Sep 30, 2011

My First Try #Omelet

cute, girl, photo, skinny, vintage

Source: Favim

Hai and Assalamualaikum. Sudah hampir dua ke tiga hari aku tak update blog. Okay Banyak sebab sebab dia. And aku terlalu penat. Sekarang, cuti baru ada masa sikit. hoho Kali ni, aku nak update about my first try. Korang tahu apa benda yang aku seronok sangat sampai kata MY FIRST TRY?   

Sebenarnya macam ni. Satu malam ni, nak dinner tak ada lauk ayam. Aku tak makan udang, sotong segala jenis lah makanan laut. Geli dan sebagainya. Kalau nak usha usha tu boleh lagi. Kalau nak makan, kirim salam je lah. Okaylah.  Tahu Omelet? Telur dadar dari punggung ayam tu. Sedap kan. Aku lagi suka makan tu daripada makan nasi dengan udang.

So malam tu, memang tak ada lauk darat. Cuma ada ikan, udang dan sebagainya. pfffft Ikan pon aku tak makan :) Lepas tu, aku suruh jugak masak telur dadar. And jawapan dia ''Buat sendiri'' Okay. Aku dengan selamba badak je goreng telur dadar sendiri.

HASILNYA?

Haprak tahi hidungtawar. Okat serious tawar. Garam dia tak secukup rasa. Anyway, still happy sebab telur tu menjadi dengan cantiknya. Nak ON api pun  takut. hoho I was really happy dapat menjayakan misi tersebut. muahahaha. Okaylah. Sampai di sini je aku nak share about this. Bye bye Assalamulaikum. :D

Sep 27, 2011

#1 Addicted - Randy Pangalila

Assalamualaikum dan selamat pagi. Kenapalah zaman sekarang ni banyak sangat benda or menatang yang cool, hot, cute or something macam tu. Tak boleh ke simple simple je. Ni yang buat aklu obses sangat dengan sesuatu benda tu. :') First addicted ni, aku addicted dengan Randy Pangalila. Tak lama lagi, aku akan jadi isteri dia. InsyaAllah. --' Tolonglah, kalau aku dah obses dengan something tu, mesti kalau nak hilangkan kena ada orang/benda baru datang. hoho Tapi, aku rasa kali ni Randy Panglila takkan hilang daripa aku.  



Source: Google Image

Cuba korang tatap betul betul muka dia. Hotnye. Takpe, hari ni maybe dia yang jadi husband aku, sikit lagi aku bercerai kot ada suami pulak. Bye. :)

formspring.me

Ask me anything. But mind ur manners. ♥ http://formspring.me/pu3sabrina

Sep 26, 2011

Rutin Harian Aku!

Hai korang. Assalamualaikum. Whaddup? :D Today, aku nak share sikit pasal rutin harian aku. Yelah. Kauorangyang sekolah pagi ni tak tertanya-tanya ke apa rutin budak sekolah petang. hihi Aku lagi suka kalau ada banyak orang tanya. Tapi janganlah sampai memenuhi ruang formspring aku tu dengan soalan gila. Faham. Jom le meninjau rutin harian aku ni. 


girl, hair, light, sky, summer

Sorry Terlalu obses dengan photography. :D


RUTIN HARIAN AKU ISNIN-JUMAAT

6.45 pagi : Selalunya sebelum mak aku hantar adik adik aku yang lain ke sekolah, dia mesti kejut aku untuk solat subuh. Solat takkan dilupakan. Sekali aku bangun takkan aku tidur. Tak ada mood nak tidur balik. And  risau kalau kalau bangun lambat.

8.45 pagi : Sambil buat homework/ulangkaji sambil tengok CSI di AXN.

9.40 pagi : Wajib tengok Amazing Race in AXN. Takkan kulepaskan walau satu episode. CEWAHH. 

Then, sambil sambil tu sidai kain, basuh kain, angkat kain and breakfast andddd main dengan Hipo (The cat, huhu) *Teruja guna perkataan huhu  sebab dah bertahun lamanya tak guna. pffft Orang kata, ayat 'boyan' Apa tu? lol

12 tengah hari : siap lah pergi sekolah. Amacam best tak sekolah petang. Anyway, sekolah petang ni boleh skip banyak tengok tv. Itulah yang bagusnya, sebab pagi pagi bukan ada cerita best banyak pon. Beruntunglah dapat belajar je. - -' pfffftokay tipu. Serious marah ni banyak skip cerita best best XD

Kaylah BYEBYE. Itu je rutin harian kita. Jom lah kongsi bersama. hoho LOL 

Sep 25, 2011

New Aite? ♥

Hai and Assalamualaikum. How's your day? Good? haha Kay Perfect. Today, new header, new background. But the template is still okay washed denim. Cuma besarkan sikit je body dia. Camane ? Cantik dan lagi kemas tak. Actually, ni tak de pon inspired dari sesiapa pun. Just tetibe ada idea tersendiri. Nak bagi warna background tu plain but still tema warna pink. Tak lah lari sangat kan.


Header Baru

See ya. Header aku terletak cam gituu je. No picture, just wordeh. Baik korang mengaku cantik. Actually, my younger sister yang buat. Bak kata Kak Fathin : Otai Blogger ---> Nurul Hanis Siapa tak kenal dia, balik kampung je lah tanam sayur.  Memang pelik lah. Kalah aku. Serious wohh. = =


Gambar Shoutmix Baru


Camera? I like. <3 You know why, sebab bila kita mcam suka camera ni, macam cool je. Comel je. And picture tu credit: Nazuha, Hanis' friend. :D Okaylah. Aku rasa dah tak ada apa yang nak tulis or post dah. Cuma nak menyatakan benda baru ni je. SO, Wassalamualaikum. :)

Sep 23, 2011

I Love Him! Only Me!

Hai korang! Assalamualaikum ! Rasanya, kita masih di bulan syawal kan? XD Dah lah lupakan syawal. I know memang kalau raya, semua orang update about raya. Kan aku buat entry about EID Part1 . But, tak ada sambungannya sebab ada kemalasan yang melanda. So, fikir fikir balik, dah give up. Malas dah nak buat pasal raya. Alah. Raya pergi mane je pun. Tak ada apa nak cerita. 


ADDICTED? hah? hah? hah? Banyak bukan main lagi menatang yang aku addicted. Okaylah. Setiap orang macam tu, Contohnya, my cousin dia addicted about Lee Min Ho selama 2 bulan atau lebih? Sekarang ni demam tu melanda kat aku. Tapi, bukan si Gu Jun Pyo tu. Si mat indon. 


Korang tahu tak cerita Hingga Akhir Waktu yang sekarang ni disiarkan di astro ria pada pukul 6.30 petang dan ulangan 11 malam, serta ulangan kesemua episodes dalam seminggu pada hari sabtu? Okay. Ni bukti yang memang aku dah addicted dengan cerita menyakitkan hati tu. 


Bukan apa, cerita indon bisalah. Siapa tak tahu character dia. Ada couple baik, jahat. Si jahat nak kacau hidup couple baik. Fitnah menfitnah. Upah mengupah. Memang sakit jantung aku tengok cerita indon ni. Tapi entahlah apa daya tarikan yang diorang buat sampai aku pon cantikmenariktertarikkaumemangdebom. 


Cerita dia sama je lebih kurang macam cerita indon yang lain. Tapi, cerita ni lagu tema dia best. Sampai sehari, aku dengar berulang-ulang kali, tak termasuk lagu dalam cerita tu. Aku selalu dengar dekat benda yang aku addicted satu lagi iaitu MP3. hoho. Tajuk lagu dia Hingga Akhir Waktu by Nineballs. Korang wajib dengar. Sedap kanmain. 


Okaylah. Lagi satu, sebab aku addicted ialah hero dia. muahaha Nama sebenar dia Lucky Perdana. Dalam cerita tu, nama dia Galang. Okay, dalam cerita ni memang banyak kebodohan dan kebengapan. Nka tahuuuu? Tengoklah wajib tengok okayyyyyyy. Sebagai pembuka bicara sebelum kauorang addicted dengan benda ni, come on come on lets check it out this song, Hingga Akhir Waktu by Nineballs. ;D Bye Assalamualaikum!
Aku bagi sekali dengan lyrics supaya korang boleh enjoy. Terimakasih.


Sep 22, 2011

About Bloggers Nowadays ;D

Assalamualaikum! What do you think about perubahan blog aku ni? Aku rasa tu dah cukup serabut dah. Lagi sakit hati adik aku cakap ''Alah, lebih kurang sama je macam blog orang lain'' Betapa sakitnya hatiku ni. Piiirahhh. Suka hati aku lah. Now, aku nak buat perucapan sikit tentang blog aku dan bloggers yang aku kenal. :)


First sekali, terima kasih kepada follower yang dicintaik  kerana sudi menfollow blog aku ni. Tak tahulah sebab apa korang nak follow. Satu je aku  harap. Korang baca entry aku yang suci mulus ni. Nak proof  nya aku bangga sekarang ni *walaupun tak berapa sangat. Sini aku tunjuk yang aku dah ada 100 followers. Woshh, bukan lah 99. Eh silap, 101. Eh noooo, 100. Pulokk dah. Apakah? *questionquestion 


Proof 1.




Ni proof yang boleh korang tengok sendiri kan? xD

Proof 2

Click lah kalau nak nampak dengan lebih jelas. Ambik hang dekat dashboard aku.

Proof 3. 


Yang ni lagi mendalam sikit. Okaylah. Ni je. Tapi kan aku ada problem sikit lah.

Problem?

Hai. Problem aku sekarang ni banyak benda aku nak tanya about blog ni. First, aku ada 99 followers. Then, naik 100. Alhamdulillah. Bila refresh balik, 99 balik. Apee daa. Bila reopen balik, 100. Kurengg. Kau nak main taik dengan aku ka? *errkkk Lupakan ayat gangster tersebut. Last, naik lagi 101. Masa tu happy kott dah naik dengan mendadak. Rupanya, hang tau dak followers aku turun 100 balik. Ni masalah orang nya ke? Atau blogger setting problem nya? Aku tak kisah kalau followers aku sikit. Cuma, aku rasa macam gila gila sikit bila followers turun naik.

About Bloggers Nowadays.
Okaylah. Kalau korang pandai, trend apa bloggers sekarang guna? Sorry ye, entry ni bukan untuk mengutuk tapi untuk memberi pendapat aku dalam dunia blogging ni. :) First tentang header. Kalau dulu trend trend yang ada gambar doodle lah, apa lah. Now, shrenkkkk dah bertukar wajah nampaknya. Means dah tak da gambar dah bagi sesetengah bloggers remaja. Yang ada hanya tulisan. Bukan nak kata aku tak tiru sesiapa idea nak buat header macam tu, header aku tu dah lama aku guna sejak azali lagi. *Melampau tu. For me, dah berhabuk dah header aku tu tak tukar tukar.


Second, err Navigation. yoah Navigate. You know apa ke benda navigate tu? Dia macam senarai pages yang korang ada. Dulu, style macam aku punya nih. 




Click untuk tengok dengan jelas. Dia dekat bawah header. Kalau sekarang ni, buat dekat sidebar. Dah mcam menu bar. Yang boleh pilih-pilih gitu. Memang lah cantik. Tapi cuba kita buat something new. Tak percaya ka? You lihat sendiri ma blog orang lain. Serupa, sejibik semuanya ada. 


Thirdy, warna tulisan. :) Kalau aku sekarang ni buat tulisan warna hitam. Tapi, kebanyakan bloggers warna kelabu. Tu trend lah sayang. Trend trend. For me kan sekarang ni, kalau ada orang promote blog dia, aku akan pergi and kalau style blog dia sama  je, serta merta aku akan tutup. Dah boring lah, cukuplah 10 blog yang aku dah follow tu sama je style. 


Fourth, about cursor. You know what? Dulu, mustache. Sekarang cursor kecik cemeot warna warni. Aku dah boring lah jugak dulu aku guna cursor mustache, so, aku tukar kepada cursor biasa iaitu cursor anak panah beso putih kuno. Tu cursor aku ye. :D 


Lastly, Are You A Copycat? Haha Itu adalah ayat yang selalu terkeluar dekat shoutbox. Yeah. Come on lah. Shoutbow trend dulu kan jenis yang boleh slide tu. Bila dah maju, boleh blink blink chakablink blink. Maksudnya, macam pop up lah. Aku still guna yang tu boleh nampak tulisan dengan jelas. hoho Senang nak baca semua orang shout dekat kita. Sekarang ni, jenis terpacak dekat sidebar je. Aku tak kisah kalau dia besar gedabak and boleh tengok tulisannya dan hasil shout shout orang lain. Tapi, kalau setakat ada box untuk tulis apa yang kita nak/shout, baik tak payah. Guna macam aku kan baguih.



Ni le I punya. hihi. 

Segmen tu dah habis. So, sekarang aku nak memberi pendapat sikit or tegur. Aku tengok banyak jugak orang copycat ni. Tapi, bagi yang tak ada kena mengena dalam hal copycat tu, baik jangan menyebok. Kau ingat kau terror sangat lah nak backup si mangsa copycat tu. Niat kita tu macam mana? Kalau niat kita nak tegur kesalahan copycat tu, tak pe. But if niat kita nak memaki hamun copycat tu, kita dua kali lima je macam dia. AKu tak sukalah orang yang menyebok ni. Sorry lah. Korang pon sama lah macam orang lain. Ingat blog korang lain sangat ke. Idea pon ambil dari blog lain kan? Kalau tak, kenapa sejibik semacam jeh. Bertaubatlah. Jangan bajet sangat. Tipulah korang tak pernah curi doodle dari tumblr. Ramai kot. Blogger famous pon ada terkena jugak, :) Assalamualaikum. Harap harap ingatlah pesanan ini. Muahaha

Note: Ini sekadar peringatan sahaja. Don't take it serious. But, aku nak jugak korang faham dengan serious. Bye. <3




Sep 19, 2011

Merewang Apa Kau?

Assalamualaikum. Sebenarnya tajuk kat atas tu merujuk pada ini = Aku memang addicted kat benda baru woah. Kaylah. Lepas ni aku bagitau menatang apa yang aku addicted sangat sekarang ni sampai aku nak kahwin dengan dia. ;) Takpe. Jom tengok lepas ni.


First, aku teringin sangat nak beli benda alah ni:-


Source: Google

Nahh. you see. Betapa come lote nya benda ni. Ni camera lah. Nama dia AQUO LOMO CAMERA. Aku tak ada hal pon nak beli benda ni. Below RM100. No hal, cuma advantage dia ni aku sedih sikit. Satu, tak guna battery. OhhYeah. Senang je, guna film. Tapi, satu je aku geram gegila ohh. Takde lubang nak sumbat wire USB. Boleh le upload kat facebook ke, blog ke. Untuk saje saje je tangkap, then cuci. Hmm. Tapi, ni lah harapan aku nak beli benda ni. Benda ni ada bermacam-macam jenis dan warna dan corak dan semuanya! MUAHAHAHA Jangan risau ;) Aku akan berjuang untuk beli camera ni. 


Second, 


GOOGLE

Taraa. Nampak tak MP# Player kat atas tu? hooray Aku dah jumpa balik  mane aku letak. hoho Thanks my sister, Sarah yang jumpa benda ni. Dan sekarang ni, aku tengah mengupload lagu lagu terbaru untuk disumbat kedalam MP3 aku tu. 

Thirdoo:


Ehh Bukan yang ini, lagu tema dia, Hingga akhir waktu. Tak tahulah kenapa o.O Comel sangat suaranya. Okiedokie lah. Tu baru je Top 3. Kang aku tulis semuanya, mau jadi  top 23. muehehe Kaylah. I'm going to school. Bye bye. Assalamualaikum. 

Sep 18, 2011

Hantu Bonceng Finally!

HOHO Assalamualaikum! Happy Saturday! Watcha doing? Update blog? Kita suka update malam malam sebab tenang tak ada orang kacau. Serious. Kali ni nak buat review filem Hantu Bonceng. Apa lah yang menggerakkan hati kita nak tengok cerita ni. Tengok sendiri lah trailer dan iklan dia. Confrim anda akan terliur tengok cerita tu. Teringin sesangat. Sebab macam lawak. and lagi satu, tak sampai dua minggu dah 8 juta. Woahh Kaya Ahmad Idham weh! haha. Tapi sabar je tunggu masa yang sesuai untuk tengok cerita tu. Bukan senang nak pujuk mama aku tengok movie je. 


Dulu, masa aku tengok Final Destination 5, mama aku tengok Hantu Bonceng dah. Jadi, kalau dia dah tengok, buat apa nak tengok aite. Takpelah. Hari Jumaat tu, aku gila gila mintak nak tengok cerita Hantu Bonceng. Last last, dapat tengok jugak dekat astro first. Anda terbaikk!! Nasib baik lah ada astro first. So, bila dah habis tengok tu, aku mulalah buat conclusion about the movie.


And the conclusion adalah: Best. Tapi, tak seberapa best yang aku dengar daripada luar. Kata lawak lahh, apa lah. Memang ada lah sikit unsur tu, tapi aku tak berapa puas. Anyway, tak de lah menyesal beli cerita tu. Good job. Nak bagi sinopsis ada yang tercengang cengang tak nak mulakan camane. Whatever lah. Hantu dia bukan takut, lawa jee.



haha Nilah dia. Cantik kan?

Okaylah. Bye korang. Lepas ni agaknya cerita apa ye pulak. ;D

Sep 15, 2011

Life In 1 Al-Farabi, SEMESTI. *Flashback

 Assalamualaikum! Mimpi apa pulokk ni nak buat entry pasal kenangan kenangan lama. HEP Walaupon dah lama, still melekat dalam hati. Kaylah. Kali ni, nak imbas balik kenangan di sekolah lama iaitu SEMESTI. But, yang paling aku rapat ialah dalam dorm, dalam kelas. Kalau selain dalam kelas, mulut aku terus zip warna merah menyala. hihi Aku dalam kelas memang happening gila ohh. *Sakit hatiiiii! Mula mula masuk masa bulan Jan tu, punyalah menangis nak balik rumah, pendiam tahap murung HAHA. Lepas je sebulan,terus ngap! >.< 


Aku dah jadi aku balik. Ahhh You know. Kita kita yang dulu tu. Yang mulut nya asyik cakap je. Tapi, homework tak dilupakan. Dalam kelas ni, semua nya ada watak watak tersendiri. Semnuanya happening lah yang boleh buat orang ketawa and yang boleh buat orang sakit hati. Aku pernah je terasa tapi aku kasi hentam sama dia balik wahh. Okie dokie ^^ Ni lahh list list bebudak dalam kelas Al-Farabi yang sangatsangatterbaik  EHEH Jom flashback balik siapa kengkawan aku dulu. Maklumlah, kita ni cepat lupa. :P




The Al- Farabians


Amirul Firdaus --; Budak pandai gila. Wa tabik sama lu. Tapi, perangai dia pelik sikit dan macam bukan orang kadang kadang HAHA


Arfan --; Entah leee. AKu tak berapa rapat sangat dengan dia. Tapi, dia ni agak menjengkelkan kekadang u. Suka cari pasal. :P


Azzam --; Dia lah penCAPAP tersohor dalam kelas ni. Dia suka cari publicity murahan dalam kelas. Menyampuk tu kerja dia lah. Siapa lagi kan?


Izzul --; Dia creative and pandai seni. 


Azri --; Kalau dia kembang hidung means dia tipu lee tu. haha Orang ejek dia nonsah. Nonsah tu nama bapak dia. Hang tahu tak? >.<


Zul --; Walaupun berbadan besar, tapi baik dan bukan macam lelaki lain yang suka mencarut. *Serious pantang orang yang mencarut.


Syed --; Dia berfikiran positive dan baik jugakk lah. Tapi, tak kalah jugak dalam subject.


Afiqah --; Kawan yang memang setia dan sangat periang! ;D


Nelly Syuhada --; My besties. Penolong ketua kelas. Sama malas macam yang lain! :P 


Bazlah --; Terkenal sebagai Buzz-light-year. Dia agak lucu haha dan polos. Senang nak kawan dengan dia. Tak jenis yang cerewet 


Ima --; Seorang yang suka buat projek apa benda nya tah. Duk sebelah aku. Segala projek dia tu terlibat sama lee dengan aku.


Jijah --; My best friend lahh kiranya. Kekadang menyakit kan hati. But, sekejap je. Lepas tu, enjoy balik! Woohoo


Puteri (gue lee) --; time english hari tu, ada main something yang kitorang dikehendaki menulis apa apa characteristics about seseorang yang kita pilih sendiri. And ada orang tulis aku ni cantik, suka senyum. hahaa! Tapi, no name? Adakah kawan aku? Puas menanya, but tak de yang ngaku. Adakah secret admire? HAHA Saya menghargainya. *annoying gila kan? dha fullstop.


Aili --; Pendiam je. Dan baik hati.


Umairah --; Sama je macam Nelly. 


Farah --; Baik dan senang kawan. :P


Syafiq a.k.a. Kechik --; Yang paling kecik dalam batch form 1. Comel. *gelaran adik angkat aku


Aqil --; Blurr, orang cakap kembaq akuq. 


Eiman -; Orang kata dia comel. Tapi, bagi aku semua sama je muka. Macam alien kan semua sama.


Megat --; pernah baling gam kat mata aku. Agak kurang hajaq di situ ye.


Walid --; Ketua kelas. Baci. (Rambut kerintingmemangdahtakbolehstraightkanlagi!)


Nabil --; Nothing to say @.@


Syazwan a.k.a Lie --; suka tipu orang dan sedikit jahat :P


Arif --; Lembut je. Baik hehe. Tak pernah sakit hati orang. :PPPP


Rina --; My best friend forever HAHA She is the best friend in the class. :D


Nadia --; Selalu cool je. 


Ainul --; Superduperpandaigila


Bella --; Macam princess. She's the most beautiful girl in our batch. teehee


Adip --; Budak tersangap dalam kelas. tapi, dia friendly gila ohh.


Amir --; Budak yang pandai jepun. 


Hope korang suka entry ni. Share lahh pulakk life korang dalam kelas. :P Itulee gelagat 1 Al Farabi. Dah Buhbye. Thats all. :P



Sep 13, 2011

Wordless Wednesday #4 New Cat!


This is my new cat, Hippo. Cute rite? :)

Sep 12, 2011

Two days :D

Assalamualaikum and Good morning. Dua hari yang lepas, hari Jumaat, Najhan tidur sini. Dengan Kak Mira sekali. Sebab mama diorang tak ada, pergi KL. So, diorang tidur lah dekat rumah aku. They are my cousin yeah. Tapi, dalam masa dua hari tu, banyak aktiviti yang boleh aku buat. ngehehe. Kebetulan pulak, tak ada sesiapa yang boleh jaga aku dan adik adik pada hari Sabtu atas urusan kerja. Entah lah. Mama ada reunion apa entah kat Kedah. Takkan nak ikut sekali kot, tak cool lah. 


So, Kak Mira telah menjaga kitorang adik beradik selama mama tiada. Kesian jugak kat opah and atuk kalau nak harapkan diorang yang jaga kitaorang. Sepatutnya, cucu dia lah yang setia menemani diorang dia saat mereka kesakitan. So, itulah tugas cucu. Pada pagi Sabtu tu, mama dah bertolak pergi ke Kedah dengan kawan dia. So, kitaorang kat rumah ni adalah tugas tugas yang diberikan oleh Kak Mira. Tak de lah tugas sangat. Just macam tanggungjawab lah. 


Pagi pagi tu, Hanis kena study English dengan Kak Mira. Aku pulak kena siapkan folio dengan si Najhan tu yang tahun ni akan menghadapi PMR. Good luck wey. Then, tengah hari tu Kak Mira masak sedap gila ohh. Betullah siapa suami yang dapat Kak Mira, bertuah hihi. Lauknya ialah ayam masak tomato. Tapi, disebabkan sos tomato nya habis, campur sikitlah sos cili. Tapi, sedap tetap sedap. Lepas tu, Kak Mira balik rumah dia sekejap sebab nak basuh kain. Yang lain lain tu tinggal je rumah. 


Petang tu, Kak Mira buat roti sosej. Lain daripada yang lain. Arif adik aku sampai makan 5 roti. Whahaaha. Malam tu, makan nasi goreng opah. Nasi goreng opah sememangnya sedap sampai menjilat ibu jari kaki. hihi Before makan, kitorang tengok movie cerita Rasuk dekat laptop Kak Mira. Memang lah sinar sinar otak aku menanya Kak Mira sebab tak faham sangat cerita tu macam chacinhchacingmumingjujing. Then, malam tu Kak Mira hantar Arif and Sarah ke Rumah Mak Wan. Diorang nak sangat duk sana. 


Malam tu, kita enjoy!! Shananana shananana shananana shanananana. First, tengok cerita JUMP in China tak silap otak aku ni. Best and lawak gila dowh. haha Tapi, serious tak boleh bising sangat atuk dah tidur. But, malam tu, atuk suruh keluar pi kedai sat suruh beli ENO. Kita semua meronggeng lah pergi kedai. Kak Mira siap belanja Ice cream macam banana. Perisa anggur. Thanks Kak Mira kenalkan ice cream tu kat kita. Sedap gila. 


Memang tak elok makan ice cream memalam bebuta tu. Tapi, dah terbeli. NGAP je lah. Balik rumah tu, sambung tengok cerita Jump kat 8TV. Lepas habis pukul 10.30, tengok drama tajuk Ohhh Haram! haha Tergelak gelak kitaorang. Aqasha dengan Rita Rudaini yang berlakon. Cerita dia mengisahkan lelaki ni baru balik from sekolah agama yang gila strict undang undang dia. Bila dia balik rumah, semua perbuatan dia kata haram walaupun perempuan nak belajar dengan lelak. Tak kisahlah keluarga dia ke, orang tak kenai ke, Hantam saja. Tengok perempuan pon tak mahu. Tapi tup tap, jatuhlah cinta dia ke Rita Rudaini. Memang best lah! 


hihi. Then, lepas habis tengok cerita tu, tengok movie kat laptop Kak Mira cerita The cool apa entah. Cerita Taiwan. I bagi triple awesome. Sebab lawak sangat. You know, Kak Mira tidur sebelah aku and Najhan, Hanis main komputer, aku and Najhan je setia tengok cerita tu dan tergelak gelak kuat mengalahkan hantu mengilai. Ehh Kak Mira boleh mengilai kott. 
Dah lahh. Pagi esok, tengok cerita the Smurfs kat laptop jugak. hee Tu jelah. Dalam  dua hari, banyak cerita aku tengok. Nak tengok sangat kan gambar Kak Mira and Najhan dua beradik tu. Mehh sini. :)



Yang belah kanan tu dia. Memang dia tak suka bergambar katanya. Tu lah pasal dia muka monyok je. hihi chill lah Najhan!


Tengok! = = Dia baru cucuk kita punya kepala dengan garfu. haha Muka tahu baru buat apa. muahahah


Yang kiri tu Kak Mira. Yang comel lote. hihi 

Dah lah. Kita nak out dulu. Bye bye. :D

Sep 11, 2011

EID 2011 - Part1

Assalamualaikum and selamat sejahtera! Today, memang hajat dari dulu lagi nak buat entry pasal Raya ni. Tapi, masa dan idea tidak aktif mungkin. So, now I would like to update entry about this. Okayh. So, kali ini parte wone dulu yeh. Part 2 and seterusnya nantikan... Part 1 ni means Raya yang pertama je. Bukan apa, kalau nak campur adukkan. Putar belit karang. Aku yang tak faham dengan korang korang sekali. :)


So, first day raya tu memang lain dari raya yang tahun sebelumnya. PAgi pagi tu, bangun awal lah macam biasa. Tapi, aku tak ikut sembahyang raya. Sebab ramai sangat orang yang nak mandi and iron baju. Tahun ni raya dekat rumah aku jeh. Sebab my grandparents stay with my family. heee. Jadi, time orang orang pergi sembahyang raya, gua gunakan mandi and iron baju. 


First, sesi bergambar and bersalam-salaman. Tak lupa jugak duit raya. Banyak tu banyak lah. Tapi, tahun ni kurang dari seratus. Tengok lahh aku duduk kat tengah tengah bandar ni. Mane nak cari duit raya? Kalau dulu raya kat kampung, senang je sebab ada kenalan mama and lain lain tu. hehe. However pon, bersyukurlah. 


So, antara gambar gambar yang terpilih menjadi gambar di dalam entry ini: Toottt. *Sikit jeh sebab photographer nya Irfan Azhim. :) Bukan kita yang camera digital biasa ni. Dia tu guna DSLR. ;) Jadi, sedialah pop corn or apa apa pon jenis makanan untuk tengok gambar kita wokeh? ;D


Gambar ni lah yang first sekali aku di -snap! cred: Irfan Azhim.

Gojes tak gojes opah aku ni. I love her sooooo much! teheee


Ini adalah hero malaya kita iaitu Amer Faris. Baby yang comel gila ni!
Ini adalah tiga anak dara yang sangat awesome. hihi Yang sebelah kiri tu my mom. ;D




Beraya di kampung. Tapi keluarga ni tak lah sepenuh tahun lepas. Opah and atuk tak pergi sebab tak berapa sihat. :'(


Adikku manis, cantik bergaya, bolehkah kakak cubit sedikit. *mood lagu raya tak habis lagi yeha




Arif, my only brother. He likes to eat all the time. MUAHAHA


So, I think ni jelah yang part 1 punya. Hanis je tak de because dia suka menghilang pada hari raya. Maybe belajar tak untuk UPSR. haha. Kaylah. Wait for my next entry --> EID 2011 - Part 2. ;D







I Miss Her So Much :')

Hai korang! Sedih lah raya tahun ni. Masa berjalan dengan cepat je. Alahhh. Cuti dua hari, bagaikan cuti setengah hari. Tak sempat nak berehat sebelum sekolah and study kuat kuat. Sekarang ni, adik aku, Hanis tengah berdebar-debar menanti UPSR Selasa ni. Good luck yah korang korang (candidates UPSR). Tapi, setelah habis saje ujian UPSR yang terakhir pada hari Khamis ni, merdekalah adik aku tu. 


Aku dengan adik aku sorang lagi tu, Sarah jadi tunggul menunggu saat cuti cuti yang indah dan tak perlu bertungkus-lumus untuk study for periksa. However, Hanis mesti sedia untuk tahun depan. Muahahaha! Lagi susah matapelajaran dia. Mentang mentang lah Sarah ada cuti 3 hari iaitu pada hari Selasa, Khamis dan Jumaat ini, sebab ada UPSR. So, happy nya dia. Takpe, Jumaat ni aku merdeka pulak Hari Malaysia wohh. Dahlahh. Itu je perkembangan terkini.


Yang sekarang ni, aku nak cerita kisah suka duka aku dengan my lovelsuperduperawesome cousin, Kak Fathin Nadhirah binti Zulkifli. Kak Fathin, good luck yeh and semoga berjaya di UIA Gombak, tak silap kita. hehe Iaitu main campus Kak Fathin sekarang. Rindu Kak Tennn! Baru seminggu pergi, terasa kehilangan ewahh. Dulu, dia lah yang selalu ambil aku sekolah hantar adik aku sekolah. Beli makanan untuk opah and atuk. Cucu mithali. 


But, now I'm waiting for you to come back dan cakap ''Yayy. Kak Ten akan cuti 5 tahun!'' Tak ke aku melompat keriangan. hehe. Masa dulu dulu, memang kitorang memang rapat macam kepala dengan rambut. She's 20 okeh. Tapi nampak macam kecik molek je. kan. Dulu, masa aku umur 7 tahun, aku selalu tinggal rumah Kak Fathin. Dan seperti biasa, aku akan balik sekolah ke rumah Kak Fathin dengan membonceng basikal Irfan or Ilman. Tak pun, aku mama aku ambil aku.


Bila balik sekolah, aku WAJIB merakam cerita Catalina Y Sebastian. Sebab Kak Fathin tak sempat tengok sebab belum balik sekolah lagi. Itulah rutin harian aku setiap hari. hehe Satu petang ni, aku dengan Kak Fathin je tinggal rumah dia. Yang lain semua keluar pergi mane ntah. Kak Fathin tengah study dalam bilik dia, aku kat dalam bilik dia jugak tengok tv. Tetiba, kilat berdentum dan hujan mula turun. Takut gila woh. Then, Kak Fathin dengan kejamnya suruh aku keluar dan tak kasi masuk. Aku nangis lah kan. Itulah gerangan budak kecik. 


Aku telefon opah yang jauh di Kuala Kangsar. Dan bagitau Kak Fathin halau aku. haha. Opah kata Kak Fathin just main main je dengan nada ketawa. Aku pun menjerit lah mintak masuk. Baru lee dia kasi. hehe Satu lagi, masa balik sekolah time 7, 8 tahun, aku selalu main make-up make-up dengan Kak Fathin. One day tu, dia kata nak make-up aku lawa lawa. Dia pon make up lah kan aku. Bila siap aku tengok lah cermin. Hitam legam hidung aku dia letak eye shadow. haha She likes to make joke. Itu yang best bila bercousin ni. 


Walaupun dia dah 7 tahun tua dari aku, aku anggap dia macam kawan sendiri. Dia sporting habis lah. hihi Rindu Kak Ten. Cuti baliklah HOYEAH. Bila nak tengok wayang je, mesti dengan dia. Hari tu kan ada Hari Koko kat sekolah aku, RPS. Anyah, ibu Kak Fathin pergi lah sebab dia PK Koko. Walaupon dah bersara, tapi, still nak meraikan tak. Kak Fathin pon ikur termasuklah aku dengan mak aku. Lepas habis majlis, kitorang pergi gerai gerai yang ada. Tapi, mak aku dah balik tinggalkan aku. You know, aku tak pergi pon dengan kengkawan aku, but aku pergi dengan Kak Fathin.


Rapat tak rapat kan kita?. Tapi, ada je mulut yang mengata aku ni macam fake lah. Berlagak mature lah. Tak nak lah pulak nak mengaibkan orang. Walau sape pon orang tu, kalau jealous cakap je lah jealous aku rapat dengan cousin yang dah besar. But yang paling aku rapat ialah Kak Fathin dan Kak Mira. Terbaik lah diorang! Tolong lee jangan salah anggap aku dengan orang yang dah besar. Maybe dah ketentuan aku rapat dengan diorang. :))


Kaylah. I think dahh lahh nak buat Kak Fathin terharu tengok entry ni. EHEH Lovey you Kak Ten. Muahhh xoxo



From blog Kak Fathin yang kiut miut nih. CLICK HERE!

Bye guys. Hope you can comment my blog. InsyaAllah I will visit you blog. hee Assalamualaikum. :D 

Sep 7, 2011

Wordless Wednesday: #3 SO MANY HOMEWORKS! AHHHH!



Today, terrible Wednesday, got so many homeworks! 

Sep 6, 2011

Final Destination 5 & Hantu Bonceng.

Hai and assalamualaikum. Nak buat entry ni sebab terlalu gila kan lelaki yang kacak dalam movie nih. Entry about raya nanti lah dulu. Memang beban otak bila fikirkan Ahemmmm! But, bulan ni still bulan Syawal. Cuma, mood raya yang berkurang. Mood apa pon tadakk. Okaylah. Pada 4 September, aku tengok movie yang sangatlah Awesome. You knoww, memang popular lah series nih. Final Destination 1 sampailah ke Final Destination 5, sekarang ni. 


Tambah dua orang lagi tengok, iaitu Najhan and Kak Mira. They are my cousin. teeheee. First, memang we all plan nak tengok movie sama-sama. But unfortunately, dia kena 18 and above sahaja. Dah lah 3D. So, aku kan tinggilampaimacamzirafahtanpapotongkepala. Tak lah macam adik aku, Arif pendeksangatsampaitaknampakdiakatcelahbaju. Tak ada motif actually. Then, the result was: Me, Hanis, Kak Mira and Najhan watched FD 5. Mama, Arif and Sarah went for Hantu Bonceng. Serious tak boleh belah cerita tu yang dipilih. pfffft. So, Hanis ikut celah celah aku. Nak ambil spec 3D. Mama terpaksa temah Sarah and Arif to watch Hantu Bonceng. Serious funny diorang cakap.


So, nak kata sinopsis pon, aku dah berbelit lidah. Sebab hari tu aku cerita kat mama, mama kata apa yang kamu cakap niiiii?! Kan dah dipermalukan. So, the main was: Semua orang akan mati tak kira lah dengan cara apa sekali pon. Aku nasihtaykan bagi orang yang sakit jantung, janganlah tengok. Korang wajib tengok Hantu Bonceng. Because my mom said cerita tu gila best ahh. Sesuai for tontonan umum. Tak adalah hantu sangat. So, have fun lah dengan cerita tu. Kalau FD 5, I give 99.9% lah. Sebab gila menakutkan grrr dan membestkan sebab hero nya sangathandsomegilamamattu.
Ini juga sangatlah masyur.


Totally awesome!


So, hope korang tengok weyy. Tengok yang 3D lagi alh nampak ke-realkan nya. Bye and wassalam.


Pssst: Sorry for the 'banyak' typo yeahh. Kita sebagai manusia memang banyak salah. Maafkan daku. whahh. CUKUP SUDAHH. heeee XD