Dec 30, 2011

Review Ombak Windu :D


Hey peeps! Assalamualaikum! hehe *saya dalam mood yang sangat baik dan agak berdukacita atas cerita Ombak Windu itew. weyy tolong lah hamba. Aku rasa nak nangis, nak tidur, nak jumpa aaron aziz ketawa. But, aku tak puas hati dengan cerita Ombak Rindu ni. Pehal sedih sangat lagu dia. Tak boleh nak sedih lagi ke hah? Cukup lah dah buat aku nangis. *actually, takde lah nangis teruk sangat sampai mengalir tak henti henti. entah, air mata aku ni baik sangat simpan untuk kesdihan yang lagi membara nanti.


Btw, Osman Ali and Fauziah.. Thumbs up! I love the movie. Sumpah serana aku kata best gila. menyesal pulak tengok cerita tu asyik menghantui aku jeh. phuihh. Lepas ni nak cuba tak nak dengar lagu tu dah. hehee Aku ni tak main lah cerita romantik cam ni tengok kat wayang. Aku tengok kat astro first pun bolleh. Lagi shok. Hambik kaw aku nak pakai apa pon tak kisah nak baring terbalik pun boleh. Kalau kat wayang duk tegak macam tunggul buat peeee?!! 


Best tengok kat rumah weyyy. Yang dah tengok kat wayang tu disarankan supaya tengok lagi kat astro first. Tapi kan dah ada beberapa orang upload kat ypoutube. memandai je hanggg ada permission ke weyy? lol Yelah kalau novel lagi lah berkesan untuk buat aku menangis. :')



Suweett. ngehehe erhhhhhh, Aaron Aziz! 




Auuwhh. I love them in this movie. Hope korang boleh gandingkan lagi diorang dalam cerita lain. :) hee


hmm. Aku sebenarnya really suka gila dengan Lisa Surihani. But, dalam cerita ni, dia tak berapa nak menjadi sangatlah. Maybe watak dia tak sesuai. hmm. btw, yang watak Mail tu takde lah sangat dalam novel ken? hohoho xD haha kayylah bye bye Assalamualaikum! See mehh in the next entry! S-O-O-N! :D




Dec 29, 2011

Title? I don't know. serious. -,-'


Hello fellas! Assalamualaikum. haha Title tengok sikit.  Btw, ntah lah. Serious tak tahu nak buat title apa dowww. I have no idea at all. So, topic apa yang nak dibincangka  kali ni? mwohoho. Sekarang ni kan aku dah rajin sikit lah nak online je memanjang. Dulu-dulu, nak tunggu youtube loading pun malas. But now aku dah active balik blog, faebook, tumblr, twitter. :) 


hee. erkk. wait ehh. 



Cantik tak weh? Aku nak sangat sangat sangat bilik camni. ♥ baideway, this picture credit to Loren. Usha usha lah tumblr dia. Banyak cute stuff kan situ. Bukan aweks hotstuff eh. LOL

Erkkk Kbye. Saje jee nak show off bilik aku yang cantik giloks bagai tu. mehehe. Kaylahhh. Assalamualaikum! :D

Dec 28, 2011

Finally Opah...


Hey Peeps! Assalamualaikum! hehe Countdown lagi 3 hari nak masuk new year! 2012. Ada orang cakap kiamat lah. malapetaka amende haa. Tapi, semua itu jangan dipercayai dan jangan tidak dipercayai. errkk. camnilah, korang tak payah fikir pun benda karut macam tu ngerti? :) good. heyheyhey 


Tak sabar nak tunggu tarikh camni 12/12/12 cantik woo. Tapi bila masuk 2013, no more beau date. Ahh sudah. 2012 belum masuk nak fikir masa depan. ohh  haa yeah finally, opah dah keluar hospital :) Alhamdulillah. Before ni pada tarikh 22 December 2011, beliau telah masuk wad uuntuk dibedah pada hari berikutnya iaitu 23 hb 12 2011. hewhew


Aku takdelah tunggu luar bilik operation tu. Aku menanti berita di rumah. hehe Doa di rumah sudey. Takdelah. Hospital kerajaan, mane boleh ramai ramai duk situ, kang kena halau, merempat aku kat luar hospital tu kang! Watlek lah pak gad! hailaa Takkan nak lawat opah tersayang pun takboleh lereeee. 


Kayy foinee leeeh. owhh Lupa nak explain further about operation apa kebende tu. Actually, my opah memang ada sakit kaki, so beliau buatlah operation kaki. But now, alhamdulillah. Sekarang, opah dekat rumah my aunt, Mak Yang :) Kebetulan ada Kak Mira boleh jaga opah sementara nak sembuh from luka tukann. 


Almaklumlah lagi seminggu nak sekolah, siapa mau jaga dong masa opah kat rumah.Nanti kot kot nak pergi toilet camane kennn? hohoho ehhehh awak, sekolah nak dekatleee. okayserious terkezut sampai tahap yang erkkk ''whattt? ehh lagi seminggu sekolah ke weyy? hmmm... homework tak siap siap lagi'' So, I'm so sorry dear teachers. Tak dapat siapkan homework hikhok. 


Ewh ewh. ite tak tunjuk lagi kan gambar opah ite yang comels tu? ngehehe *ayatgediksjap pffft So, have a look gambar bawah ni :)



Hikhik. gambar ni credit to Kak Mira! :) So, good night guys. Nak tidur dulu~ Assalamualaikum :)

Dec 27, 2011

Wordless Wednesday #5 | Kasut Bunga

 
Haloo guys! Nahh see this.


(credit to Loren)

auww. haha Di, Malaysia ini, ada tak kedai yang jual sepatu ini? lucu sekali kan? *lucu = comel* bunga-bunga hohoho :)

Dec 26, 2011

Back to January




Nak tunjuk sikit kecantikan penyanyi 'back to december'. Taylor Swift :)

Time nak cuti. Nyanyi lagu Back to December. But now. Oke haaa Assalamualaikum guys, gals! Apa khabar di bulan terakhir pada 2011? Excited nak masuk alam baru? Setiap tahun, mesti cakap ada azam baru le, mulakan hidup baru lah. Tapi berubah ke arah apa pun aku tak tahu. Maybe ke arah kebaikan? Or kejahatan?


Tipu lah kalau korang semua takde homework. Maybe yang form 1 and form 4 tahun depan FREE! But seriously banyak giloks giloks homework aku. Siapa yang kenal rapat aku ni, well you know me right, tersangatlah suka tangguh kerja. Sebab tu lah aku jenis 'have fun' dulu. Walaupun homework tak siap, hati tetap senang. wahhahha?


Aku kan jenis yang bertangguh. So, siapa yang jadi room mate aku dekat university nanti sangat bertuah kerana mempunyai kawan yang happy go lucky ni. seriously aku cakap. Korang patut bersyukur. Tapi, mungkin ada beberapa habit aku yang korang memang benci haha dah lupakan soal ni. muehehek. 


So, kepada form next year, mesti korang terlalu excited sampai mimpi mimpi kan nak masuk ke alam sekolah menengah? Aku dulu sejibik perangai cam tu. Tapi, lain pulak jadinya. But now I'm happy yey! Tapi, kepada yang dapat asrama, doakanlah atas kebaikan senior senior yang handsome, baik, hot, comel. erkk. dan cool. 


hmm so, korang dah beli barang sekolah belum? cettt aku baru beli semalam. Itupun dah lupa, ehh nak beli apa ye? trololol Dah lupa nak beli apa. seriously weh I asked my mom what should I buy? ohhh. dah lupa, hanya ingatkan beberapa hari lagi cuti yang tinggal seciput je. 


lalala kepada form 5, sila menjerit kerana bulan Februari nanti ada doom's day yang datang menghempuk diri anda nanti. Dan seronok dah tamat alam persekolahan. Yang aku ni lagi 4 tahun menanti. Siapa malas nak pergi KOKO angkat tangannnnn! xD Ye, saya termatlah malas nak pergi KOKO. Malas malas malas sesangat. Tapi, best jugak kalau dapat makan. huwehuwehuwe.


kayyfine. entry ni dah lebih dari had. So, bye guys assalamualaikum. 

Dec 25, 2011

HOLIDAY IN MARINA COVE RESORT.


YAWW hehe Okelah sorry tu memang patut lah diucapkan kepada peminat setia I. Dah takde entry cam dulu lagi. Ye, komputer rosak dan saya malas nak buka blog bagai ni. hehe And diucapkan Most WELCOME kepada yang memang sebenarnya muak tengok entry gediks I okay. So, I nak mulakan cerite dong skrg ni about percutian yang menyeronokkan ni. Di mana lagi kalau bukan di Marina Cove Resort, Lumut, Malaysia. Best tau. hihi 


So, kitorang pergi tu mandi kolam, ada water park. Tapi tak besar pun. Pun boleh kan. Tapi seriously air kolam hotel dia sejuk gila macam dalam freeze! erkk okay itu melampau sikit ler. tapi, memang sejuk walau pakai long sleeve pun. So, jom godik godik dulu gambar yang ada! :D



HAA guys. gambar ni kat laut. Namanya Teluk Batik. Memang bersih+best gila. Aku je tah mane pergi masa ni. So, digantikan dengan adik and my mom. :P



Taraaa. Malam ni pulak makan dekat medan ikan bakar. sea food ngeee. HAHA But, yeahh you know. Aku tak makan seafood. xD Makan telur je sudah. Aku boleh  jerit kalau tergigit udang. Kepada future husband aku, nak udang masak sendiri dong! >.<



Ini adalah kedai barangan dari laut. Kat Pekan Lumut. cantikk wohh kerang kerang dia. Tapi yang tak tahan tu nak cari parking. *bajet macam aku yang drive* :/



Next, masa nak checkout hotel. Tapi, seriously hotel dia okay. Tapi aircon anda tak boleh dinaikkan suhu. SEJUK. Menyesal tak bawak seluar panjang tebal 1.5 inci. But, puas lah dengan theme park, kolam dia. awesome ;)

Hmm. I think dah panjang berjela-jela dah kan entry aku kali ni. Thanks guys yang sudi membaca blog si comel lokek saya ni. ngehehe. bye Assalamualaikum. :)

Dec 22, 2011


Peace yaww. ngehe. So, haha *speechless. Nothing to say. o,o hmm, so school holidays? homework? facebook? tweeeet? go for holiday? yeayy. Let's rock the holidays!  Korang of course lah dah rancang mende nak buat time time holiday cam ni right? Yelah, bukan senang nak tunggu cuti sebulan lebih nak datang. err Nope. Tolak hari buat homework, jadi berapa je kan. Tapi, sesetengah orang cakap merancang apa nak buat ni selalu tak menjadi. I don't know. But I think most of my plans menjadi jee. Cehh bukan nak berlagak or what, just yeaah, you know timetable tu penting rite? So, use lah the timetable to plan everything. Terutama sekali time cuti ni. Banyak gunakan untuk komputer. yow? 


1/5 of the holidays dah digunakan untuk  tidur. So, 4/5 lagi untuk apaa? haha Nahh I wanna share sikit my planni.


1. First, nak habiskan duit dengan beli komik. Dalam diam, I ni sebenarnya minat giloks dekat komik. But, aku ni bukannya jenis nak show off kat orang. So, now dah tahu kan. hehe COMIC~COMIC~ Btw, novel jugak menjadi pilihan duit untuk dihabiskan. Lebih banyak membaca, lebih banyak ilmu rite? So, belilah novel dan komik bebanyak!!


2. Next year aku dah form 2. Banyak benda nak prepare termasuklah homework. I plan I want to finish my reading lah kan dalam novel BM form 2. Takut, ketinggalan lah pulak. Tapi, satu helai pun tak sentuh. No mood. :) Homework pun aku tahu from my friends yang baik hati menanya about homeworks. Thanks guys. I really appreciate that. :)


3. Third one is wayang! Itulah salah satu habit aku. Bukan habitat eh. Tapi wayang pun bukan main hentam je nak tengok cerita busuk busuk tu. Kalau setakat cerita melayu tu, tengok astro first pon boleh. yaa pokoknbya, i ni jenis tengok cerita penting penting je. heheh


4. Ikut mood jee. Hobi i ni bukan tetap. Ikut mood lah nak buat benda apa. :P So, I think thats all dah all out dari hati kecil saya ni ewahh. so, bye assalamualaikum! arigato gozaimas! :')

Nov 28, 2011

TEHEE I'M BACK - TOO DEPRESSED



cute, harry potter, hermione, ron, rony

COMELS TAK COMELS GAMBAR NI. MWEHEHE CREDITS TO FAVIM.COM DI SITULAH SAYA MENCARI GAMBAR CANTIK CANTIK. HARRY POTTER, HERMIONE GRANGER, RON WEASLEY. :p

Assalamualaikum and good morning. Guys, aku tengok ada lagi dua tiga post dalam draft. Aku malas nak ungkit event or cerita yang lepas, just nak cerita or event yang sekarang. mwehehe. #sebenarnyamalasnakbuat. pfffft Okelah, bercakap pasal Internet sekarang ni, you know Tweeter dah naik dah. I don't know lah if aku yang lambat tahu about this. hihi Sebab aku pon tengah menerajui alam twitter. Happy sebab dapat meluahkan perasaan yang dipendam ketat ketat dalam hati. cewah




Tapi ada pulak sesetengah mulut yang mengatakan dia telah dikutuk. Kasihan jugak kat orang macam tu. Belum pape lagi dah terasa. Takde keyakinan diri. well, aku ni bukan jenis yang suka pendam. So, kalau ada orang yang terasa, sorry sorry sorry sorry! Korang pun tahu kan macam mane perasaan kalau orang sakitkan hati. Sama jugak macam aku. Orang tak de pendirian tu, kesian. Nak ikut je aku, aku pergi toilet pun, kau still nak ikut. bhahaha famous gila aku. Baru aku tahu.




So, aku rasa dia terbaca yeah post ni. Dia kan stalker terkemuka aku. Kaylah finee. Melebih pulak aku meluahkan perasaan. Tapi, sumpah aku nyatakan di sini, I'M REALLY DEPRESSED IF SOMEONE LOVE TO FOLLOW MY STYLE, COPY ANYTHING FROM ME. SO, GODIE. Look. Aku serious weh. Aku tak kisah kalau kau dah lama suka orang/benda tu. But, kalau kau cakap kau benci lah benda/orang tu, then, tetiba aku cakap WOWW I LOVE THAT LAH. SO NICE. kau tetiba suka jugak. one word -- GODIE. 




Sorry kalau saya terkasar bahasa or apa-apa. camane perasaan kauorang kalau someone tiru korang. Hancur luluhnya hati. haha kaylah. HAPPY! CHEERSSS! So, harap terasa ye and tersusun 10 jari saya meminta maaf atas segala kesilapan saya. Btw, yeay!  I'm back. I'm back! I'm back!!!  Happy blog masih diteuskan. ceh baru ada hajat nak delete beloh gua ni. Bye korangg. Assalamualaikum.kalautakjawabdosa,kalaujawabsayaaang. :P 

Nov 23, 2011

Sejarah Salasilah Nama Twitter



Hai. Assalamualaikum. wehh sorry giloks. Dah bersubun tak update blog. mungkin orang orang pon rasa nak ''ishh! baik unfollow budak ni. buat nyemak je'' LOL saya tahu saya ni annoying sikit. Tak baik tau. Kita follow orang, kita pulok yang tinggalkan blog biar berulat-ulat. But now, i'm coming here! weeee


Kau hado twitter? Aku hado. Nak bukti. Nampak tak butang cili padi TWEET kat atas entry ni. Tweet aku bebanyak. Seghonok sikit. Satu kejadian istimewa bagi aku, aku pernah tweet Cik Epal. Bukan main happy lagi dia reply tweet aku. haha. Bab perasaan tu aku tak jamin. Okelah. So, nama twitter korang mesti lah kekadang simple, ataupun nama korang sendiri but aku punya serious lain macam. Macam tengok gajah terbang. 


Okelah. Sebenarnya nama twitter aku ialah @ktlagibolleh. Ada lah orang yang mengada ngada tarik tarik ke lembah bujang untuk aku buat nama sebegini rupa. And takde Sejarah sangat pon cuma. Cuma ia singkatan dari nama kueytioiw lagi boleh. Ada lah something berkenaan pasal makanan. mwehehe. So, itu je yang boleh aku share. oke bye and Assalamualaikum :P

Nov 2, 2011

AGAIN



Assalamualaikum wahai readers ku sekalian. Kali ni, aku kena tag lagi! yeah. bestnya nak jawab soalan, tapi malas nya nak tanya balik. So, saya ada prinsip yang saya hanya akan jawab soalan sahaja. Dan siapa yang nak jawab jawab je soalan yang saya dapat. Nak tahu tak kali ni saya dapat dari blogger comel mane? Nama dia Ira Syahirah. Blog dia ala ala dekat space gituh. Title pon PROM SPACE. Jenguk jenguklah blog dia. hee Now, time to answer her questions. :P




QUESTIONAIR?

1.  Yours Ambition ?

= Forensic. ♥


2. Yours Hobby ?

= My hobby ni ada banyak dan ikut mood nak buat apa. Tapi biasanya saya suka online-ing fb, tweeter, update blog.


3.  Pernah ada musuh ? Nytakan sbb anda benci dia ?

= Hmm. Takde. Ada orang tak suka saya adalah /jeles/ Tapi, who cares? 


4. Ice Cream or Yogurts ?

= I love both. ♥


5.  Astro or Tv3 ?

=Astro lah. Tv3 tu ada sikit je cerita. Astro ada banyak channel :)


6.  Korean drama or Taiwan ?

= I prefer Korean drama lah. 


7. Lenka or Taylor swift ?

= Mestilah Taylor Swift. Peminat dia tau. hihi xD


8.  Wall to wall or Personal mesenger ?

= Suka lagi wall to wall. Sebab tak boring sangat bila nampak penuh notifications. whoahh 


9. Dance or Sing ?

= BOTH HIHI


10. Badminton or Chess ? 


= I love playing badminton because i'm not good in chess. yeeheee




11.  Single Or Couple ?


= Hanya saya yang tahu. ngeeehehehe


Okay done! hihihih Yang soalan nombor 11 tu, saya bukan single, bukan couple. Sebab  nak kata single, saya still ada my family and my friends. Kalau nak kata couple? Saya takdelah. But for, couple time kecik kecik tak beri apa apa erti pon dalam hidup. Penentu jodoh kita mungkin di University or time kerja. hohoho WOH Bila cakap pasal kerja, terharunya dapat husband yang kerja forensic macam aku. Boleh pergi kerja sama sama. awww. hihi ?#menggedik jap. byebye! Assalamualaikum! 

Nov 1, 2011

Review Movie The Real Steel

t

Assalamualaikum dan selamat petang. wee baru mengadap pisang goreng dan tea panas. Korang pulakkk? Buat apa petang petang cenggini? hiohio. Selasa baru baru ni kan cuti Deepavali. So, ada sikit perisian dalam hari tu. Mau tau? Jom serbu!!! 




Okaylah, pada hari Selasa, 25 Oktober 2011, saya dengan cousin saya pergi jenjalan dekat Ipoh Parade. Yelohh. Dekat Ipoh ni, ada 2 je tempat shopping complex yang famous lagi amous iaitu Jusco dan Ipoh Parade. Orang sini panggil Parade dan JJ je. Ahli yang pergi: saya, Najhan, Kak Mira dan Irfan Azhim. Semuanya cousin. Kalau bukan cousin, takdenya mama saya bagi pergi. Okaylah. Kembali kepada tajuk yang asal. You knowwww kitorang tengok cerita apa? heehee The Real Steel MMMMARI. woshh Memula tu, dalam hati ''eeeee cerita busuk ape tu. malas lah nk tengok cerita pasal tranformers, iron man ape kebenda ni, erghh'' 




Tuptap tuptap terpaksalah follow. korang nak ke tinggal sensorang kat luar tu selama 2 jam. aku tak nak. Baik tidur kat dalam. sejuk. tapi sebelum masuk tu, kena meronggeng dulu. Ataupun  panaskan badan atau hauskan kasut. Kita jenjalan dulu. So, tempat yang dituju tu tidaklah menjadi buangan duit saya. Maksudnya, aku tak beli apa apa pun. Nanti nantilah asyik beli jee. So, jalan jalan, adalah Kak Mira beli sikit barang dia, lepas tu solat and terus masuk panggung. Pop Corn dan Coke tetap diingati. huhu Thanks Kak Mira sebab belnja semuanya. 




Lepas 2 jam dalam panggung kesejukan tu, kitorang pergi somewhere dan beli itu ini dan sana. Beli yang itu nanti dulu. Post yang akan datang. Yang penting makan tidak ditinggalkan. Kitorang makan special punya dekat Tesco food court. huhu Aku pilih kuey tiow goreng! Sedap plus pedas gila plus lembap nak masak nya. Memang tak menyesal lah aku tunggu setengah jam semata-mata nak makan kuey tiow yang lazat lagi pedas itu. wahaha. Then, Kak Mira mane boleh pinjam aku lelama. Mesti pulangkan. :) So, pukul 6:50 kitorang sampai ke rumah mama. 




cehh. nak ke tau sinopsis movie real steel ni? Aku pun tak tahu nak explain camane. No idea. ==' Takpelah, korang search google jelah. hehee =D Tapi, yang pasti part robot lawan lawan tu, aku menjerit gila gila. Macam peperangan sebenar. huhu Night mare night mare! XD Okaylah byebye. Trailer pon jadi leee. Wassalamualaikum :)

















Oct 28, 2011

TAGGED?!



Assalamualaikum semua! Takdir hari ni telah menentukan bahawa saya kena tag oleh Zeemas Anim. Tepuk tangan seratus kali kepada saya. Untuk pengetahuan, saya baru kali kedua kena tag. Agaknya bila game ni habis eh? pfffft Jom lah kita mulakan. 



THE RULES (100% from the author)


1. You must POST this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No TAG BACKS.
7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU'RE READING THIS'. You 
legitimately as known as REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY have to tag 11 people.



Baca elok elok rules dia. Okaylah. Meh sini saya nak jawab soalan nya pulak. Ohh ye, 11 things about me tu saya dah post di entry saya yang ini. Siapa yang nak meminang saya, bacalah. :D




...SOALANNYA...

1. Korang suke  Korea?
= Tak minat pun. Cuma drama je. =p


2. Korang suke lelaki jenis camane?
= errr. Lelaki gentle, hot, dan bukan jenis tinggalkan suruhan agama. :)


3. Kereta apa yang paling korang nak?
= hmm. Tak kira harga, nak BMW. Kalau ikut logic, saya nak kereta Altist :)


4. Korang suka Bruno Mars tak?
= Suka sangat sangat :3


5. Kalau korang pandang cermin, apa yang korang buat?
= Buat ? Buat apa apa jelah.


6. Sebelum keluar dari rumah, korang salam mak and ayah?
= Kalau pergi sekali, tak kot. Entahlah. Sebab pergi mane mane pon bukan saya pergi          dengan orang lain.


7. Korang suka pink ke?
= o.O Suka lah. Blog pon warna pink. ^^


8. Window shopping buang masa. Apa pendapat korang?
= Saya tak rasa buang masa pun sebab ia maybe merancang untuk kita beli pada masa yang akan datang.


9. Mak korang kuat bebel tak?
= Tak. Kalau degil, marah terus.


10. Korang rasa blog korang cantik?
= Mestilah. Kalau tak takkan saya edit cam ni kot. lol


11. Rumah korang kat mane?
= Dekat Ipoh, Perak. :)


So, guys saya dah jawab dah. Dan soalan dari saya saya malas nak buat. Kalau siapa nak, buat je lah berdasarkan soalan yang saya jawab tadi. Kbye. 


Note: Bukan kita malas, kita ada banyak lagi kerja nak buat. *Life Is short kan? And Simple kan? Jadi, saya tak naklah tanya orang. Nanti marah pulak. :D Assalamualaikum! teeheee



A Day In Lost World With 1 Azalea!



Assalamualaikum pembuka bicara, huhu. Dah lama dah sebenarnya benda ni, tapi sekarang baru ada masa nak buat. Takpelah, syok apa, buat lambat lambat. Boleh menyihatkan otak kita sebab nak flash back balik. Apa apa pun, stay dulu baca entry ni. Korang sure happy rasa terliur nak pergi jugok. muahaha. Jom terjah!




Pada 22 Oktober 2011, seawal jam 8 pagi, saya sampai di RPS (SMK Raja Perempuan). Inilah permulaannya. Then, kitorang bertolak dan sampai pukul 10 mcam tula. Sebab kitorang singgah makan dulu. Lepas tu, baru bertolak pergi. hue hue. Bila sampai tu, kena beratur panjang. dah lah lembap gila nak OPEN! Bila dapat masuk tu, apa lagi kitorang mandi gedang gedabak la!




Ehh lupa pulokk. Nak bagitau yang saya pergi dengan kelas 1 Azalea iaitu kelas saya. Naik bas je. Tak ada air-con. Bas sekolah. Tapi, yang penting moment yang dekat tempat dituju tu yang lagi best. First first sekali, tanpa membasahkan rambut, kitorang terus pergi naik slide yang besar gedabak tu. Tapi, orang yang pakai tracksuit tak boleh. So, nasib baik aku boleh sebab pakai legging. Masa first naik tu, aku naik yang ada bumbung tapi terang sikit. Memang jerit gila lah aku sampai suara bergema macam dalam Gua Niah. 






Lepas tu, pergi yang macam kolam yang macam terowong tu. macam sungai pun adoo. BEST WOOO.  Then, kitorang mandi manda kat tempat yang  macam pantai. Ada ombak. Tapi, taklah sepanjang masa. Kalau pergi dengan kawan, sure enjoy. Bukan pergi dengan family tak best, cuma tak extreme lah. :P Macam macam lah kitorang main. Malas nak cerita satu persatu. Termasuklah main buayan pusing, pirate ship dan petting zoo. 




huhu Petting zoo tu takut sebab ada burung merak ni kejar kitorang. Ada kambing, macam macam ada. Tapi ada pengalaman perit dan pedih wahhh. Nak tahu? Camni. Saya naik slide kali kedua dengan kawan saya seorang tu. Tapi tak berbumbung lah. Kali ketiga, memang tragis weh. Dahlah slide tu gelap. Menyesal naik. Sebab masa nak sampai hujung slide tu, pelampung terbalik. Kau tahu kepala aku kat bawah kaki aku kat atas. Memang aku ingat saya kat laut China Selatan mana tah. hoho 




Untuk pengetahuan semua orang, bahagian air yang terletak berhampiran hujung slide agak dalam, tak macam dekat yang hampir ke tebing tu. Ahhh Kalau korang pergi korang tahulah. Bw, ada 2 gambar yang saya nak share dengan korang. Dua je. Sebab saya tak bawa kamera. Takde masa lah nak bawa. Kita nak mandi je. Jom tengok. Bytheway, saya godek gambar tu dari facebook kawan saya, Farah Hannie. :)





Saya yang shawl warna oren harimau tu. rawwwwr. Tu masa nak balik dah, sebab tu pakai tudung. ^^



Lagi satu. hohohoho Comel kan kawan kawan saya? Semestinya. 


Okaylah. Sampai sini jelah nak cerita about moment kat Dunia Sesat ni. Apa apa pun, Kueytiowlagiiibolleh *my tagline in twitter. TWEET LAH KITE.. Assalamualaikum! :D



Oct 27, 2011

EXAM IS OVER!

Comel kan cupcakes kat bawah ni. Rasa nak makan je. Untuk pengetahuan semua, saya ni HANTU CUPCAKES. muahaha Jom lah terjah entry ni! :D



cupcakes, cute, doces, frosting


Picture source: favim.com


Assalamualaikum. Saya seronok sekarang. Mahu tahu kenapa? Stay tune. Okaylah. First time kali ni dalam 2011, belajar sampai nangis nangis. Nak tahu kenapa? Sebab bila tak faham tu, aku bayangkan yang aku tak dapat buat lah, then aku rasa macam mane aku nak berdepan dengan soalan yang subjective punya lah. Berbagai soalan yang aku fikir sebelum aku belajar. Punyalah stress memikirkan periksa. But, bila hari jumaat tu, terus hooray merdeka. Lain lah macam tahun 5, 4. Bila habis final exam, sama je mcam dulu. Diorang bukan belajar apa sangat. Kita yang dah form 1 ni perlu catch up dulu, baru PMR tak payah nak bersusah payah belajar form 1 punya. Tambah tambah lagi, Sejarah, Geografi, and KH. Geografi lah yang paling aku tak suka. But masa Ujian Penilaian 1 and Pertengahan tahun, aku A tahu. Lepas je masuk bab peta peta dunia tu, hampesss. 


For the first time, form 1 ni aku belajar seni. Sebab my old school ambil aliran music. cehhh. Tapi tak lah sehebat suara ku yang bagai katak di bawah tempurung ni. huahuahua 14 October tu, aku ada periksa Seni and Sivik. Aku ni bukan lah orang yang berseni sangat. Kalau setakat nak melalak melolong tu, boleh aje. Tapi, ni seni lukisan sayanggggg. Ada 5 pilihan dan aku telah memilih untuk melukis gambar seorang wanita sedang mencuci kain dalam tandas. Tapi lukisan aku agak menjengkelkan sikit sebab ada washing machine dalam tandas tu. Tapi, sayangnya aku tak bawak crayon besar gedabak tu sebab hilang. Dahlah itu crayon buncho yang bagus kan. Dan dan tu jugak nak hilangnye. 


Sumpah weh Sivik tak baca satu benda pun. Kalau aku dapat 'A', memang aku takkan baca buku Sivik dah lepas tu. Kalau tak baca buku Sejarah, sila jangan datang ambik periksa sebab kalau korang datang pun, tak boleh nak ingat sepatah haram pun. pfffft Sakit hati bila Sejarah tu tak keluar apa yang aku baca. Geram pun ada, rasa nak putar masa, nak baca balik. Lawok kan. Malangnya, memang Sejarah susah sebab jawapan dia bagi ada 2/4 betul. Tapi, dia nak yang tepat. Memang habislah mulut aku kumat kamit baca doa, bagi ingat balik. 


Lepas tu, hari seterusnya, ada exam BM. BM tu Alhamdulillah lah boleh buat. Sebab tanpa kertas 2, aku tak boleh buat. Tak cukup kuat. huhu Seterusnya Maths, senang je. Bukan nak berlagak ke apa ke, maybe ini lah balasan nya untuk orang yang baca buku. yelah, kalau kita usaha, akan dapat lah balasannya. Next, paper BI. Paper 1 aku buat dengan TAK yakin nya. Paper 2 aku buat dengan yakin sekali miyahahaha. Then, kertas agama. Okay je. Macam biasa dah keluar soalan latihan. 


Apa lagi? Kalau yang tak penting tu macam PJK, Seni, aku tak baca buku langsong. Jangan tanya lah paper 2 tu. Bengong part part tu. ohh hampir lupa subject Sains yang sangat cantik. Entahlah, bagi aku senang. Tapi, orang kata jangan terlalu yakin sangat. Tapi, takpe nanti aku post tentang result periksa aku dekat blog. But for now, aku nak buat post lain pulokk. Okaylah. bye for now. Assalamualaikum :)

Oct 26, 2011

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger . Jom Serbu !!


Assalamualaikum and selamat pagi semua! Antara korang korang ni, pernah tak join segmen? Tak kisahlah segmen sape ke, apa ke. But sekarang ni, saya dengan berbesar  hatinya teringin nak join segmen Lyssa Faizureen. Ni first time lah saya ikut segmen segmen ni. Sebab dulu dulu kalau nak ikut segmen, jadi malas nak tulis panjang panjang. Okaylah jom tengok!



Ni lah header Lyssa tu. Lawa kan. So, apa lagi, click lah header tu untuk join segmen before pukul 4 petang ni. =p


Cerita about latar belakang saya :P

ahahh. Latar belakang nak cerita pasal apa eh? Okaylah. The first thing, kalau yang tak tahu nama sebenar saya tu, bolehlah tengok sini. My real nama is Puteri Nurin Sabrina. BINTI tu tak perlu lah ye. :) Saya berasal from Ipoh di Perak di Malaysia serta di Asia. Saya baru je form 1 tapi dah minat dalam bidang blog ni. hohoho Tapi korang boleh panggil Puteri je. Kalau nak contact dengan lebih lanjut, contact lah saya through FB ke, Formspring, Twitter ke. Tanya je kat sini. heheeee Tarikh lahir saya: 16 Januari 1998. Awek muda kan? muahahaha. :P Okaylah. Saya rasa tu je my latar belakang. EH cita cita belum lagi kan. Yes. my ambition ni boleh buat orang kecut perut. FORENSIC. huhu Bedah mayat. Entahlah saya macam gila minat dengan cerita CSI. Hobi saya pulak suka main komputer macam update blog, online facebook dan ber tweet-tweet. :P

Kenapa saya buat blog? o.O

haaaaaaaaaaaaa. Mesti semua orang tertanya tanya diri sendiri sebab kenapa nak buat blog. Bukan ke susah macam nak jaga binatang? kot kot design blog tu di curi ke, tetiba hilang ke.   But, bagi saya blog ni tempat kita luahkan perasaan. And kalau setakat 10 orang kawan kat sekolah tu, kawan kat taman perumahan tu, mana cukup. Kawan di alam maya pon bolleh. Menambahkan kenalan. best tahu kalau berblog ni. Kita buat tutorial, orang guna. Dapat pahala tuu. #tidak lah pulak aku tahu. pffft/ Blog ni memang terbaikkk. :P


Siapa yang menarik saya ke bidang blog?

hmmmm. Memang asal usul ni bukan lah dari kita sepenuhnya. Memang ada orang yang telah menarik baju saya sampai buat blog. Memula tu, rasa macam ihhhh gila bosan nak buat blog. Takde benda lain ke? o.P Tapi, lepas ditarik oleh my sister, Nurul Hanis dan my cousin Fathin Zulkifli, terus je minat. WA TABIK SAMA LU BLOG. Memang awesome. hihi Kawan kawan masa tu diorang pun lapok tak de blog. So, dengan kerabat family jelah, saya dapat ceburi bidang blog ni. :)


So, saya rasa itu je syarat syarat nya. Okaylah. First segmen sudah siap. Byebye. Wassalamualaikum. :P

Oct 23, 2011

ASK, ANSWER AND TAG GAME :D

Assalamualaikum. Ni first time kena tag dengan Hanis. Takpelah, kalau korang tak faham, baca je rules ni kat bawah. And for your information, rules ni 100% from the author. So, ikut lah rules dia. Sorry malas nak tulis panjang panjang disebabkan malas gila plus sakit badan mandi dekat lost world. pffffft 

THE RULES (100% from the author)


1. You must POST this rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No TAG BACKS.
7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU'RE READING THIS'. You 
legitimately as known as REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY have to tag 11 people.





11 THINGS ABOUT ME


1. I am a girl.
2. I'm just 13 years old. 
3. I am Muslim and I'm proud to be Islam.
4. I love Miyyo Azman, Randy Pangalila, SCI, waffle, ice-cream. 
5. I like to sleep.
6. My favourite subjects are Maths, Science, Sejarah.
7. I like to stalk people. *whaaaaat
8. Handphone is not my life, so you dont have to contact me through my phone because i dont where is my phone now. *maybe in the 'tong sampah' i thought. lol
9. I hate girls those who are soooo 'gedik' one. 
10. My English is not good as yours but I got 'A' for my English. *Proud
11. And the last one, I love myself. :)


Questions from Hanis 

 ♥ Real name please? :)
= Puteri Nurin Sabrina 


♥ What is your ambition, birthday and where do you live? :D
= Ambition: Forensic     Birthday: 16 January 1998     Home: Ipoh, Perak


♥ Do you wanna dream that you were married with your prince charming? 
= Of course


♥ Do you enjoy my blog? :)
= Yeah maybe. hohoho


♥ What is your favourite song and artist? :)
= Fav songs: Wish you were here, fix a heart, jar of hearts, price tag  
   Fav artist: Demi lovato, Jessie J, Avril Lavigne, Randy Pangalila, 


♥ What is your favourite novelis?
= Aizam Aiman (PTS)


♥ Justin Bieber and Selena Gomez, YAY or NAY? 
= Its up to them. I dont even care about them.


♥ Strawberry or chocolate?
= Chocolate


♥ Your blogger idol and fav youtubers? :D
= Blogger: Cikepal     Youtubers: Anwar Hadi and Miyyo Azman. *lol he's a youtuber? I thought so.


♥ Your inspiration?
= My mom


♥ Hanis Zalikha or Hanis Anasa? :D
= Hanis Nurul Anasa huahuahua






My Questions (From Nurul Hanis because i'm so tired to ask you)


 ♥ Real name please? :)
♥ What is your ambition, birthday and where do you live? :D
♥ Do you wanna dream that you were married with your prince charming? 
♥ Do you enjoy my blog? :)
♥ What is your favourite song and artist? :)
♥ What is your favourite novelis?
♥ Justin Bieber and Selena Gomez, YAY or NAY? 
♥ Strawberry or chocolate?
♥ Your blogger idol and fav youtubers? :D
♥ Your inspiration?
♥ Hanis Zalikha or Hanis Anasa? :D


THANKS