Apr 5, 2013

40 minutes in the dark huaa

Hello everyone, pembaca-pembaca blog sekalian. Assalamualaikum. Dah 2 jam aku kat rumah ni after balik from TUSYEN. That moment when i was waiting for my mom to fetch me at the tuition centre and i have to wait for 40 minutes. Baru ada kereta alza warna putih datang krek krek. Sedih sesangat bangat, sincerely, puteri sabrina.


Siapa yang kenal aku, memang aku tak suka lambat-lambat ni especially ada kaitan dengan sekolah, tusyen or whatever it is. Malu itu satu kepastian. But, first sekali ketakutan. Senang cerita, tadi aku ada tusyen sains. Dari kul 5.30 sampai lah 7.00. Yang sedihnya, tak pernah kots lambat lebih dari 15 minit. Ni hah sampai 40 minit. Kasihani hambam ini Ya Allah~ Thank God, first 20 minutes tu, ada adila teman. Okayla tu sebab tusyen ni dekat deretan kedai. Kalau kat rumah, ambiklah lepas 2 jam pun takpe. hihiks


So, back to the main point. Dengan suasana yang gelap and agak 'krik krik', aku pretend lah main phone wadehel takde wifi pon budget boleh ber-instagram kat situh. Erh, dengan kredit yang zero nya, apa boleh buat. But, luckily ada 2-3 orang yang still tunggu parents diorang but aku tak kenal?! Harapan je lah nak menebalkan muka pinjam phone sebab nak call. *em perhaps kalau terdesak sangat* Amende nya bawak phone but no kredit. useless. 


Tak lama kemudian, hari pun dah gelap giloks, sampai aku rasa nak jalan kaki balik rumah. Actually, takdelah jauh sangat but dalam perjalanan nak ke home sweet home tu boleh je jadi apa-apa. Still need to cross the busy road and have to face the doggies. erh, doggies? no way man.. Frankly speaking lah kan, memang aku nak balik rumah jalan kaki at the first place. But, bila tengok manusia-manusia yang berambut kerinting bawak botol tepi jalan, bagi sejuta pun tak hingin. Bukan nak menghina, takut weeeeey. tsk ;(


Nak jatuh lutut aku memikir apa nak buat ni. Aku takut mama lupa nak ambik, kereta rosak etc. Saat tu lah jugak aku terpikir nak beli basikal nanti so that aku boleh pergi tusyen sendiri and balik pun sendiri. Terjamin masa depan pergi dan balik. lol belah ah nak bawak kat depan rumah pun kena hon dengan kereta lain. *harapan menjadi layu* Yaaw seriously pernah sekali tu dengan selambanya bawak basikal tengah-tengah jalan. fuh trauma.Nasib menyebelahi aku. ;-)


Okay eh haa. LUCKILYYYYYY, mama ambik jugak. And alasannya sebab jam. Kalah KL gittew. But no way lah aku nangis tengah-tengah dunia tu. Sebak sikit lah. Sakit hati. hew. Kenapalah Ipoh bukan bandar yang aman tanpa penjenayah yang membolehkan aku berjalam kaki? #tetiba 


Heheks Itulah storynya sampai aku nak post kat blog ni sebab sedih sangat.  ;< Yang pentingnya, kat mana-mana pun kena bawak phone baru boleh ber-safe and sound. ;-)


p/s: Tengah addicted kat lagu on and on by vixx.
p/s/s: Addicted kat tarian vixx dalam lagu on and on.
p/s/s/s: Addicted gilerks dekat Hong bin and Leo atas kehandsomemannya. wink wink ~_~
p/s/s/s/s: i love friday! bye~~~~~

2 comments:

  1. HAHAHAHAHAHAHHA seriusly, kaktn gelak gegiles. HAHAHAHAHAHAHAH. lawak lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini tidak lawak. ini phobia/trauma. huhu XD

      Delete

thanks for reading this post ♥