Dec 30, 2011

Review Ombak Windu :D


Hey peeps! Assalamualaikum! hehe *saya dalam mood yang sangat baik dan agak berdukacita atas cerita Ombak Windu itew. weyy tolong lah hamba. Aku rasa nak nangis, nak tidur, nak jumpa aaron aziz ketawa. But, aku tak puas hati dengan cerita Ombak Rindu ni. Pehal sedih sangat lagu dia. Tak boleh nak sedih lagi ke hah? Cukup lah dah buat aku nangis. *actually, takde lah nangis teruk sangat sampai mengalir tak henti henti. entah, air mata aku ni baik sangat simpan untuk kesdihan yang lagi membara nanti.


Btw, Osman Ali and Fauziah.. Thumbs up! I love the movie. Sumpah serana aku kata best gila. menyesal pulak tengok cerita tu asyik menghantui aku jeh. phuihh. Lepas ni nak cuba tak nak dengar lagu tu dah. hehee Aku ni tak main lah cerita romantik cam ni tengok kat wayang. Aku tengok kat astro first pun bolleh. Lagi shok. Hambik kaw aku nak pakai apa pon tak kisah nak baring terbalik pun boleh. Kalau kat wayang duk tegak macam tunggul buat peeee?!! 


Best tengok kat rumah weyyy. Yang dah tengok kat wayang tu disarankan supaya tengok lagi kat astro first. Tapi kan dah ada beberapa orang upload kat ypoutube. memandai je hanggg ada permission ke weyy? lol Yelah kalau novel lagi lah berkesan untuk buat aku menangis. :')



Suweett. ngehehe erhhhhhh, Aaron Aziz! 




Auuwhh. I love them in this movie. Hope korang boleh gandingkan lagi diorang dalam cerita lain. :) hee


hmm. Aku sebenarnya really suka gila dengan Lisa Surihani. But, dalam cerita ni, dia tak berapa nak menjadi sangatlah. Maybe watak dia tak sesuai. hmm. btw, yang watak Mail tu takde lah sangat dalam novel ken? hohoho xD haha kayylah bye bye Assalamualaikum! See mehh in the next entry! S-O-O-N! :D




Dec 29, 2011

Title? I don't know. serious. -,-'


Hello fellas! Assalamualaikum. haha Title tengok sikit.  Btw, ntah lah. Serious tak tahu nak buat title apa dowww. I have no idea at all. So, topic apa yang nak dibincangka  kali ni? mwohoho. Sekarang ni kan aku dah rajin sikit lah nak online je memanjang. Dulu-dulu, nak tunggu youtube loading pun malas. But now aku dah active balik blog, faebook, tumblr, twitter. :) 


hee. erkk. wait ehh. 



Cantik tak weh? Aku nak sangat sangat sangat bilik camni. ♥ baideway, this picture credit to Loren. Usha usha lah tumblr dia. Banyak cute stuff kan situ. Bukan aweks hotstuff eh. LOL

Erkkk Kbye. Saje jee nak show off bilik aku yang cantik giloks bagai tu. mehehe. Kaylahhh. Assalamualaikum! :D

Dec 28, 2011

Finally Opah...


Hey Peeps! Assalamualaikum! hehe Countdown lagi 3 hari nak masuk new year! 2012. Ada orang cakap kiamat lah. malapetaka amende haa. Tapi, semua itu jangan dipercayai dan jangan tidak dipercayai. errkk. camnilah, korang tak payah fikir pun benda karut macam tu ngerti? :) good. heyheyhey 


Tak sabar nak tunggu tarikh camni 12/12/12 cantik woo. Tapi bila masuk 2013, no more beau date. Ahh sudah. 2012 belum masuk nak fikir masa depan. ohh  haa yeah finally, opah dah keluar hospital :) Alhamdulillah. Before ni pada tarikh 22 December 2011, beliau telah masuk wad uuntuk dibedah pada hari berikutnya iaitu 23 hb 12 2011. hewhew


Aku takdelah tunggu luar bilik operation tu. Aku menanti berita di rumah. hehe Doa di rumah sudey. Takdelah. Hospital kerajaan, mane boleh ramai ramai duk situ, kang kena halau, merempat aku kat luar hospital tu kang! Watlek lah pak gad! hailaa Takkan nak lawat opah tersayang pun takboleh lereeee. 


Kayy foinee leeeh. owhh Lupa nak explain further about operation apa kebende tu. Actually, my opah memang ada sakit kaki, so beliau buatlah operation kaki. But now, alhamdulillah. Sekarang, opah dekat rumah my aunt, Mak Yang :) Kebetulan ada Kak Mira boleh jaga opah sementara nak sembuh from luka tukann. 


Almaklumlah lagi seminggu nak sekolah, siapa mau jaga dong masa opah kat rumah.Nanti kot kot nak pergi toilet camane kennn? hohoho ehhehh awak, sekolah nak dekatleee. okayserious terkezut sampai tahap yang erkkk ''whattt? ehh lagi seminggu sekolah ke weyy? hmmm... homework tak siap siap lagi'' So, I'm so sorry dear teachers. Tak dapat siapkan homework hikhok. 


Ewh ewh. ite tak tunjuk lagi kan gambar opah ite yang comels tu? ngehehe *ayatgediksjap pffft So, have a look gambar bawah ni :)



Hikhik. gambar ni credit to Kak Mira! :) So, good night guys. Nak tidur dulu~ Assalamualaikum :)

Dec 27, 2011

Wordless Wednesday #5 | Kasut Bunga

 
Haloo guys! Nahh see this.


(credit to Loren)

auww. haha Di, Malaysia ini, ada tak kedai yang jual sepatu ini? lucu sekali kan? *lucu = comel* bunga-bunga hohoho :)

Dec 26, 2011

Back to January




Nak tunjuk sikit kecantikan penyanyi 'back to december'. Taylor Swift :)

Time nak cuti. Nyanyi lagu Back to December. But now. Oke haaa Assalamualaikum guys, gals! Apa khabar di bulan terakhir pada 2011? Excited nak masuk alam baru? Setiap tahun, mesti cakap ada azam baru le, mulakan hidup baru lah. Tapi berubah ke arah apa pun aku tak tahu. Maybe ke arah kebaikan? Or kejahatan?


Tipu lah kalau korang semua takde homework. Maybe yang form 1 and form 4 tahun depan FREE! But seriously banyak giloks giloks homework aku. Siapa yang kenal rapat aku ni, well you know me right, tersangatlah suka tangguh kerja. Sebab tu lah aku jenis 'have fun' dulu. Walaupun homework tak siap, hati tetap senang. wahhahha?


Aku kan jenis yang bertangguh. So, siapa yang jadi room mate aku dekat university nanti sangat bertuah kerana mempunyai kawan yang happy go lucky ni. seriously aku cakap. Korang patut bersyukur. Tapi, mungkin ada beberapa habit aku yang korang memang benci haha dah lupakan soal ni. muehehek. 


So, kepada form next year, mesti korang terlalu excited sampai mimpi mimpi kan nak masuk ke alam sekolah menengah? Aku dulu sejibik perangai cam tu. Tapi, lain pulak jadinya. But now I'm happy yey! Tapi, kepada yang dapat asrama, doakanlah atas kebaikan senior senior yang handsome, baik, hot, comel. erkk. dan cool. 


hmm so, korang dah beli barang sekolah belum? cettt aku baru beli semalam. Itupun dah lupa, ehh nak beli apa ye? trololol Dah lupa nak beli apa. seriously weh I asked my mom what should I buy? ohhh. dah lupa, hanya ingatkan beberapa hari lagi cuti yang tinggal seciput je. 


lalala kepada form 5, sila menjerit kerana bulan Februari nanti ada doom's day yang datang menghempuk diri anda nanti. Dan seronok dah tamat alam persekolahan. Yang aku ni lagi 4 tahun menanti. Siapa malas nak pergi KOKO angkat tangannnnn! xD Ye, saya termatlah malas nak pergi KOKO. Malas malas malas sesangat. Tapi, best jugak kalau dapat makan. huwehuwehuwe.


kayyfine. entry ni dah lebih dari had. So, bye guys assalamualaikum. 

Dec 25, 2011

HOLIDAY IN MARINA COVE RESORT.


YAWW hehe Okelah sorry tu memang patut lah diucapkan kepada peminat setia I. Dah takde entry cam dulu lagi. Ye, komputer rosak dan saya malas nak buka blog bagai ni. hehe And diucapkan Most WELCOME kepada yang memang sebenarnya muak tengok entry gediks I okay. So, I nak mulakan cerite dong skrg ni about percutian yang menyeronokkan ni. Di mana lagi kalau bukan di Marina Cove Resort, Lumut, Malaysia. Best tau. hihi 


So, kitorang pergi tu mandi kolam, ada water park. Tapi tak besar pun. Pun boleh kan. Tapi seriously air kolam hotel dia sejuk gila macam dalam freeze! erkk okay itu melampau sikit ler. tapi, memang sejuk walau pakai long sleeve pun. So, jom godik godik dulu gambar yang ada! :D



HAA guys. gambar ni kat laut. Namanya Teluk Batik. Memang bersih+best gila. Aku je tah mane pergi masa ni. So, digantikan dengan adik and my mom. :P



Taraaa. Malam ni pulak makan dekat medan ikan bakar. sea food ngeee. HAHA But, yeahh you know. Aku tak makan seafood. xD Makan telur je sudah. Aku boleh  jerit kalau tergigit udang. Kepada future husband aku, nak udang masak sendiri dong! >.<



Ini adalah kedai barangan dari laut. Kat Pekan Lumut. cantikk wohh kerang kerang dia. Tapi yang tak tahan tu nak cari parking. *bajet macam aku yang drive* :/



Next, masa nak checkout hotel. Tapi, seriously hotel dia okay. Tapi aircon anda tak boleh dinaikkan suhu. SEJUK. Menyesal tak bawak seluar panjang tebal 1.5 inci. But, puas lah dengan theme park, kolam dia. awesome ;)

Hmm. I think dah panjang berjela-jela dah kan entry aku kali ni. Thanks guys yang sudi membaca blog si comel lokek saya ni. ngehehe. bye Assalamualaikum. :)

Dec 22, 2011


Peace yaww. ngehe. So, haha *speechless. Nothing to say. o,o hmm, so school holidays? homework? facebook? tweeeet? go for holiday? yeayy. Let's rock the holidays!  Korang of course lah dah rancang mende nak buat time time holiday cam ni right? Yelah, bukan senang nak tunggu cuti sebulan lebih nak datang. err Nope. Tolak hari buat homework, jadi berapa je kan. Tapi, sesetengah orang cakap merancang apa nak buat ni selalu tak menjadi. I don't know. But I think most of my plans menjadi jee. Cehh bukan nak berlagak or what, just yeaah, you know timetable tu penting rite? So, use lah the timetable to plan everything. Terutama sekali time cuti ni. Banyak gunakan untuk komputer. yow? 


1/5 of the holidays dah digunakan untuk  tidur. So, 4/5 lagi untuk apaa? haha Nahh I wanna share sikit my planni.


1. First, nak habiskan duit dengan beli komik. Dalam diam, I ni sebenarnya minat giloks dekat komik. But, aku ni bukannya jenis nak show off kat orang. So, now dah tahu kan. hehe COMIC~COMIC~ Btw, novel jugak menjadi pilihan duit untuk dihabiskan. Lebih banyak membaca, lebih banyak ilmu rite? So, belilah novel dan komik bebanyak!!


2. Next year aku dah form 2. Banyak benda nak prepare termasuklah homework. I plan I want to finish my reading lah kan dalam novel BM form 2. Takut, ketinggalan lah pulak. Tapi, satu helai pun tak sentuh. No mood. :) Homework pun aku tahu from my friends yang baik hati menanya about homeworks. Thanks guys. I really appreciate that. :)


3. Third one is wayang! Itulah salah satu habit aku. Bukan habitat eh. Tapi wayang pun bukan main hentam je nak tengok cerita busuk busuk tu. Kalau setakat cerita melayu tu, tengok astro first pon boleh. yaa pokoknbya, i ni jenis tengok cerita penting penting je. heheh


4. Ikut mood jee. Hobi i ni bukan tetap. Ikut mood lah nak buat benda apa. :P So, I think thats all dah all out dari hati kecil saya ni ewahh. so, bye assalamualaikum! arigato gozaimas! :')