Nov 13, 2013

WHY PEOPLE WHY?

These days, the peeps keep busying on observing people. Think they've tried so hard to know what are we wearing. Struggling much to care about us. Um thank you.


Even in the public washroom at the mall, when we are tidying up the shawls, seems like there were some huge eyes looking at us. Well, if you are up on something, tell us. Gladly, I would answer it perfectly. Don't look at me like there is something funny and irritating. The thing is you guys. Wanna have a sightseeing? The first step is take a mirror. Then, look at yourselves. 


Nope. Just I am wondering why the Malayzian like to stare at the people when there is something weird (which it is not weird at all. maybe they take it 'weirdiously' like there is someone from the weirdest country ever). I feel like I've done something wrong um like killing someone. Well it is. Seriously, why you guys are so kind to mind about the peeps. 


Well maybe that's the problem. I feel like the whole crowd are staring at me. *please am innocent*. Maybe I am the one who think that I am in an uncomfortable situation. While the peeps are having fun criticising about the other things. Woh that's my weakness which I feel like I've done something bad and everyone think that I'm such an annoying person. Perhaps what. 


That's the point. Just don't care about anyone's perception if only you think that you are right enough to do something. Yeah. Maybe jealousy strikes and they couldn't bear enough to ugh "I want that handbag too". Um I don't know. I've been thinking for a while why should I think about them while they are happily doing their stuff and I keep wondering what is my mistake? Oh sorry, what ARE my mistakes? 


^^ Trying to be a super-whatever person which I am trying to get off the stupidity and shitty things in myself. Choose to be happy.

Lol I think I am too over writing this while no one cares!


Lets rock out and act like we dont care! Yole
credit to favim

Oct 25, 2013

Those Awkward Moments

Hello ssup
In our life, memang ada some awkward moments yang tak boleh nak undo balik. Like something memang aku rasa ew, WTH tak tau nak buat apa bila dah kena tu. whatsoever. 

Firstly, time nak lalu somewhere, tetiba pulak ada awkward moment di mana aku teragak-agak nak lalu and at the same time, dia pun terstuck kat depan aku. Yang lawaknya lagi, time aku try nak ke kiri kanan, dia pun ikut sama. Bila aku stop, dia pun sebok ikut. That is called telepathy. haha yekeeer? Tak boleh ke sorang stop, and the other one gerak la, apa lagi. Pernah je terstuck kat situ sampai dah hellup dah kau boleh berambus tak. lol 


Then, bila nak masuk wayang lambat tu, kalau seat kat tengah-tengah dunia. Get ready for a real problemo cause aku kena lalu depan orang barulah sampai ke desrinasi yang dituju. Yang problemnya lagi, tak tau nak lagu menghadap depan or belakang. Terasa awkward di situ. Well, nak lalu macam biasa and menghadap tepi, kau ingat muat ke. So, what does the fox say? Ring-ding-ding-ding-ding. 


Okay kalau lah one group ni tengah bersembang bagai nak rak, tak taulah gossip ke, pasal political issues ke, punyalah bising sampai membuatkan orang di sekeliling rasa annoy dengan attitude diorang. Nama je perempuan. But suddenly, tiba-tiba ada someone yang kita tak berapa nak in join the hella group. k awkward. Semua pun stop bercakap and act like they've nothing left to say. the fish la. Tadi bukan main bersembang, haha but it's lumrah kan. Rasa kekok pulak bila ada orang lain menyelit. But why not we just teruskan like she's a part of us. Chill lah, kiteer kan buddies. 


Sometimes, bila kita tengah chit-chat ni, ada jugak awkwardnya. Tengah cakap-cakap then terpancul lah kata-kata daripada kedua-dua insan but tak kisahlah perkara yang sama or lain. But still, at the same time. Haii rasa macam nak bagi dia cakap dulu. But bila kita diam, dia pun diam jugak. When we try to speak, kahkah dia pun nak cakap jugak. So, how to solve THIS? Tak ada jodoh, tak ada jodoh. 


Then I think these are the most common awkward moments la. Just i wonder how to overcome these situations. Lagi-lagi dengan future husband. I mean before kawin, mestila nak bercintak dulu kan so, haaah it's hard though. Some people say that mesti natural punya. Sebab dah biasa. But, how could we start it? Lol please, spm pun tak lepas lagi. Stop thinking about le' husband-to-be. am bride-to-be. of course everyone does! 

Oct 10, 2013

Uh Finally

-The End-

Lepas ni no more cakap pasal pmr. Result lain cerita.kahkah. holidayz c:

Oct 6, 2013

Best Time Ever

Holla Tengah bertarung akal dan minda dalam dewan peperiksaan sempena PMR 2013. Last batch katanyerr. Bye 

Aug 15, 2013

As Expected ..

Hai. What is up? I know nobody wouldn't answer it. I know. But can I talk to myself? Cos' I was having a really bad day plus the boredom strikes anyway. So, imagination is not a sin. 


Today, there was a holly accident incident which I was so upset and the thing gave me a huge meltdown and mental breakdown. There was a story (well i thought is was a drama but i've believed it that it was so damn true and it happened in my real life). I shouldn't tell it here cos' my statistic is increasing tehee and one of my readers might be my suspect. I am not going to talk about that drama story right now. 


Now, it's about my dearest phone has been 'touched' by my little sister. She's not too young cos' she's 11. Well, of course she can use her brain to decide which is the correct path and which is the bad one? (cehs, staring to the path to the future kahkah) Okay, since I have so many things that i do not want to share with anyone including my family and of course with my siblings, I've set a pattern to unlock my phone. I know it's my fault that I am too secretive? But for my sake, hee i should defend my right cos' it's my phone. Lol *nama je smartphone, tapi tak smart mana pun* 



Yes. Because of too many different patternz, I have to unlock it by signing in my google account. You know, my lil sis has tried on for so many different patterns and it ended like this. I can't get back to the lock. And it kept asking me to sign it. sobs How can i dont know my google account. *so whose account did i use to install le' apps? curious aaah* Oh god, I really dont know T.T At that time, I can only scream all the time cos' I dont have any idea on how to unlock it. Thanks lil sis, for trying for so many patterns. Like could you ask me what is the CORRECT PATTERN? Melampaulah lah macam ni, dik. I've try to restart it, try signing in with i think more that 10 different accounts. YOLO it was not working at all. So, i just sent it to the shop and a night without phone is so-not-cool. 


Kena reformat balik, and the price pon boleh tahan jugak mahal. Bertambah sedihnya lagi, esok nak hang out dengan kawan lama. And of course, i need a phone. Yknow, instagram's waiting for our pics. if you know what I mean..


So, I hope i can get my phone back by tomorrow. Oh i really need it! T.T One night without phone. That is all. 

Aug 1, 2013

New Obsession : Vampire Diaries YOLE

Heyyo Assalamualaikum. Salam malam Jumaat. Yo, best gila! Memang tak percaya gila lah trial pmr-ku dah sampai ke penghujung. Alhamdulillah. Tinggal lagi 3 paper je. Iaitu KH, Sivik and PJK. Gilak ape sivik and pjk masuk trial ni hah? haha rajin bebenau cikgu nak buat soalan. But, dont worry takkan ku baca semua tuh. Yang penting yang asas je ni. Plus KH nya perdagangan. So, account FTW. suka sangat dgn nombor ahaks. Tapi okay la sikit kot sebab ada mama yang memang ajar account. wii


Cakap pasal obsession and addiction ni, dah lama aku tak dapat benda ni semua. Too busy with her examination year lah katekan. Anyhow, obsession ni aku bukan dapat dengan sendirinya muahah. Ada je orang lain yang sebok paksa suruh aku tengok. hish memang pengaruh tak baik betul. Okay firstly, aku bukannya noob sangat sampai tak tahu apa itu Vampire Diaries? noob k noob. Pernahlah nampak a few times kat tv, fb semua. But, tak menarik perhatian aku langsung. Maybe too busy dengan twilight etc. Sorry, I minat wolf. Tak main la edward si vampire. too cool cold. jacob pulak too hot. Tapi aku redha dengan ending breaking dawn part 2. Sebab memang bella and edward comel pun. one of my fav couple. Dengan renesmee lagi. aw so cute dengan jacob. 


Tapi semua tu dah tamat. Kita mestilah berhijrah kepada something yang baru dan yang trending sekarang ni. mueheh So, yang start semua pasal vampire ni ialah adik wa sendiri. how dare. Tau kan yang aku pmr tahun ni, nak jugak bagi aku jealous. When jealousy strikes, apa lagi aku pun sebok lah nak menontonnya. Mulalah sesi mendownload. Tapi yang aku geramnya, each season kena tunggu lebih dari sehari. Sabar jelah aku. Tu pun lembab gila nak mampus. *mom, sila tukar kepada unifi* So far aku baru habis tengok season 1 punya. Eh come on la put, sekrang ni nak start dah season 5. Jangan nak lame sangat boleh? Horrible! Habis miserable hidup aku. Haha semuanya sebab keep on replaying the same thing every day. Dah boleh hafal dah favorite dialognya hee. And of course cerita tu ada 2 hero. The first one is Stefan Salvatore. Dia muda, cool, jet jet macho, putih gila, cute la jugak. Second one is Damon Salvatore. Hot, memang melting la perempuan tengok, charm gila weh!, protective, lovely, sweet, handsome. He's perfect :) Ni kiranya Salvatore brothers la. Baca pon dah tau, of course la Iolls minat Damon Salvatore. *dew, waiting for a boyfriend/soul mate/future husband macam damon salvatore*. DAMON yer, bukan Demon. 


Now, tengah download season 2 punya. sedih gila dah dua hari baru 45%. Terpaksa lah duk ulang season 1 punya. cool ape. tak boring bestttt :> Heroin dia, Elena Gilberts. At the first place, dia couple dengan stefan. But of cosh, damon is the winner! At last, hekeleh bajet tengok semua la. well, berdasarkan gossip yang aku dengar.

The Vampire Diaries Cast - New HQ - stefan-and-elena Photo

Guess which is Damon. dmn hot.

Setakat ni, nilah dialog yang paling cool hiks:

.: ''Damon's hot'' ''No! He's an ass'' haha and at that time Damon buat his senyum senget expression. with his ugle expression, hes still bapak handsome aku cakap. wiwii

.: ''Elena, I can't protect you'' Damon cakap sambil pegang muka Elena. Ohmygod, how sweet is dat? 

.: Elena: ''Why damon gave this stopwatch *or something else* to me?'' 
   Isobel: ''Because he's in love with you, Elena''
   Oh god, damon seriously buat muka innocent hahaha comel giliis. And      Stefan pulak perghh. *when jealousy strikes* lul

Em, okayla. Acctually, aku tak baca lagi buku kh. Bayang kan form 1 sampai form3 masuk. perh, how do i live without you. er, kbye. Fyi, sains tadi was okay! ;) tapi sikit je la susah. Berkat start belajar pukul 3 pagi. And i have 3 hours je nak baca habis science book dari form 1 - form 3. Dah lah sarat dengan theory bagai. sabar jelah menahan ngantuk yang tak cukup tidur *tidur 3 jam je sobs* Tidur 3 jam ni biasa la dalam exam week. teheee. Agaknya kat UNI nanti camne la nak belajar?

Jul 29, 2013

Betul ke dah nak raya? #speechless monday

Ahlan wasahlan. assalam. Ya Allah, dah nak dekat dah 10 ramadhan terakhir which is semua umat Islam sangat digalakkan untuk membuat amal kebaikan (supposed to be done every day, every time, every hour though). Sungguh tak ku sangka nak dekat raya. Yang agak sedihnya, aku tak berapa nak feeling sangat sebab banyak kerja, raya pun maybe sampai second day je, lepas tu tak pergi mana-mana and ken-cousin pun balik awaii. Sila sedia untuk bersedih. But, tak sabar tu mestilah! Gila tak happy raya?! 


Apa yang aku tak berapa nak sangka sangat tu, baju raya pun belum beli sih. Okay la, i complete outfit for one day, which is baju yang casual. Yang baju kurungnya tak beli lagi, kasut lagi, shawl lagi *er*. Bukannya tak beli, memang penat ya amat masa aku shopping hari tu. Berderet 3 hari cuti aku pergi merantau satu ipoh cari baju. tak worth langsung! Yang jumpanya, satu kemeja, and one jeans. Kasut memang berlambak lah kat shopping complex tu. Aku je yang muak tengok semua kasut. Tak ada yang berkenan. Betullah! Kali ni memang susah nak pilih outfit for raya. 


Okay dalam bab bab kasut ni, aku memang out la wedges/heels. too high is not good okay. well im 168 cm dah, nak tinggi mane lagi. so, wedges out. Nak pilih flat toe ni susah sebab most of them sama je pattern. Yang aku dah ada pun sama je macam kat kedai. 2 days ago, aku jumpa la sport shoes, takla sport shoes sangat, bukan sneakers tapi dia macam kasut and bertali and ada tribal print kat kasut tu which is really adorable! blinking blinking i tengok. tapi ada masalah la nak digandingskan dengan baju kurung. hm then, okay peee. unique (Y) Apa yang aku agak sedih, ada mulut yang mengatakan aku macam Guy. ganeh la ni cerita dia. memang lawaks sangat! --' Literally aku minat fashion, but aku tak minat nak menggayakan nya. biarlah sederhana. bukan menyusahkan orang puns kans. anyhow, kalau pasal sportshoes tu tak patut kot, macam er apa yang lelakinya? orang yang cakap tu tak tahu fashion hahaha. but, aku macam chic sikit and not-so-girly. Like be yourself la, dont try so hard to be so lovely and milky. eyh


eh bytheway, hari ni second day trial pmr. told ya, Sejarah bapak susah gila. Tapi aku tak nyesal tak tidur malam sebab study sejarah. At least, we know something walaupun lupa balik muehehe. And paper BM pulak lagi 5 minit tinggal to finish up my essay. oh well panjang memang panjang, banyak merapu blabla. Esok geo and bi. Geo weh favorite subject of the year! ._. Dalam sejarah kurang daripada 5 kali aku dapat A. sekian terima kasih.


Oh ya, selamat berbuka, selamat bersahur, selamat beli baju raya. everything is selamah. wassalamu. 


p/s: dont judge me if you aint know me well. screw who does ! come on la, bulan ramadhan, marilah sama-sama melakukan kebaikan, ya ummah. 

Jul 20, 2013

Ramadan Kareem + Trial PMR

Ahlan wasahlan assalamualaikum. 
Hari ni hari ke-11 kita berpuasa and malam ke-12 kita tarawikh. Im so glad to have loved ones around and have iftar togetha in this meaningful and beautiful month where there is one night which is called lailatul qadar night. Everyone would love to have it. But I wonder how to get it, what should I do, how could we know that we are the 'lucky one'? Well instead of thinking about these, can we just practice and do some good things WITHOUT thinking about the reward. 


We can't count pahala yang kita dapat cos' we cant see it. And of course kalau kita nampak, dah lama manusia berlumba-lumba nak buat kebaikan. *atas apa yang my dearest teachers ceramah*. Then, maybe aku patut khatam al quran dalam bulan ramadan ni, solat tarawikh, solat hajat n tahajjud, or apa-apa perkara yang mendatangkan pahala. Ive planned it before but ada something yang menghalang aku nak buat benda-benda tu. NAFSU. Eh. Takkan la nak study pun nafsu. 


Haha my main point is trial pmr yang official nya jatuh pada tanggal 29/7. Seriously aku tak rasa apa-apa. Yang best and terujanya sebab nak dekat nak raya (walaupun lagi 2 minggu lebih). Well aku dah start download dah lagu-lagu raya. Semangat yang penting hikks. Yang penting and pokoknya, kenapa bulan puasa? Kenapa bukan lepas raya? why? tell me why *it's so hard to forget, dont remind me* Okay firstly, penat la kan sebab puasa. Secondly, kami baru je exam pra pmr. Rehat 2 minggu, exam coming back. 


Oh ya, jangan jadikan bulan puasa ni sbg alasan tak nak belajar la or whatsoever. But, frankly speaking, aku penat belajar. Aku bukan jenis orang yang belajar sikit, lekat dah dekat kepala otaknyeer. Sorry, am not as genius as that. And Im tired of everyone's shoutout on asking me to study. Cos Im tired T.T aint going to face the books for *max* 24/7. Hellow you really dont know of what am i doing in the room. sigh at her best. I am perfectly imperfect. At least, Ive tried my very best to get 93% in maths but nay for history and geography. :'( really bad in memorizing something. 


thinking of posting something yang berkaitan dengan ramadhan la kan sebab musim nya sekarang. Tup tup, pasal PMR lah pulak. well aku sendiri tak percaya. Pmr iz so 2013. c: Rather bend then break. Choose the best path with full of efforts and work hard for it. #quoteoftheday haha?



One of my bias. Kim Jong In a.k.a. Kai. Dont judge a book by its cover. dont judge him by his cute lil nose. U guys should watch music bank or kpop inkigayo, WOLF by EXO. IT'S AWESOME! DAEBAK I REALLY LOVE IT. KAI IS THE BEST DANCER EVA. IT'S DIFFERENT AND WOULD SAY THAT IT'S SOMETHING NEW FOR ME *cos it's totally different with other kpop groups muaa* LAST YA, IT IS PRETTY COOL WITH ALL THE SOUND EFFECT OF WOLVES *AUUUU*. k once you watch it, you'll get it. 

Jul 1, 2013

Leave it because of these things:

Firstly, aku nak buat entry ni inspire from Shafiqah Omar, my cousin sendiri. Sangat setuju dengan pendapat dia dalam entry yang baru 'Things I Don't Understand'. And I thought of posting this kind of entry since last year. Tapi tak cukup evidence dan kekuatan sobs. Setakat ni, dah banyak jenis orang and perangai dah aku jumpa. Kiranya, random things yang aku tak suka dan memang irritating. Even benda ni tak pernah jadi kat aku but still aku dapat rasa even kat orang lain. peace yaw XD 

p/s: sorry lah siapa yang sangat terasa, sebab aku bukan kutuk. Again, 'RANDOM THINGS I HATE'. Nak jelas lagi, random tu aku bukan saje pilih, random apa yang aku tengah pikio sekrang ni. lol

1. Orang yang tak paham lawak antarabangsa. Seriously, please la faham yang mane lawak, yang mane serious. Lain lah budak darjah 3 tu, mmg semuanya lawak. k. Like bila kita cakap something yang actually nak buat lawak, perh masam muka seminggu sebab aggap serious. Lol

2. Orang yang gunakan twitter, facebook, blog etc untuk mengutuk orang lain. Ada beza okay between kutuk and pendapat. Just tengok kita pandai nilai or tak benda tu. Yang kutuk unmention ni, mmg perh sumpah lah 'like takde tempat lain ke nak ngadu lagi' or 'kanak-kanak sangat cakap omong kosong kat facebook/twitter/blog ni'. hewhew. Yang lagi parah siap mention tu lagi siapa yang dia benci, okay ni memang aku tabik. Ce face to face sikit, nak sangat tengok reaction korang korang ni. 

3. Fake. Message kat phone lain cakapnya, update status kat fb, lain pulak ceritanya. Cakap lah elok-elok sikit yeeer. 

4. Orang yang suka bangkitkan cerita lama. Like seriously, takde cerita baru eh. Please la, past is past. Ada orang cakap, dosa okay nak ungkit-ungkit bagai ni. Bak kata orang, kebanyakannya orang dah berubah. So, kalau dia jahat ke dulu, tu memang useless lah kita nak ungkit pasal dia dulu. *tengok sikit masa lalu awak* daebak sangat ek ek?

5. Orang yang buat lawak tak jadi. Actually.... aku memang pantang sikit bab bab lawak tak jadi ni, lagi-lagi memang merisaukan kita, cuba nak kenakan kita. hellno. Tak lawak wey serious. Contohnya, kita curi gambar orang yang ada dalam beg dia *niat nak pulangkan baliklah*, tup tup, bila ditanya, 'itee tak ambik pon'. Tetiba je esok pulangkan balik dengan gelak ketawa. LAWAK GILA LAH NI HAH?! 

6. ''Call me back''. Okay kalau takde kredit faham lah. Tapi, sekejap je boleh tak. Ni sampai berejam dah dengar pekikan suara orang tu, dengan kita yang callkan. lil bit rude di situ.

7. Orang yang tak reti nak sabar. Tapi, suruh orang sabar. Dahlah suruh kita yang buatkan, tapi nak cepat-cepat. Macam dia suruh tolong sikit la buat kerja dia yang tergendala tu, kay kay aku tengah buat lah ni. Nak cepat, tak payah suruh boleh?

8. Orang yang tak boleh nak tunggu kejap. Contohnya, memang la dah janji nak jumpa kat cafe ni, pastu nak karok or whatsoever. But, time tu ada kawan kita meninggal, or mom and dad ada emergency ke, or transport sampai lambat sikit ke, you have to understand their problems. Nak keluar tak nak? Kalau nak kau duduk je lah kat cafe tu example, tidur ke, makan2 dulu ke. Bila kita dah janji, it's a promise then. Dont be so rude sampai balik rumah, tetiba bila kita sampai, ingatkan dia kena culik ke apa ke. Hellno, tak kisahlah diorang kena culik, siapa suruh tak tunggu kat tempat tu diam diam. With no text and call, tetiba diorang belah. what ever, kita pergi jelah karok sensorang ye, tak perlu nak minta maaf bagai sebab kita dah bagitau. lala

9. With no reason, tetiba nak menjarakkan diri. Kalau family, takpelah sebab one happy family memang sekalu gaduh gaduh manja giteew. But dengan friends, huh memang aku tak faham, aku tak reti nak faham, dan taknak faham. Lahantak hengkauoranglah nak merajuk. Pkoknya, aku tak pandai nak pujuk dan tak hingin pon nak pujuk. 

10. No respect. Bro, budak kecik pon perlunya kita respect. Example, kita pakai benda baru hari tu, macam baju ke, shawl ke. Kalau tak suka, diam jelah. Kalau suka, diam pon boleh jugak. Ni, sampai cakap 'whahahaha! baju ape tu? baju nak mandi pantai eh?' or 'WEHHHHH? serious aaaa? shawl macam budak terencat akal je' or 'mak aihh, kasut dari mane tu? Cam org tua lah'. different people, different taste. But kalau dah memang cantik di mata banyak orang, nak cakap apa lagi. Apa lagi kalau bukan JELLY. 

11. Orang yang suka jadi ketua je. Macam bila nak pergi mane pun, semua orang kena ikut cakap dia. Walhal, takde nametag 'KETUA' pon kat kepala diorang tu. herh hapraks lah ketua muuu, apa pon fail. tak layak-selayak-layaknya. 

12. Orang yang bila takde idea nak balas balik (time tengah gaduh ni), dia guna ayat yang sama. Contohnya, 'kau yang mula dulu' or 'kau yang nak gaduh sangat en' or 'stop lah menfitnah aku' (jap jap sapa yang fitnah sape ni ehh pulakk hah) or 'Ive done mine, now its your turn to apologize' (hmmm so nak aku minta maaf camne ek? camni ek: auwwww sayang i mintak maaf, i melutut kat u skrg k,'. biggest joke of the year. 

Entah, tak tau apa nak tambah dah. Ni pon aku interview orang lain tanya apa masalah diorang. Oh btw, EXO ada lagu baru iaitu WOLF *im a wolf! auuwwww na srangahaeyo!* Sorry Kai and Suho aku punya. haha lol Diorang memang ada charm yang membuatkan aku tergodaks. And the coolest pic ever for me *right now* hiks :-



p/s: Tak sanggup nak post gambar sexy Kai.
p/s: I'd rather bend then break. Life is only a path full of efforts. coooomeeee andddd geettttt ittttt. nananana

Jun 26, 2013

new one babeh


Hi  everyone. This picture was originally snapped by me. I just used my phone to capture this instead of using a digital camera. But, by using  digital camera or  dslr, the result will be wayy better than using ur phone camera. Even it is a smartphone. Somehow, it depends on how you snap it, and the quality of the camera. Like aa hahaha. And of course the megapixel or megabyte? I really dont know about this kind of stuff. noob perhaps.gadget bye. 


I've this kind of hobby since this morning. I love to be snapped before but now, i literally love to capture cute thinggies, like kawaii stuff. imma pink lovah. IDK some people assume that pink color is very common among lame girls. totally disagreed. typical malaysian. whatever it is, pink always lights up my world *like nobody else* So, this is my first try of capturing kawaii stuff *it isnt a kawaii stuff! It's besi buruk something that attracted me to have it*. YOLO


Fyi, i really love to see those photos on tumblr cos they are too cute! Sightseeing in this cute world brings me happiness as well, besides running man muah ha ha. aint kidding mann. The static things would calm yourself even they're STATIC. sorry, im wayy into science fact since ive learnt bout electrostatic movement in static things which can flow an electric current and the negative charges will move to other one and can be tested by using electroscope an vande graff. *having my own blog really helps me in memorizing notes* kahkah


as the conclusion, this is my current hobby babeh. Due to the upcoming pre-trial pmr, i couldnt get myself to update my blog like 24/7. It's not because of my study, it's about what would be others' perception bout my study progression. lol kbye. 





p;s: seems like ipoh is getting better since the haze ipu is decreasing since it was raining lately. good for adults. bad for the students cos we're hoping for a holiday. just one day aff, and we are happy?! 



Jun 15, 2013

30 DAYS

Assalam. Today is the first day of second term of school session. Hiks i really had some great moments last week during le' two weeks of holidays. so much fun. really. InsyaAllah ill keep updating bout my wonderful vacation maybe as soon as possible. felt awkward when it comes to writing. how come, i didnt know the correct way of holding a pen. muah ha ha. 


30 days till ramadhan. MasyaAllah. im really excited for the day to come. Idk. Hihiks

Eh sebenarnya aku nak straight to the main point iaitu, lagi 30 hari nak bulan ramadhan. Now, kita di bulan syaaban ni. And of course tak silap aku, masa bulan puasa tu trial PMR. Ya Allah, cepatnya masa berlalu. seriously, aku ingat aku baru start tahun ni bulan januari. Tapi, bagus lah jugak cos aku memang nak cepat2 masa berlalu. lol Tak sabar nak habis sekolah, masuk u, grad. apa lagi, kawin lah ah. 


Kawin. *Perkara yang selalu perempuan cakap. But, sesetengah orang dia tengah couple, and at the same time, diorang harap yang their relationship tu kekal lama till jannah. Okay whatever lah, bagi diorang. Bagus la cinta start drpd budak2 lg. ._. lego yolooow. Seriously, kalau nk jumpa lelaki skrg ni mmg susah bg aku. sebab aku sekolah perempuan, and nasib baik la kans tusyen campur2. So, pandai-pandai la hidup. bey. :p

May 29, 2013

Really Lost in Lost World

Hi guys. Yesterday, I really had fun in the lost lost world. But literally I do had some physical breakdown during that particular stunt activities. tehee Firstly, the gals were me, Hanies, Sarah my lil chubby sis and her best friend, Nasha who is my teacher's daughter. And when I knew that, so much things that i had to care about. Bak kata orang ''anak orang tu''. Without parents, maybe you can do whatever you want, but your lil kid is under your guard. It is called responsibility. 


Bla bla bla. After mom gave some briefing about le 'do' and 'dont', at about 10.15 we headed to the closest port to the sandy pool. hihiks. With a confident heartbreak, we covered our bags with a towel and hoping that no one will even touch it. 'expected incident as always will happen soon'. :)


Our first hit was of course at the beach. "lets go to the beach, beach''. Bak kata Hanies, 'banyak mamats kat situ'. Hoh aint looking for that okay. omg there were so many shirtless chinese boys. sparkling wink wink. However, i dont know how to swim. But of course I can dive deep into the base of the pool. On that day, ive learnt how to swim. swim okayhhhh, but ive a problem with my 'mermaid' legs. frankly speaking, i cant swim. hoho i cant control my legs and whenever i tried to swim, my hands were moving but nay for the legs. :'( So, need to practice more during this holidays. The most important thingy is i can hold my breath in the water without pinching my nose. It is a very good improvement. for me. XD


Before heading to the dry park, we went to our port to check our thingies. Bloodyhull, ive lost my money. at that time, i just thought that what am i going to eat with the grumbling stomach. Alhamdulillah, my phone was still there. aaaaaahhh, i just wanted to scream at that terrible moment. So guys, please keep your things insde the locker and dont too over confident that nothing will happen. anything could happen. Whatever it is, a picture is a must. 
yeah eventhough im not happy because of the missing moneyh, chill la wey! Maybe they have no money to buy food and they were craving for food. Redha. :> Maybe by keeping the money inside my jeans' pocket, it cant help much. 



At the dry park, we rode 4 things. the first one is the swing. I call it 'buaian pusing-pusing'. cos it looks like a swing and it's swinging. er whatever it is, i really enjoyed riding those things. I really love outdoor games and especially when it comes to theme park, i will ride everything. anything that i could. the second ride was the swing too but it's for 2 people which i can sleep withing that round. Maybe it's too slow for an energetic girl like meh. hehe Oh ya, the third one was the pirate ship and i chose the highest place so we can feel that our heart is at the bottom of our body *



And the last one was the cutest roller coaster. 2 rounds for each session. Cissss because it was a lil bit slow, so it took 2 rounds to sarifsy our needs? Eh yknow i can put my hands up. Honestly, 2 yearsold kid is really compatible to ride it. Tehee :) Last but not least we rode the slides. And it was awesome! Daebak I really love that time as i was screaming all along the way to its end and the people at the top were laughing because of my creepy laugh perhaps? Haha and we met lissa and nurin who are my dearest classmates. Hihiks. At 5 we went hunting some food at jusco food court. Im still alive without food in 7 hours. Byebye have a nice holidays! ;)

May 22, 2013

WORDLESS WEDNESDAY


#Throwback.
 i miss ya guys hiks. Having fun in Cameron last time. Spending our time playing running man games, swimming etc. Hope for an awesome holiday with couzies during these school holidays ;) perhaps! 

Apr 21, 2013

STEGHESS


Tumblr ♥


Hi you. Back for more boringdrasticbombastic entries. wiwi Whole week kot steghess (stress). I think most of the students know apa yang boleh stress kan diorang. Tak lain tak bukan, *drumroll* EXAM. Ya Allah, seronok sangat exam ni. Aku pun bosan sebenarnya nak post entry pasal benda yang membosankan iaitu exam/test or whatever it is called. Sebab dah bosan, that's why aku post entry sebegini rupa supaya dapat lah aku melepaskan stress (stress lagii) and semua orang tahu bahawa dalam setahun aku ada 1001 exam ye ! ^^


Fyi, aku bukannya jenis yang cepat pickup apatah lagi bab bab hafal-menghafal ni. Mula-mula blur gila. Bila nak dekat nak exam baru kelam kabut nak fahamkan jugak. And then nangis sensorang sebab still tak boleh faham. T.T And yes! Exam kali ni memberi effect yang sangat dahsyat. sobs For the first time dalam tahun ni, aku stay up to study, and study and study because tetiba semangat membakar nak dapat 8A. Jealous tengok kenkazen yang dapat 8A. Huahua So, dengan rajinnya aku stay up lah walaupun sekejap. But it only lasted for a few hours till 1 am. *stay up lah sangat katenya*. Nyway, dalam pukul 4 pagi macam tu, I woke up and start reading especially history book cos' that 'IS' my weakness. Apatah lagi bab nak menghafal nama. Zzz 


Dah 8 tahun, cara aku belajar is baca hafal. Tak kemana pun. =) But, bukan semua information yang aku baca tu masuk otak. Only certain part je yang masuk and lekat selama 1 hari. But this time, I asked and followed someone's advice and finally managed to memorize all the topics yeay! Big thanks to you ♥ And caranya senang sangat iaitu mind map. I think most of the teachers suruh buat macam tu. Buat, buat jugak. Tapi, takde apa pun perubahan. So, that is the easiest way to memorize anything. pheewww~ last but not least, aku rasa marah lagi sebab lepas seminggu rehat daripada pra-ppt (pra pertengahan tahun), ada lagi exam yang mendatang. Sedih woieeyy ;'(  

Apr 6, 2013

Throwback time

Heiey people. Today is the day. It's weekend guys! TV, Food, Running Man, To the Beautiful You, Vixx. Ah~ cukup-cukup sudah. Banyaknya dugaan tak nak bagi aku rajin. 


What is throwback? Macam orang buat hashtag kat instagram or twitter or facebook. Means kenangan masa lampau yang melampau indahnya atau sebaliknya. Or dikenali sebagai flashback. Tetiba aku teringat masa aku jadi newbie kat facebook, twitter, formspring, myspace, blog, tumblr. Noob gila time tu. Sangat terpesong dari kematangan. 




First social net yang aku ada ialah myspace. Time tu punyalah popular and famous amous lagi kauww. Kalah friendster yang tak tau apa functionnya. Aku siap buat background gothic lagi tu. Dengan lagu Aril af. Hesy ingat lagi tau setia di ingatan. Then, kita boleh pilih dalam lapan orang kot, and letak kat myspace punya timeline. Yang bestnya ada game macam pet society etc. 




And then, kematangan meningkat dan aku mula lah buat facebook. Tapi memula buat tu macam aman gila. no war hihiks. Takde eh group group ''syayew syayang shupo junior'' lagi. Yang pandainya aku pergi add semua orang yang aku jumpa and tegur dekat chat. Selamba gila bajetttt dah kenal lama pfft. Paling tak tahan aku pergi upload gambar-gambar duckface, lidah terkeluar kat facebook. Ya Allah, naifnya aku dulu. hua Orang pun like and comment lah. HAHAHAHA  Tak sangka sebegitu rupa. But, seriously mula-mula start ber-facebook ni memang best sangat! Ada banyak game yang best antaranya, Pet Society and lain-lain. Hari-hari balik sekolah aku main, and jaga pet aku dalam game tu. Tapi tak long last pun aku main. Makin lama makin banyak pulak group-group 'omey angat' kat facebook. LOL Bosan~ Bosan~ Bosan~ And now, kalau online facebook, check notification, then check news feed and share lah mane-mane yang patut. Hoho Itu lah rutin facebook harian aku..



Yaw. And this is the most exciting social network hihiks. Suka hatilah nak tweet apa pun. And yep aku start twitter-ing 2010 jugak. Tapi active tahun 2011. Sebab baru tahu function dia hoho. Erh but nowadays lah, banyak pulak team-team kat twitter. Contohnya, 'kinda', 'sistar'. Lebih kurang camtulah. Erk no comment about this. Kang tak pasal-pasal ada orang serang aku. Honestly, seriously! Memang twitter aku ter-sangatlah active dengan kesenanganny nak tweet. ;D



And the last one is Instagram yang membolehkan aku upload gambar-gambar. Bukan apa, agak segan lah nak upload kat facebook dan boleh ditengok oleh semua friends aku yang beribu tu. So, instagram ni rasa lebih secure. Papepun, this is mine: puterisabrina. :)


Okay. I think thats all from me! No time la to update new post. Kena curi-curi masa sikit. Oh ye, exam lagi 2 minggu! And maybe trial PMR bulan 7! Ah takutnya! Okay bye. :D

Apr 5, 2013

40 minutes in the dark huaa

Hello everyone, pembaca-pembaca blog sekalian. Assalamualaikum. Dah 2 jam aku kat rumah ni after balik from TUSYEN. That moment when i was waiting for my mom to fetch me at the tuition centre and i have to wait for 40 minutes. Baru ada kereta alza warna putih datang krek krek. Sedih sesangat bangat, sincerely, puteri sabrina.


Siapa yang kenal aku, memang aku tak suka lambat-lambat ni especially ada kaitan dengan sekolah, tusyen or whatever it is. Malu itu satu kepastian. But, first sekali ketakutan. Senang cerita, tadi aku ada tusyen sains. Dari kul 5.30 sampai lah 7.00. Yang sedihnya, tak pernah kots lambat lebih dari 15 minit. Ni hah sampai 40 minit. Kasihani hambam ini Ya Allah~ Thank God, first 20 minutes tu, ada adila teman. Okayla tu sebab tusyen ni dekat deretan kedai. Kalau kat rumah, ambiklah lepas 2 jam pun takpe. hihiks


So, back to the main point. Dengan suasana yang gelap and agak 'krik krik', aku pretend lah main phone wadehel takde wifi pon budget boleh ber-instagram kat situh. Erh, dengan kredit yang zero nya, apa boleh buat. But, luckily ada 2-3 orang yang still tunggu parents diorang but aku tak kenal?! Harapan je lah nak menebalkan muka pinjam phone sebab nak call. *em perhaps kalau terdesak sangat* Amende nya bawak phone but no kredit. useless. 


Tak lama kemudian, hari pun dah gelap giloks, sampai aku rasa nak jalan kaki balik rumah. Actually, takdelah jauh sangat but dalam perjalanan nak ke home sweet home tu boleh je jadi apa-apa. Still need to cross the busy road and have to face the doggies. erh, doggies? no way man.. Frankly speaking lah kan, memang aku nak balik rumah jalan kaki at the first place. But, bila tengok manusia-manusia yang berambut kerinting bawak botol tepi jalan, bagi sejuta pun tak hingin. Bukan nak menghina, takut weeeeey. tsk ;(


Nak jatuh lutut aku memikir apa nak buat ni. Aku takut mama lupa nak ambik, kereta rosak etc. Saat tu lah jugak aku terpikir nak beli basikal nanti so that aku boleh pergi tusyen sendiri and balik pun sendiri. Terjamin masa depan pergi dan balik. lol belah ah nak bawak kat depan rumah pun kena hon dengan kereta lain. *harapan menjadi layu* Yaaw seriously pernah sekali tu dengan selambanya bawak basikal tengah-tengah jalan. fuh trauma.Nasib menyebelahi aku. ;-)


Okay eh haa. LUCKILYYYYYY, mama ambik jugak. And alasannya sebab jam. Kalah KL gittew. But no way lah aku nangis tengah-tengah dunia tu. Sebak sikit lah. Sakit hati. hew. Kenapalah Ipoh bukan bandar yang aman tanpa penjenayah yang membolehkan aku berjalam kaki? #tetiba 


Heheks Itulah storynya sampai aku nak post kat blog ni sebab sedih sangat.  ;< Yang pentingnya, kat mana-mana pun kena bawak phone baru boleh ber-safe and sound. ;-)


p/s: Tengah addicted kat lagu on and on by vixx.
p/s/s: Addicted kat tarian vixx dalam lagu on and on.
p/s/s/s: Addicted gilerks dekat Hong bin and Leo atas kehandsomemannya. wink wink ~_~
p/s/s/s/s: i love friday! bye~~~~~

Apr 4, 2013

VACAY !

Annyeong! So, nak pendekkan cerita, 2 minggu lepas, aku ada pergi holiday dengan family. Malaysia, truly Asia. ohyes, dalam Malaysia bukannya dekat Koghea. But this time, just based on the signage, mama berjaya drive and finally arrived in Cyberjaya. congrats momah! As everyone knows, Cyberjaya ni biasanya orang ada kursus or hal kerja but jaranglah pergi holiday. But, seriously tempat ni cantik. calm je. First day tu aku stay dekat cyberview resort and spa. again, seriously cantik sangat! Dengan berkonsepkan tradisonal. Macam scenery dia ala-ala kampung tapi mewah. Bilik dia tersangatlah besar with 2 king beds. Good enough for five family members. Plus kitorang yang kecil-kecil ni. ahaks


And you know, bila kita terserempak dengan worker kat sana, diorang akan tunduk somthing like that lah and macam orang korea buat. lol happens. At night kitorang try makan kat hotel tu and the price of a plate of kueytiow goreng is RM 27.00 but worth sangat. The best kuey tiow ever lah kot. Memang jarang sikit lah kalau hotel ni makanan dia sedap because i think 50% western food kot. Ada jugak yang malay food tapi tak seberapa sedapnya. But this time, superlicious one. 



Food hunting. Secret Recipe menjadi pilihan. Sebenarnya.. aku tak suka pun makan kat sini. Because of the CAKE, iolls ikut jer. hews But, yang lain not-my-tipe-hee-hoo. Sincerely, me.




Oh yes. Esok malamnya pulak, i-city aku dtg with le' cousins. :* Disebabkan ini bukanlah first time bagi aku, tidaklah sebegitu teruja. And snowalk we comez. ;-) And because of my keseganan, iools tak naik lah tiga batang slide tu. Tak sanggup turun macam gegila sambil dilihat oleh orang ramai sobs.


Kalau dulu, aku active sangat upload gambar kat facebook, blog, etc. But now i'm done. Hoho Kan instagram hado. So, I spend most of my time kat Instagram lah : puterisabrina. publizity kejap.
Berbalik pada 'vacay!', kitorang bukannya pergi mana-mana pun sangat sebab melepak(p) kat hotel pun lama. Yknow, banyak benda boleh buat kat sana termasuklah swimming. hiks. Oh ya second hotel tu Pullman something something... ohgodddddd! lawa sesangat hotel dia. okay haha thats all for nowh. many things to do due to the 'pmr haunting'. bye!







Mar 31, 2013

SEKOLAH AKU DATANG

Assalamualaikum. Hari ni 3/31/2013 jam 9.40 malam which is hari Ahad and lagi 3 jam nak pukul 12 which is hari Isnin officially. Hari yang paling ditakuti. sob sob sob. Entahlah. Bila cuti panjang ni, time nak sekolah balik aku rasa sedih, malas and so on. Tapi kalau setakat cuti 2 hari ni aku excited nak belajar etc. But, kalau dah cuti seminggu tu apa tak ingat. Aku tak takut pun pasal homework ni tapi perasaan takut and menci tu masih ada. Apa ni?! Tak tau perasaan sendiri.


I think i need some advice to face the ehem ehem in the school. I dont know.. Setiap sekolah ada student yang baik, pandai, rendah diri but tak seperfect tu. Ada yang ringan mulut etc. Er yea aku agak sensitif bila ada orang pandang, or bisik2 sambil pandang aku. Alah benda macam tu, berlaku kat mana-mana. Itu yang aku macam tak tahan. Belum lagi yang straight forward, selamba cakap face to face. alahaiii. Kalau ikutkan, tak payah layan benda mcam tu, but aku cepat susah hati, and nanti mesti tak focus. Boleh je aku menangis kat tengah-tengah dunia kalau stress kemelempauan. 


Life as an ordinary student. like that a. Even dekat tempat kerja pun still ada makhluk Allah yang sangat BERHATI MULIA. :) lol But i'm happy now. Zzz And thanks cuzie for the advice. But alah, senang je. Aku bukan jenis yang talkative. So, takdelah nak fikir-fikir sangat. And yang paling aku takut is PMR!   Because everyone target and hoping that aku dapat straight A. Sekali tak dapat, punah hancur dan harapan. Siapa tak nak? And asrama tu jangan nak cakaplah. Er, susahnya. But, as a friend lah, sepatutnya kita doakan lah kawan kita dapat result yang bagus-bagus, bukannya doakan yang buruk-buruk sebab jealous. Pengalaman nih. Hoho good night assalam. 


Mar 19, 2013

entah

Hai ! Whatsup? How are you? I'm not okay. Thank you. Dah 2 hari demam, sakit tekak. semuanya sakitlah. And the scaghiesst part is when I almost fainted at the school during the school assembly. Nasib ada kawan belakang aku yang sempat sambut *ceh*. Orang sebelah buat tak tau je. hahaha . Aku pun tak sedar aku buat apa. And aku nampak warna hitam je. shade of darker. *tetiba*. Tapi pengsan 5 saat je. Then, slowly aku boleh nampak muka2 orang. ... And their eyes were staring at meh like i was a thief. O.O<|| oghang melayu.. But okayla yang bestnya, dapat duduk dengan selesanya while orang lain tengah berdiri dengan semangatnya. But wholeday kat sekolah tidur je. Cikgu ajar ape pon tak masuk otak. Koko pon aku pontengz. And this is my first time pengsan 5 saat kat sekolah. 


This post is not about 'OMG I FAINTED AT THE SCHOOL'. So, lemmeh tell you something. :D Sebenarnya... aku tak sabar dah nak masuk U sebab bosan.  aku pon bosan nak sekolah. Malas nak melalui PMR and SPM and masa ambik result. Too many homework, sekolah pagi petang 3 kali seminggu. Itu pensyarah namanya. Dah penat dah. hihi typical meh. 








Bye! the boringest post ever. *likeicare* o.O

Feb 17, 2013

New HEADER YEAY !

Hi! Wah, i really love my new header. Sebab apa? Sebab ada bias saya, Yonghwa. Actually, aku memang minat korea/kpop ni dari 2010 but tak too addicted la. Sejak hujung 2012, aku dah start obsess  addicted kat diorang semua ni. Group-group kpop yang aku minat lah kan, CNBLUE (ofcourse ah ada yonghwa hee), BIG BANG, SHINEE, SNSD and 2NE1. Aku memang kenal diorang before ni, tapi tak berapa minat. Sebab masa tu the voice tengah hot, then ada adam levine, then aku minatlah. ;P And sama jugak macam running man. Aku dengar mula-mula masa tahun 2010 i think, macam erk cerita ape ni do? But, sampailah tahun lepas ceh, mula lah mengaddictkan diri. wee. Tapi kali ni memang pergh, tak tau lah. Too mainstream ah ah. Sampai header blog, header twitter, wallpaper gambar Yong Hwa. Oh ya i hafall. Birthday dia 22 Jun 1989. I like TOP too. hihi And Min Ho. They're so cute. this is so true okeyng. believeee. *justin bieber* Yong hwa ada jugak berlakon dalam HEARTSTRING dengan Park Shin Hye. Comel gila diorang omg. And next, Minho dalam cerita TO THE BEAUTIFUL YOU. coming soon 24/2 ni kat OneHD. yeay Belum lagi ringtone and message, tu baru cn blue punya lagu. And gambar kat header tu la gambar yang paling aku minat gilerks. And yeah dude, memang hot la sangat, ah perfectos. And this one too. Too cute, handsome, ah whatever. For me, dah cukup bagus dah bagi seorang lelaki. pergh, tapi takde lah sampai ''aww nak kahwin dengan yong hwa oppa, sarahghae oppa!'' err, minat gittew2 jer. Haha whatever, this is the 'idol ace'. hihiks




Feb 13, 2013

GOOD BYE DARLING HEY YOU !

Kinda bored. Oh, i have some work to do. But, i have no mood for that. Too lame~ (what? LAME?!) sorry. lol Please don't mind about the title. Coz i'm in love with that song. blabla. Yeah I know, it sounds lame. It's 'ear fun' by CN Blue and it was released since last year okay. I'm pretty sure even though you are not a 'kpopper' or anti-kpop, you'll hit the replay button all the time. ceh. ain't kidding...


Actually goiysss, I wrote this entry because i dont know what should i do in 1 week break?! Homework is for sure. But, it is about this equation: HOLIDAYS=REST!
But, what's going on nowadays. The teachers give their students a lot of homework and we, students have no time for that. of course. hehe. We have to do some housework and sleep. Yeah you know, during school session, we dont have much time to rest. It is because of the curriculum activities (3 times a week) and the 'bazillion' homework.  


Hihi Plus the social network is waving! hyeehyee. The cute 'wave' brought me here. tweeting, blogging, facebooking, stalking,  instagraming, tumblring, but no ask.fming. because it is a waste.people ask, then we answer. And some people are anonymous. geheel. And they ask about stupid questions. Freaking funny coz sometimes we might ask ourselves and answer back. haha And click the 'random questions' to avoid from being forever alone.lol


And ah please 'no tv, no life'. how could we live without tv. okay i know some people can, but i CAN'T. Because i'm bored. :'( sometimes, the tv shows is useless. like uhm Nad nad nad nad nada cintak. no doubts, it's really useless. Oh ya, and i love to watch running man. ive post bout this 2 times aleady. hihi this variety show can make you laugh sampai ________. There's one funny incident hanya disebabkan oleh running man. LOL takkan dilupakan. :P


Ah harapan menjadi layu. Cukuplah entry kali ni yang sikit tapi bermakna untuk aku. pfffffffft. Recently,i got 6 A's and 2 B's for my first exam. AH the couple 'B' is science and BM. silly mistakes opcos. :D i repeat, TAHUN NI PMR! and please listen, listen,isten,listen,listen to this--> hehe 




And of course I minat yong hwa. aaa yaa he's really really cute. :D byeo. 

Feb 5, 2013

This is Parents. randomly,

Assalamualaikum. Fening phening tengok title kali ni. well, ada perasaan happy, sedih ah tu la pasal randomly kots. So, i just came back from my tuition class. yah tahun ni pmr. so wtheel mmg kena wajib tuition lewls. But, yknow, 'i got a feeling ey' hahaha tiada siapa tahu kecuali sayaa. It's just about my daily life. Ye, sape takde feeling. everyone does. but, feeling kali ni lain sikit. hehe ah susah nak tafsir or takbirkan sebab sungguh mendalam ceh. woi focus study weh. pegi tuition untuk belajar ngahaha. *frankly speaking, im totally changed yu*


erk, nothing to do about it la. saje meluahkan perasaan zass. so, sebenarnya time nak balik tusyen tadi, aku nampak something happen in my heart.  And waktu tu dah pukul 7 lebih. So, memang dah maghrib wahai umat manusia sekalian. Apa  yang sedih and geramny, there was a boy main main dekat longkang besar tepi jalan. and i was like wadehel mane mak bapak kau. im not kidding. memang kesian gila plus geram tengok situation tu. That boy baru 4-5 years and keseorang dalam hening maghrib. Actually, memang my mom nak tolong hantarkan ke rumah dia ke. or help that kid la. masalahnya, aku tak bagi sebab i think biar jelah maybe ada parents dia perhati dari jauh (gittu ye). Bukan takde perikemanusiaan. cuma ya Allah, nanti orang lain anggap family aku nak kidnap dia. perghh adik aku pun dah beriban, nak tambah sorang lagi. 


So, kitorang pun biarlah and kebetulan ada satu family cina ni. diorang naik kereta and stop tepi jalan. Maybe diorang tertanya-tanya pasal budak tu and nak tolong dia. Nasib baik budak tu lelaki, kalau perempuan.. tak tau lah. But ala zaman sekarang ni pondan, pengkid pun nak culik. masalah negara+soSial. lahaizzz. Pernah jugak terjadi, kat tempat and waktu  yang sama, ada dua orang budak lelaki, melayu, adik-beradik, 4-5 tahun, naik basikal. pergh complete. Kesian memang kesian so my mom temankan diorang and drive tepi diorang (sambil bawak basikal). sampai masuk dalam rumah. punyalah ya Allah, mane la mak diorang. Bila my mom tanya, diorang cakap ada dalam rumah. come on ah siapa yang sanggup biarkan anak dia berkeliaran kat luar rumah time maghrib. Oh correction, bukan depan rumah, bape meter dari rumah. cuba bayangkan kala sesar or something bad happen. wallahualam. 


So, guyz tujelah nak marah/luahkan. haha tetiba sebab ya geram sangat. Please take care of our children. Jangan jadi katak di bawah tempurung. tetiba lagi. :P Okay salam sayang gahaha assalamualaikum! 

Jan 18, 2013

Oh My Korea :O #addicts

Hello everyone. wow fantastic baby. Aaaaaa help me. Now, Im so inlove with korean likeeee kpop. lols before, im not-so-in-love with this kindof stuff. yea, since running man masuk ke dalam hidup aku, porak-peranda jadinya. ahahaha Apa yang ketara sangat ni lagu diorang. See ya, walaupun tak faham macam mane pun bahasa diorang, tapi best berbanding dengn certain lagu yg kita paham like malay, indon etc..  Theirs are soo fantastic! baby. daebak!


Firstly, Im too depressed  exciteddd bout running man. But, bukannya aku tak suka group korea yg lain, memang suka gileeer. Tapi, tak boleh lawan running man punya show la. But one day, my holly sis uar-uarkan pasal bigbang. lols I of course la tau big bang. bukannya katak bawah tempurung sangat. XD Tapi, kali ni lebih dahsyat penangannya. hambik kau. She push/threaten/force me to love bigbang and other kpop group. 


Nooo Hanis. You cant. just.... you cant! Aku telah mengdownload lagu-lagu korea. And lagu-lagu tersebut telah memenuhi opacity phone aku. pigiraaahh lagu-lagu lain tu. :/ soray. But, serious sangat memang lagu korea akan ku dengar dan dendangkan walaupun salah ayat tu. kuang2. Lately, aku selalu jugak re-watch boys over flowers. ala yang gu junpyo and jandi tu. *melting* Zzzzzz


I know tu cerita lama but come on, bangengkah anda nak tengok cerita baru je. Macam ada orang ni, kita war-warkan lah ape lagu or cerita yang kita tengah suka. Tapi dia tak pernah dengar pun tajuk lagu/cerita tu. Bila bagitahu yang tu lagu/cerita lama, dia kata ''hakaalah, ape barang lagu lama.'' *not-so-tepat* Aaah even lagu lama, cerita tu popular hokeh?! Kau tak tau apesal. haha tetiba marah orang sebab tak tau cerita tu. wakaka


Oh yes. Tu cerita lameeeeee gila. Saje nak rewatch buat kali yang ke berapa entah. You know, ada banyak lagu-lagu yg disematkan dalam cerita tu. Antaranya, something happen to my heart, lucky, making a lover, stand by me etc.. Ada certain lagu tu memang sedih. And tiap2 hari aku dengar lagu tu, tiap2 hari aku nangis. ceh looo bukan nangis, fenfeeling je lebih. Sebab aku imagine kan cerita BOF tu. Lagi-lagi lagu something happen to my heart, yang part ji hoo and jan di. TRIPLE WOW! I loike. 


But, minat, addicted, obsess boleh. Tapi yang bahayanya aku akan abaikan homework, study, tidur. cisss. Tak cukup tidur aku kau buat. So, I dont know bila boleh stop semua ni. Tak boleh rasanya. And dah simpan impian dah nak pergi korea bila besaq and bergaji nanti. ohemgee. Relax lambat lagi. But, seriously I love korea. Bahasa diorang (chincha anyeeyoo, kamsahhmidaa, buyouuuoo, daebak, omo, fighting hwaiting!) haha entah betul entah tak. Ni jelah yang aku ingat yang aku pernah dengar dr mulut diorang sendiri wakaka. Ada lagi, tapi tak perlulah kan nyatakan di sini. sobs. okay kalau boring tengok gambar ni. hahahahahaha bye! annyoo. 




Oh my TOP. dia lah yang paling handsome. ah, same je macam G-dragon. 


Inilah bigaabang. GD, Seungri,Taeyang,Daesung and TOP.


Haih nak jugak en running man. ace ji hyo, peaceful gary, the giraffe. Haha Running man brings happiness. kekeke 


Jan 7, 2013

School Rumble

Hi. Hari ni hari yang ke-4 aku sekolah. And i'm going to fifteen this 16th. Time flies so fast. I thought i'm a form 2 student whereas i'm going to sit for PMR. wah cant believe this. Before this, i just tengok orang lain exam, ambil result. And i said, 'ah lambat lagi, tak perlu nak baca buku awal-awal'. Yet, i haven't read any book. Cos i'm not sure whether i'm going to sit for veryimportantexam (vie) or not. wah gitteew.


Dah. Kali ni aku curi-curi masa sikit nak post about school. And tak tipu lah. Memang penat sangat even sekolah pagi. You know, second week sekolah dah start koko. Dengan nak pikir pasal homework lagi. Ohya, dengan selambanya, aku dilantik menjadi classroon leader 2. Ni bukan first time in my life. But first time kat secondary school. hehehe Memula tu, tak nak jadi sebab takut penat, kena maah kalau buat salah etc.. But, ah senang je. And yang penting sekali markah. Tu je and experience. 


-The end-