Feb 17, 2013

New HEADER YEAY !

Hi! Wah, i really love my new header. Sebab apa? Sebab ada bias saya, Yonghwa. Actually, aku memang minat korea/kpop ni dari 2010 but tak too addicted la. Sejak hujung 2012, aku dah start obsess  addicted kat diorang semua ni. Group-group kpop yang aku minat lah kan, CNBLUE (ofcourse ah ada yonghwa hee), BIG BANG, SHINEE, SNSD and 2NE1. Aku memang kenal diorang before ni, tapi tak berapa minat. Sebab masa tu the voice tengah hot, then ada adam levine, then aku minatlah. ;P And sama jugak macam running man. Aku dengar mula-mula masa tahun 2010 i think, macam erk cerita ape ni do? But, sampailah tahun lepas ceh, mula lah mengaddictkan diri. wee. Tapi kali ni memang pergh, tak tau lah. Too mainstream ah ah. Sampai header blog, header twitter, wallpaper gambar Yong Hwa. Oh ya i hafall. Birthday dia 22 Jun 1989. I like TOP too. hihi And Min Ho. They're so cute. this is so true okeyng. believeee. *justin bieber* Yong hwa ada jugak berlakon dalam HEARTSTRING dengan Park Shin Hye. Comel gila diorang omg. And next, Minho dalam cerita TO THE BEAUTIFUL YOU. coming soon 24/2 ni kat OneHD. yeay Belum lagi ringtone and message, tu baru cn blue punya lagu. And gambar kat header tu la gambar yang paling aku minat gilerks. And yeah dude, memang hot la sangat, ah perfectos. And this one too. Too cute, handsome, ah whatever. For me, dah cukup bagus dah bagi seorang lelaki. pergh, tapi takde lah sampai ''aww nak kahwin dengan yong hwa oppa, sarahghae oppa!'' err, minat gittew2 jer. Haha whatever, this is the 'idol ace'. hihiks




Feb 13, 2013

GOOD BYE DARLING HEY YOU !

Kinda bored. Oh, i have some work to do. But, i have no mood for that. Too lame~ (what? LAME?!) sorry. lol Please don't mind about the title. Coz i'm in love with that song. blabla. Yeah I know, it sounds lame. It's 'ear fun' by CN Blue and it was released since last year okay. I'm pretty sure even though you are not a 'kpopper' or anti-kpop, you'll hit the replay button all the time. ceh. ain't kidding...


Actually goiysss, I wrote this entry because i dont know what should i do in 1 week break?! Homework is for sure. But, it is about this equation: HOLIDAYS=REST!
But, what's going on nowadays. The teachers give their students a lot of homework and we, students have no time for that. of course. hehe. We have to do some housework and sleep. Yeah you know, during school session, we dont have much time to rest. It is because of the curriculum activities (3 times a week) and the 'bazillion' homework.  


Hihi Plus the social network is waving! hyeehyee. The cute 'wave' brought me here. tweeting, blogging, facebooking, stalking,  instagraming, tumblring, but no ask.fming. because it is a waste.people ask, then we answer. And some people are anonymous. geheel. And they ask about stupid questions. Freaking funny coz sometimes we might ask ourselves and answer back. haha And click the 'random questions' to avoid from being forever alone.lol


And ah please 'no tv, no life'. how could we live without tv. okay i know some people can, but i CAN'T. Because i'm bored. :'( sometimes, the tv shows is useless. like uhm Nad nad nad nad nada cintak. no doubts, it's really useless. Oh ya, and i love to watch running man. ive post bout this 2 times aleady. hihi this variety show can make you laugh sampai ________. There's one funny incident hanya disebabkan oleh running man. LOL takkan dilupakan. :P


Ah harapan menjadi layu. Cukuplah entry kali ni yang sikit tapi bermakna untuk aku. pfffffffft. Recently,i got 6 A's and 2 B's for my first exam. AH the couple 'B' is science and BM. silly mistakes opcos. :D i repeat, TAHUN NI PMR! and please listen, listen,isten,listen,listen to this--> hehe 




And of course I minat yong hwa. aaa yaa he's really really cute. :D byeo. 

Feb 5, 2013

This is Parents. randomly,

Assalamualaikum. Fening phening tengok title kali ni. well, ada perasaan happy, sedih ah tu la pasal randomly kots. So, i just came back from my tuition class. yah tahun ni pmr. so wtheel mmg kena wajib tuition lewls. But, yknow, 'i got a feeling ey' hahaha tiada siapa tahu kecuali sayaa. It's just about my daily life. Ye, sape takde feeling. everyone does. but, feeling kali ni lain sikit. hehe ah susah nak tafsir or takbirkan sebab sungguh mendalam ceh. woi focus study weh. pegi tuition untuk belajar ngahaha. *frankly speaking, im totally changed yu*


erk, nothing to do about it la. saje meluahkan perasaan zass. so, sebenarnya time nak balik tusyen tadi, aku nampak something happen in my heart.  And waktu tu dah pukul 7 lebih. So, memang dah maghrib wahai umat manusia sekalian. Apa  yang sedih and geramny, there was a boy main main dekat longkang besar tepi jalan. and i was like wadehel mane mak bapak kau. im not kidding. memang kesian gila plus geram tengok situation tu. That boy baru 4-5 years and keseorang dalam hening maghrib. Actually, memang my mom nak tolong hantarkan ke rumah dia ke. or help that kid la. masalahnya, aku tak bagi sebab i think biar jelah maybe ada parents dia perhati dari jauh (gittu ye). Bukan takde perikemanusiaan. cuma ya Allah, nanti orang lain anggap family aku nak kidnap dia. perghh adik aku pun dah beriban, nak tambah sorang lagi. 


So, kitorang pun biarlah and kebetulan ada satu family cina ni. diorang naik kereta and stop tepi jalan. Maybe diorang tertanya-tanya pasal budak tu and nak tolong dia. Nasib baik budak tu lelaki, kalau perempuan.. tak tau lah. But ala zaman sekarang ni pondan, pengkid pun nak culik. masalah negara+soSial. lahaizzz. Pernah jugak terjadi, kat tempat and waktu  yang sama, ada dua orang budak lelaki, melayu, adik-beradik, 4-5 tahun, naik basikal. pergh complete. Kesian memang kesian so my mom temankan diorang and drive tepi diorang (sambil bawak basikal). sampai masuk dalam rumah. punyalah ya Allah, mane la mak diorang. Bila my mom tanya, diorang cakap ada dalam rumah. come on ah siapa yang sanggup biarkan anak dia berkeliaran kat luar rumah time maghrib. Oh correction, bukan depan rumah, bape meter dari rumah. cuba bayangkan kala sesar or something bad happen. wallahualam. 


So, guyz tujelah nak marah/luahkan. haha tetiba sebab ya geram sangat. Please take care of our children. Jangan jadi katak di bawah tempurung. tetiba lagi. :P Okay salam sayang gahaha assalamualaikum!