriously mula-mula start ber-facebook ni memang best sangat! Ada banyak game yang best antaranya, Pet Society and lain-lain. Hari-hari balik sekolah aku main, and jaga pet aku dalam game tu. Tapi tak long last pun aku main. Makin lama makin banyak pulak group-group 'omey angat' kat facebook. LOL Bosan~ Bosan~ Bosan~ And now, kalau online facebook, check notification, then check news feed and share lah mane-mane yang patut. Hoho Itu lah rutin facebook harian aku..



Yaw. And this is the most exciting social network hihiks. Suka hatilah nak tweet apa pun. And yep aku start twitter-ing 2010 jugak. Tapi active tahun 2011. Sebab baru tahu function dia hoho. Erh but nowadays lah, banyak pulak team-team kat twitter. Contohnya, 'kinda', 'sistar'. Lebih kurang camtulah. Erk no comment about this. Kang tak pasal-pasal ada orang serang aku. Honestly, seriously! Memang twitter aku ter-sangatlah active dengan kesenanganny nak tweet. ;D



And the last one is Instagram yang membolehkan aku upload gambar-gambar. Bukan apa, agak segan lah nak upload kat facebook dan boleh ditengok oleh semua friends aku yang beribu tu. So, instagram ni rasa lebih secure. Papepun, this is mine: puterisabrina. :)


Okay. I think thats all from me! No time la to update new post. Kena curi-curi masa sikit. Oh ye, exam lagi 2 minggu! And maybe trial PMR bulan 7! Ah takutnya! Okay bye. :D

Apr 5, 2013

40 minutes in the dark huaa

Hello everyone, pembaca-pembaca blog sekalian. Assalamualaikum. Dah 2 jam aku kat rumah ni after balik from TUSYEN. That moment when i was waiting for my mom to fetch me at the tuition centre and i have to wait for 40 minutes. Baru ada kereta alza warna putih datang krek krek. Sedih sesangat bangat, sincerely, puteri sabrina.


Siapa yang kenal aku, memang aku tak suka lambat-lambat ni especially ada kaitan dengan sekolah, tusyen or whatever it is. Malu itu satu kepastian. But, first sekali ketakutan. Senang cerita, tadi aku ada tusyen sains. Dari kul 5.30 sampai lah 7.00. Yang sedihnya, tak pernah kots lambat lebih dari 15 minit. Ni hah sampai 40 minit. Kasihani hambam ini Ya Allah~ Thank God, first 20 minutes tu, ada adila teman. Okayla tu sebab tusyen ni dekat deretan kedai. Kalau kat rumah, ambiklah lepas 2 jam pun takpe. hihiks


So, back to the main point. Dengan suasana yang gelap and agak 'krik krik', aku pretend lah main phone wadehel takde wifi pon budget boleh ber-instagram kat situh. Erh, dengan kredit yang zero nya, apa boleh buat. But, luckily ada 2-3 orang yang still tunggu parents diorang but aku tak kenal?! Harapan je lah nak menebalkan muka pinjam phone sebab nak call. *em perhaps kalau terdesak sangat* Amende nya bawak phone but no kredit. useless. 


Tak lama kemudian, hari pun dah gelap giloks, sampai aku rasa nak jalan kaki balik rumah. Actually, takdelah jauh sangat but dalam perjalanan nak ke home sweet home tu boleh je jadi apa-apa. Still need to cross the busy road and have to face the doggies. erh, doggies? no way man.. Frankly speaking lah kan, memang aku nak balik rumah jalan kaki at the first place. But, bila tengok manusia-manusia yang berambut kerinting bawak botol tepi jalan, bagi sejuta pun tak hingin. Bukan nak menghina, takut weeeeey. tsk ;(


Nak jatuh lutut aku memikir apa nak buat ni. Aku takut mama lupa nak ambik, kereta rosak etc. Saat tu lah jugak aku terpikir nak beli basikal nanti so that aku boleh pergi tusyen sendiri and balik pun sendiri. Terjamin masa depan pergi dan balik. lol belah ah nak bawak kat depan rumah pun kena hon dengan kereta lain. *harapan menjadi layu* Yaaw seriously pernah sekali tu dengan selambanya bawak basikal tengah-tengah jalan. fuh trauma.Nasib menyebelahi aku. ;-)


Okay eh haa. LUCKILYYYYYY, mama ambik jugak. And alasannya sebab jam. Kalah KL gittew. But no way lah aku nangis tengah-tengah dunia tu. Sebak sikit lah. Sakit hati. hew. Kenapalah Ipoh bukan bandar yang aman tanpa penjenayah yang membolehkan aku berjalam kaki? #tetiba 


Heheks Itulah storynya sampai aku nak post kat blog ni sebab sedih sangat.  ;< Yang pentingnya, kat mana-mana pun kena bawak phone baru boleh ber-safe and sound. ;-)


p/s: Tengah addicted kat lagu on and on by vixx.
p/s/s: Addicted kat tarian vixx dalam lagu on and on.
p/s/s/s: Addicted gilerks dekat Hong bin and Leo atas kehandsomemannya. wink wink ~_~
p/s/s/s/s: i love friday! bye~~~~~

Apr 4, 2013

VACAY !

Annyeong! So, nak pendekkan cerita, 2 minggu lepas, aku ada pergi holiday dengan family. Malaysia, truly Asia. ohyes, dalam Malaysia bukannya dekat Koghea. But this time, just based on the signage, mama berjaya drive and finally arrived in Cyberjaya. congrats momah! As everyone knows, Cyberjaya ni biasanya orang ada kursus or hal kerja but jaranglah pergi holiday. But, seriously tempat ni cantik. calm je. First day tu aku stay dekat cyberview resort and spa. again, seriously cantik sangat! Dengan berkonsepkan tradisonal. Macam scenery dia ala-ala kampung tapi mewah. Bilik dia tersangatlah besar with 2 king beds. Good enough for five family members. Plus kitorang yang kecil-kecil ni. ahaks


And you know, bila kita terserempak dengan worker kat sana, diorang akan tunduk somthing like that lah and macam orang korea buat. lol happens. At night kitorang try makan kat hotel tu and the price of a plate of kueytiow goreng is RM 27.00 but worth sangat. The best kuey tiow ever lah kot. Memang jarang sikit lah kalau hotel ni makanan dia sedap because i think 50% western food kot. Ada jugak yang malay food tapi tak seberapa sedapnya. But this time, superlicious one. 



Food hunting. Secret Recipe menjadi pilihan. Sebenarnya.. aku tak suka pun makan kat sini. Because of the CAKE, iolls ikut jer. hews But, yang lain not-my-tipe-hee-hoo. Sincerely, me.




Oh yes. Esok malamnya pulak, i-city aku dtg with le' cousins. :* Disebabkan ini bukanlah first time bagi aku, tidaklah sebegitu teruja. And snowalk we comez. ;-) And because of my keseganan, iools tak naik lah tiga batang slide tu. Tak sanggup turun macam gegila sambil dilihat oleh orang ramai sobs.


Kalau dulu, aku active sangat upload gambar kat facebook, blog, etc. But now i'm done. Hoho Kan instagram hado. So, I spend most of my time kat Instagram lah : puterisabrina. publizity kejap.
Berbalik pada 'vacay!', kitorang bukannya pergi mana-mana pun sangat sebab melepak(p) kat hotel pun lama. Yknow, banyak benda boleh buat kat sana termasuklah swimming. hiks. Oh ya second hotel tu Pullman something something... ohgodddddd! lawa sesangat hotel dia. okay haha thats all for nowh. many things to do due to the 'pmr haunting'. bye!