Mar 28, 2016

Mom and Her Jokes

This entry is gonna be a simple one. 

Jadi, semalam aku lepak-lepak dekat tingkat bawah sambil sort kan tudung-tudung untuk business mama. Sambil tu, aku sembang-sembang dengan mama pasal macam-macam la. Oh, ig business nya ialah @nanahijab71. Mohon ke sana untuk membeli shawl yang tak terkata murah harganya, and you know what, i wear nanahijab gitu.

Okay, lepas tu mama ada offer aku. Dia cakap, 

Nak shawl tak?

Aku pun kata boleh je kalau nak bagi. Lepas tu, dia suruh aku ambil satu shawl yang warna putih ni. I was like, yang mana?! Pastu mama kata

Tuu. Yang corak MH tu. 


LOL. Aku pun semangat cari mana shawl yang ada tulisan MH. Tak ada pun. Aku macam loser kat situ, sebab tak nampak apa yang mama nampak. Aku rasa mama geram tu, dia terus ambilkan untuk aku.


NI HA SHAWL MH TU. DEPAN MATA, KAMU TAK NAMPAK KE


I terus burst sebab I didn't really expect that that was the shawl. Nak tau shawl apa shawl MH tu?





This one. I didn't know why on earth that mama insisted that this is some kind of MH pattern>> loser

Lepas mama explain, lagi aku burst teruk and cerita dekat adik aku semua. Last-last, mama kena cop loser. LMAO. She actually thought that i'd understand whats the meaning of MH atau dari shortform MH370. I didnt know that she really meant it!!! Kenapa dia tak kata plane instead of MH. Maaa........... u r so funny. And dia deny jugak. Dia berkeras nak cakap tu corak MH. okay.... you won. 


Well, this is a critical thinking one lol. I should've known the hidden meaning of it. Mama saje nak test tu. 

No comments:

Post a Comment

thanks for reading this post ♥