Jul 29, 2013

Betul ke dah nak raya? #speechless monday

Ahlan wasahlan. assalam. Ya Allah, dah nak dekat dah 10 ramadhan terakhir which is semua umat Islam sangat digalakkan untuk membuat amal kebaikan (supposed to be done every day, every time, every hour though). Sungguh tak ku sangka nak dekat raya. Yang agak sedihnya, aku tak berapa nak feeling sangat sebab banyak kerja, raya pun maybe sampai second day je, lepas tu tak pergi mana-mana and ken-cousin pun balik awaii. Sila sedia untuk bersedih. But, tak sabar tu mestilah! Gila tak happy raya?! 


Apa yang aku tak berapa nak sangka sangat tu, baju raya pun belum beli sih. Okay la, i complete outfit for one day, which is baju yang casual. Yang baju kurungnya tak beli lagi, kasut lagi, shawl lagi *er*. Bukannya tak beli, memang penat ya amat masa aku shopping hari tu. Berderet 3 hari cuti aku pergi merantau satu ipoh cari baju. tak worth langsung! Yang jumpanya, satu kemeja, and one jeans. Kasut memang berlambak lah kat shopping complex tu. Aku je yang muak tengok semua kasut. Tak ada yang berkenan. Betullah! Kali ni memang susah nak pilih outfit for raya. 


Okay dalam bab bab kasut ni, aku memang out la wedges/heels. too high is not good okay. well im 168 cm dah, nak tinggi mane lagi. so, wedges out. Nak pilih flat toe ni susah sebab most of them sama je pattern. Yang aku dah ada pun sama je macam kat kedai. 2 days ago, aku jumpa la sport shoes, takla sport shoes sangat, bukan sneakers tapi dia macam kasut and bertali and ada tribal print kat kasut tu which is really adorable! blinking blinking i tengok. tapi ada masalah la nak digandingskan dengan baju kurung. hm then, okay peee. unique (Y) Apa yang aku agak sedih, ada mulut yang mengatakan aku macam Guy. ganeh la ni cerita dia. memang lawaks sangat! --' Literally aku minat fashion, but aku tak minat nak menggayakan nya. biarlah sederhana. bukan menyusahkan orang puns kans. anyhow, kalau pasal sportshoes tu tak patut kot, macam er apa yang lelakinya? orang yang cakap tu tak tahu fashion hahaha. but, aku macam chic sikit and not-so-girly. Like be yourself la, dont try so hard to be so lovely and milky. eyh


eh bytheway, hari ni second day trial pmr. told ya, Sejarah bapak susah gila. Tapi aku tak nyesal tak tidur malam sebab study sejarah. At least, we know something walaupun lupa balik muehehe. And paper BM pulak lagi 5 minit tinggal to finish up my essay. oh well panjang memang panjang, banyak merapu blabla. Esok geo and bi. Geo weh favorite subject of the year! ._. Dalam sejarah kurang daripada 5 kali aku dapat A. sekian terima kasih.


Oh ya, selamat berbuka, selamat bersahur, selamat beli baju raya. everything is selamah. wassalamu. 


p/s: dont judge me if you aint know me well. screw who does ! come on la, bulan ramadhan, marilah sama-sama melakukan kebaikan, ya ummah. 

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥